Recept Ananasová bowle (pro Lvy)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kolečka ananasu rozkrájíme asi na dvoucentimetrové kousky, dáme do porcelánové mísy, přelijeme ananasovou šťávou, slivovicí a necháme zakryté 2 hodiny v lednici. Nato dáme do mísy na bowli cukr, nalijeme na něj víno z jedné láhve a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Když se obsah pročistí, přidáme založený macerovaný ananas, dolijeme bílým a červeným vínem a ochutnáme. Přidáme vychlazený sekt a podáváme. Přikládáme napichovátko nebo lžičku. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Míchané nápoje Vánoční nápoje

Nahlásit recept

  • 28.02.06 vloženo
  • 8125x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 konzerva ananasu o hmotnosti 500 g
  • 50 ml slivovice
  • 250 g cukru
  • 3 l bílého vína
  • 0,7 l červeného vína
  • 1 láhev sektu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ananasová bowle (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ananasová bowle (pro Lvy)

Eja
3865 příspěvků 18.12.12 02:17

Též vinšuji hezké klidné svátky - a velice děkuji za bowli. :kytka: :mavam:

casino
4496 příspěvků 18.12.12 01:55
Štědrovečerní ananasová bowle

Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3-5litrové zavařovačky či do toho, co máš.
Vyprázdni k tomu 1-2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda)
Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá.
Pro „vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem; ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus. V nouzi nejvyšší dej pravý rum. Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít! Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu.
Aby se ti hosté „nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu :mrgreen: a nes na stůl.
Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň „napichovátko“

:andel: Vinšuju příjemné svátky, bohatého Jéééžiška a Boží hod bez kocovinky :mrgreen:

Eja
3865 příspěvků 10.12.12 20:27

Casino, bylo by možno vložit - aspoň sem do komentáře- recept na vaši vánoční dárkovou ananasovou bouli??? :P :hug:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.12.11 09:02

Casino, mně to nedělá… já mám komentáře v pořádku.. :think:
Oblažte Viktorku, napraví vás… ;-)
:mrgreen:

Editace: Aha.. už se stalo… :-D

Příspěvek upraven 13.12.11 v 09:04

casino
4496 příspěvků 13.12.11 00:54

Děkuji :-)

Všimla jste si také, že pokud je jeden přihlášený, tak poslední komentář je vpravo od tohoto okna a je čitelný jen zčásti?
No, Viktorka asi zase vylepšuje něco, co dosud fungovalo :mrgreen:

Ano, u nás ananasová boule patří k tradici. Máme ale menší terinu, než aby se tam vešla puténka pití zde uvedená :mrgreen:
Toho ananasu dávám více, než je zde uvedeno…
Zastříknu čistým špiritusem… (pro ty co nevědí: úúúžasně to vytáhne aroma :palec:
No a tady uvedené ČERVENÉ víno do ANANASOVÉ bowle :?:
Bez komentáře :twisted:

Edit:
Vono je to čitelné, ale musím pošíbovat na monitoru 8)

Příspěvek upraven 13.12.11 v 00:58

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.12.11 00:33

Casino, casino…už vícekrát tu bylo zmíněno, že tyto zodiakální recepty jsou čerpány z výše uvedené kuchařky.. Penda nepřiřazovala recepty zodiacům dle vlastní volby a těžko by tedy odpověděla..kdyby navíc odpovídala…
Proto se výsledku dopídíte jediným způsobem.. Hádejte jakým…? ;-)

Bez nahlédnutí (a bez pamatováka) si zkusím zatipovat:
Léto - srpen - Lev - vrchol sezony - dozrává všechno - ovoce - ananas = ovoce - u nás ananas nedozrává - konzerva - slivovice - ovocná pálenka - ze švestek - škoda je sežrat, když se dají vypálit …
Osobně bych místo slivovice volila vodku.. Ale ta není z ovoce ;-)
Vždycky se snažím kočkovat fér, opak není úmyslem :-)

Omlouvám se a redotazuji se…

Casino…proč jste s tímto přínosným poznatkem nepřišlo před třemi lety…?

Chystáte letos vánoční bowli…?
:mrgreen:

casino
4496 příspěvků 13.12.11 00:11

Oóóó…, glama, glama… 8-o
my jsme se přece ( až na výjimky :wink: dosud kočkovali fér :-)
Pokuste se dopočítat, zda před těmi lety bylo reálné, abych se zde vyjádřilo…
Ale i kdybych bylo na Labu tak dlouho jako Vy, tak proti jakým pravidlům diskuze je to, že se zde vyjadřujeme i po letech, navíc jako v tomto případě, u receptu, který celá léta zatím nikdo nekomentoval :think:
Nebo to snad má být precedens do budoucna 8-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.12.11 20:41

Casino…proč jste s tímto přínosným poznatkem nepřišlo před pěti lety…?

Nebo račte směřovat svůj dotaz na paní Alici Pinkovou osobně… ;-)
:mrgreen:

casino
4496 příspěvků 12.12.11 20:01

No, pořád mi uniká, proč ten zodiac v receptech :mrgreen:
Nevím, zda jim nekřivdíme, ale ani zvíře by do ananasové bowle o své vůli nepřidalo slivovici (pálenku ze švestek) a je fuk, že je jí v receptu pouhé 1%!
Už vidím toho leva, jak stáhne ocas když to ucítí a nemá-li kam vzít kramle, tak sebou sekne na znak, vytrčí paprče a dělá že zcepeněl :mrgreen: :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz