Recept Anglická svíčková Colbert

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svíčkovou odblaníme a zbavíme tuku. Protáhneme na proužky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Dáme do pekáče ve kterém jsme rozehřáli olej a v horké troubě opečeme svíčkovou na každé straně 10min. tak, aby byla uvnitř ještě krvavá. Slijeme olej, přidáme máslo a svíčkovou na něm opékáme na každé straně 8min. Maso vyjmeme a necháme vystydnout. Pekáč se štávou dáme stranou. Studené maso potřeme připravenou vychladlou směsí, obalíme v tenkých plátcích slaniny a zabalíme do kapustových listů. Vše převážeme kuchyňským motouzkem. Upečeme na pekáči, na kterém jsme původně opékali svíčkovou. Je-li zapotřebi, přidáme trochu másla. Maso vyjmeme, položíme na destičku a přikryjeme alobalem. Do pekáče nalijeme víno, trochu povaříme a vzniklou šťávu podáváme v omáčníku. Z masa sundáme motouzek a nakrájíme jej ostrým nožem na plátky, které položíme na nahřátou mísu. Směs na potření: Na jemno posekáme okurku, hříbek, petrželku, kapary, sardeli a nastrouháme cibuli. Přidáme citronovou kůru a vše smícháme a osmažíme na rozpáleném másle po 3min. Necháme vychladnout.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 17.08.02 vloženo
  • 8725x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • 40g slaniny na prošpikování
  • 2 lžíce oleje
  • 40g másla
  • 150g tenké plátky slaniny na obalení
  • 6 listů z velké kapusty
  • 1/8l suchého červeného vína
  • Směs na potření:
  • 1 kyselá okurka
  • 1 hříbek
  • 20g hnědé šalotky
  • 50g kaparů
  • trochu citronové kůry
  • sekaná zelená petrželka
  • 1 sardelka, nebo trochu sardelové pasty
  • 20g másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anglická svíčková Colbert

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Anglická svíčková Colbert

van.Thomas
192 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anglická svíčková Colbert.

Je to opravdu lahůdka. Pozor při opékání, při silnějším plameni by uvedené doby mohly být příliš. Celková doba přípravy je sice dost dlouhá, výsledek ale určitě stojí zato.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz