Recept Ananas Holguinera

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a kulatým tvořítkem vykrojíme střed. Plátky ananasu překrájíme na díly a upravíme na dezertní talířek do původního tvaru. Přelijeme kokosovým sirupem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Příprava kokosového sirupu:
Do vody dáme kokosovou moučku, necháme povařit a scedíme. Do tekutiny přidáme cukr a vaříme na nit.

Čerpáno z tajných zdrojů (1984)…:-)).

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 10.05.04 vloženo
  • 6664x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg čerstvého ananasu
  • 300 ml kokosového sirupu
  • 200 ml smetany ke šlehání;
  • *Kokosový sirup:*
  • 600 g krystalového cukru
  • 100 g kokosové moučky
  • 1 l pitné vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ananas Holguinera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

část tekutiny v sirupu bych nahradila bílým kubánským rumem, pustila topení na plné pecky a slastně přivřela očka.
Hrome, jak já bych si dala tu nejlepší Piňacoladu ze stánku u nejvyššího mostu na Kubě Puente Bacanayagua…

ota
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Mně je úplně jedno jak se tenhle desert jmenuje, hlavně že jsem si mimořádně pochutnal.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

habánku, děkuji…ráda bych napsala původ země Kuba, ale není na seznamu zemí…je vidět, že mluví zasvěcenec, který nějaký ten pátek na Kubě prožil…ještě jednou díky a přeji krásnou dobrou noc…:-))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Pojmenování tohoto skvělého pokrmu pramení beze vší pochyby z místa vzniku tohoto skvělého pokrmu, to jest města Holguín, které se avšak beze vší pochyby nalézá na Kubě a nikoliv v kontinentálním Španělsku. Vzhledem k tvaru „Holguinera“ lze název velice těsně přeložit jako: ananas Holguiňanka (=obyvatelka města Holguin). Problematickým zde jest ale slovo „ananas“, a to vzhledem k tomu, že plod, který je tímto výrazem pojmenován v českém jazyce se španělsky nazývá „piňa“. Celý název tohoto pokrmu by tedy patrně a nade vší pochybnosti měl v originále znít: „Piňa Holguinera“, česky pak: „ananas - dívka z města Holguin“.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz