Recept Anglická oblíbená pikantní směs zeleniny - Branston Pickle

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrolku smíchat všechny ingredience až na magi, nebo karamel. Přivéct vše do varu, snížit teplotu a pomalínku nechat probublávat, až je i tuřín změklý, ale ještě pevný, křupavý což potrvá asi 1 1/2 - 2 1/2 hodiny (záleží na zelenině a jak drobně je naklrájená). Potom obarvit na tmavohnědou barvu. Naplnit sterilizované sklenice a pevně je uzavřít. Uschovat v chladnu. Před použitím nechat odpočinout, aby se chutě prolnuly, což potrvá asi 3 týdny. P.S.Tato pikantní zelenina je částí tradičního pokrmu tak zvaného ¨Ploughman´s lunch¨, ktrý se podává v angliských hospodách a má mnoho obměn.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 03.11.05 vloženo
  • 9978x zobrazeno

Ingredience

  • 1 střední mrkev nakrájená na 3 mm kostičky
  • 1 malý tuřín nakrájený na 3 mm kostičky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 6 datlí vypackovaných, nakrájených na 3 mm kostičky (nejlépe se krájí s nožem potřeným olejem)
  • 4 růžičky květáku nakrájené nadrobno
  • 1 střední červená cibule nakrájená nadrobno
  • 1 jablko nakrájené na drobné kostičky
  • 1 střední neoloupaná cuketa nakrájená nadrobno
  • 5 sladkých naložených okurek nakrájených nadrobno
  • 220g hnědého cukru
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 1/2 lžíčky Worcestershire omáčky
  • 1 lžička pomletého nového koření
  • 1/2 lžičky kayenského pepře (nemusí být)
  • 1 lžička soli, nebo podle chuti
  • šťáva z jednoho citronu
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 120ml jablečného octa
  • několik kapek magi na obarvení, nebo polovinu cukru v ingredieních zkaramelizovat (osobně dávám přednost karamelu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anglická oblíbená pikantní směs zeleniny - Branston Pickle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz