Recept Andělské koláčky

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jedna Aniččina kolegyně přinesla do práce tyhle koláčky. Zázrak nad zázraky, protože americké pečení cukrovinek je, no budu slušnej, hodně jednoduché. Na Vánoce pečou převážně vykrajované, ale nelepené, jen posypou barevným krystalovým cukrem. A jejich všední? Koupí těsto s rozmíchanými chocolade chips, no, kousky čokolády. Kecnou na plech hromádky vykrojené lžící, žádné tvarování, ono se to teplem rozteče do kulata. Samozřejmě to není vše, a není vše špatné, co je americké, jak o tom svědčí tenhle recept.

Celý recept je v tady obvyklé hrnkové míře, to se mi líbí, nač tahat váhu. Jeden hrnek, to je standardní velikost 2,5 dcl. Tak s chutí do toho. Bohužel fotku nemám, co Anička přinesla z práce snědl syn s chotí, než jsem to stačil vyfotit.
Recept jsem dal i do grilovací kuchařky

Postup

Porazil první (7) složky spolu v elektrickém mixéru, dokud nadýchaný. Složte v prosáté mouky, 2 šálky. V samostatných misek místo lehce rozšlehaným vejcem bílé a nasekanými mandlemi. Roll 1 lžíce těsta do míče - pokles v bílky a válet se v srsti mandle. Místo na cookie list 1 ½ cm od sebe. Stiskněte palec do středu koule k vytvoření „mísu“. Vyplňte s džemem nebo želé.

No, tak takhle by to nešlo, Google překladač není zrovna geniální. Tak přidám ruční překlad překladu:

Ve šlehači ušlehejte prvních sedm ingrediencí do pěny a zlehka vmíchejte mouku. Anglicky se tomu říká fold, překládat.

Do jedné misky si dejte sníh ze dvou bílků, do druhé sekané mandle. Udělejte kuličky velikosti asi jako ping-pongový míček, namočte ve sněhu a mandlích.

Dejte na plech - asi 3 cm od sebe. Palcem rozmáčkněte kuličku na koláček a do důlku dejte zavařeninu.

Pečte při 175°C (350°F) 11-14 minut do zlatohněda.Pak dejte na mřížku vychladnout a pocukrujte dokud jsou koláčky horké.

Recept je z kategorií: Cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.12.11 vloženo
  • 3064x zobrazeno

Ingredience

  • ½ hrnku másla v pokojové teplotě
  • 2/3 hrnku hnědého cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky Amaretta nebo mandlové tresti
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkové esence, samozřejmě pravé, ne náhražky
  • 2 hrnky prosáté hladké mouky
  • ---
  • 2 bílky
  • 1 hrnek loupaných a usekaných mandlí
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 1 hrnek oblíbeného džemu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Andělské koláčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.11 18:11

Ještě k Casinově komentáři, nic ve zlém prosím. :-D Žijem v Americku a myslel jsem si že je to známo, ostatně je to v mém profilu.
Nestěžuju si, nechlubím se, prostě je to tak. Protože žijem tady kde žijem, Anička chodí do práce taky tady a když to dostala od kolegyně, bylo to v angličtině. Protože mně recept zaujal a koláčky byly (a zas budou) moc dobré chtěl jsem se podělit.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.11 00:36

Nojo, tak tohle mi uniklo. Ano, původní recet byl v angličtině, odtud i ten „nad slunce jasný“ Google překlad. Dal jsem to sem pro zasmání.
Sníh po česku, merinque místně, jistě, jsou to ušlehané bílky.
A z jaké mouky? Opět chyba, my tu totiž máme jen jednu, „all purpose flour“, čili mouku na všechno. A ta je hladká.
Kdo má ještě dotazy nebo připomínky, ptejte se, proto to tu je. :palec:

Příspěvek upraven 18.12.11 v 00:37

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.12.11 00:21

Také zde chybí z jaké mouky (hladká polohrubá,hrubá) se peče.

 
casino
4469 příspěvků 17.12.11 23:39

Drobek,
Vy jste mě tím úvodem tak navnadil, že jsem začal uvažovat, že to zítra spáchám (čekáme na oběd fotografku, tak by mohlo být i foto :-)
To křehké těsto v uvedeném poměru si dokáži představit, dokonce i s tím hnědým cukrem (na pečení používám rafinovaný).
S tím stejným množstvím Amaretta a tresti si také poradím 8-o

Ale:
Nebyl by text v angličtině? Nebo aspoň původní název? Neztratilo se něco v překladu?
Ten sníh??? Nejedná se jen o rozmíchané (hezky česky: rozkloktané) bílky? :think:

Edit:
Znovu jsem si přečetl „V samostatných misek místo lehce rozšlehaným vejcem bílé…“ a už se mi rozbřesklo :oops:

Příspěvek upraven 18.12.11 v 00:47

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz