Recept Ananas Holguinera

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a kulatým tvořítkem vykrojíme střed. Plátky ananasu překrájíme na díly a upravíme na dezertní talířek do původního tvaru. Přelijeme kokosovým sirupem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Příprava kokosového sirupu:
Do vody dáme kokosovou moučku, necháme povařit a scedíme. Do tekutiny přidáme cukr a vaříme na nit.

Čerpáno z tajných zdrojů (1984)…:-)).

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 10.05.04 vloženo
  • 6705x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg čerstvého ananasu
  • 300 ml kokosového sirupu
  • 200 ml smetany ke šlehání;
  • *Kokosový sirup:*
  • 600 g krystalového cukru
  • 100 g kokosové moučky
  • 1 l pitné vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ananas Holguinera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

část tekutiny v sirupu bych nahradila bílým kubánským rumem, pustila topení na plné pecky a slastně přivřela očka.
Hrome, jak já bych si dala tu nejlepší Piňacoladu ze stánku u nejvyššího mostu na Kubě Puente Bacanayagua…

ota
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Mně je úplně jedno jak se tenhle desert jmenuje, hlavně že jsem si mimořádně pochutnal.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

habánku, děkuji…ráda bych napsala původ země Kuba, ale není na seznamu zemí…je vidět, že mluví zasvěcenec, který nějaký ten pátek na Kubě prožil…ještě jednou díky a přeji krásnou dobrou noc…:-))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Pojmenování tohoto skvělého pokrmu pramení beze vší pochyby z místa vzniku tohoto skvělého pokrmu, to jest města Holguín, které se avšak beze vší pochyby nalézá na Kubě a nikoliv v kontinentálním Španělsku. Vzhledem k tvaru „Holguinera“ lze název velice těsně přeložit jako: ananas Holguiňanka (=obyvatelka města Holguin). Problematickým zde jest ale slovo „ananas“, a to vzhledem k tomu, že plod, který je tímto výrazem pojmenován v českém jazyce se španělsky nazývá „piňa“. Celý název tohoto pokrmu by tedy patrně a nade vší pochybnosti měl v originále znít: „Piňa Holguinera“, česky pak: „ananas - dívka z města Holguin“.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz