Recept Ananasová bowle (pro Lvy)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kolečka ananasu rozkrájíme asi na dvoucentimetrové kousky, dáme do porcelánové mísy, přelijeme ananasovou šťávou, slivovicí a necháme zakryté 2 hodiny v lednici. Nato dáme do mísy na bowli cukr, nalijeme na něj víno z jedné láhve a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Když se obsah pročistí, přidáme založený macerovaný ananas, dolijeme bílým a červeným vínem a ochutnáme. Přidáme vychlazený sekt a podáváme. Přikládáme napichovátko nebo lžičku. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Míchané nápoje Vánoční nápoje

Nahlásit recept

  • 28.02.06 vloženo
  • 8255x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 konzerva ananasu o hmotnosti 500 g
  • 50 ml slivovice
  • 250 g cukru
  • 3 l bílého vína
  • 0,7 l červeného vína
  • 1 láhev sektu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ananasová bowle (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ananasová bowle (pro Lvy)

Eja
3880 příspěvků 18.12.12 02:17

Též vinšuji hezké klidné svátky - a velice děkuji za bowli. :kytka: :mavam:

casino
4497 příspěvků 18.12.12 01:55
Štědrovečerní ananasová bowle

Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3-5litrové zavařovačky či do toho, co máš.
Vyprázdni k tomu 1-2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda)
Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá.
Pro „vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem; ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus. V nouzi nejvyšší dej pravý rum. Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít! Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu.
Aby se ti hosté „nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu :mrgreen: a nes na stůl.
Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň „napichovátko“

:andel: Vinšuju příjemné svátky, bohatého Jéééžiška a Boží hod bez kocovinky :mrgreen:

Eja
3880 příspěvků 10.12.12 20:27

Casino, bylo by možno vložit - aspoň sem do komentáře- recept na vaši vánoční dárkovou ananasovou bouli??? :P :hug:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.12.11 09:02

Casino, mně to nedělá… já mám komentáře v pořádku.. :think:
Oblažte Viktorku, napraví vás… ;-)
:mrgreen:

Editace: Aha.. už se stalo… :-D

Příspěvek upraven 13.12.11 v 09:04

casino
4497 příspěvků 13.12.11 00:54

Děkuji :-)

Všimla jste si také, že pokud je jeden přihlášený, tak poslední komentář je vpravo od tohoto okna a je čitelný jen zčásti?
No, Viktorka asi zase vylepšuje něco, co dosud fungovalo :mrgreen:

Ano, u nás ananasová boule patří k tradici. Máme ale menší terinu, než aby se tam vešla puténka pití zde uvedená :mrgreen:
Toho ananasu dávám více, než je zde uvedeno…
Zastříknu čistým špiritusem… (pro ty co nevědí: úúúžasně to vytáhne aroma :palec:
No a tady uvedené ČERVENÉ víno do ANANASOVÉ bowle :?:
Bez komentáře :twisted:

Edit:
Vono je to čitelné, ale musím pošíbovat na monitoru 8)

Příspěvek upraven 13.12.11 v 00:58

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.12.11 00:33

Casino, casino…už vícekrát tu bylo zmíněno, že tyto zodiakální recepty jsou čerpány z výše uvedené kuchařky.. Penda nepřiřazovala recepty zodiacům dle vlastní volby a těžko by tedy odpověděla..kdyby navíc odpovídala…
Proto se výsledku dopídíte jediným způsobem.. Hádejte jakým…? ;-)

Bez nahlédnutí (a bez pamatováka) si zkusím zatipovat:
Léto - srpen - Lev - vrchol sezony - dozrává všechno - ovoce - ananas = ovoce - u nás ananas nedozrává - konzerva - slivovice - ovocná pálenka - ze švestek - škoda je sežrat, když se dají vypálit …
Osobně bych místo slivovice volila vodku.. Ale ta není z ovoce ;-)
Vždycky se snažím kočkovat fér, opak není úmyslem :-)

Omlouvám se a redotazuji se…

Casino…proč jste s tímto přínosným poznatkem nepřišlo před třemi lety…?

Chystáte letos vánoční bowli…?
:mrgreen:

casino
4497 příspěvků 13.12.11 00:11

Oóóó…, glama, glama… 8-o
my jsme se přece ( až na výjimky :wink: dosud kočkovali fér :-)
Pokuste se dopočítat, zda před těmi lety bylo reálné, abych se zde vyjádřilo…
Ale i kdybych bylo na Labu tak dlouho jako Vy, tak proti jakým pravidlům diskuze je to, že se zde vyjadřujeme i po letech, navíc jako v tomto případě, u receptu, který celá léta zatím nikdo nekomentoval :think:
Nebo to snad má být precedens do budoucna 8-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.12.11 20:41

Casino…proč jste s tímto přínosným poznatkem nepřišlo před pěti lety…?

Nebo račte směřovat svůj dotaz na paní Alici Pinkovou osobně… ;-)
:mrgreen:

casino
4497 příspěvků 12.12.11 20:01

No, pořád mi uniká, proč ten zodiac v receptech :mrgreen:
Nevím, zda jim nekřivdíme, ale ani zvíře by do ananasové bowle o své vůli nepřidalo slivovici (pálenku ze švestek) a je fuk, že je jí v receptu pouhé 1%!
Už vidím toho leva, jak stáhne ocas když to ucítí a nemá-li kam vzít kramle, tak sebou sekne na znak, vytrčí paprče a dělá že zcepeněl :mrgreen: :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Cibulačka Cibulačka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz