Recept Ananas Holguinera

penda Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a kulatým tvořítkem vykrojíme střed. Plátky ananasu překrájíme na díly a upravíme na dezertní talířek do původního tvaru. Přelijeme kokosovým sirupem a ozdobíme ušlehanou smetanou. *Příprava kokosového sirupu:* Do vody dáme kokosovou moučku, necháme povařit a scedíme. Do tekutiny přidáme cukr a vaříme na nit. Čerpáno z tajných zdrojů (1984)...:-)).

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 10.05.04 vloženo
  • 7376x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg čerstvého ananasu
  • 300 ml kokosového sirupu
  • 200 ml smetany ke šlehání;
  • *Kokosový sirup:*
  • 600 g krystalového cukru
  • 100 g kokosové moučky
  • 1 l pitné vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ananas Holguinera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ananas Holguinera

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

část tekutiny v sirupu bych nahradila bílým kubánským rumem, pustila topení na plné pecky a slastně přivřela očka.
Hrome, jak já bych si dala tu nejlepší Piňacoladu ze stánku u nejvyššího mostu na Kubě Puente Bacanayagua…

ota
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Mně je úplně jedno jak se tenhle desert jmenuje, hlavně že jsem si mimořádně pochutnal.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

habánku, děkuji…ráda bych napsala původ země Kuba, ale není na seznamu zemí…je vidět, že mluví zasvěcenec, který nějaký ten pátek na Kubě prožil…ještě jednou díky a přeji krásnou dobrou noc…:-))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ananas Holguinera

Pojmenování tohoto skvělého pokrmu pramení beze vší pochyby z místa vzniku tohoto skvělého pokrmu, to jest města Holguín, které se avšak beze vší pochyby nalézá na Kubě a nikoliv v kontinentálním Španělsku. Vzhledem k tvaru „Holguinera“ lze název velice těsně přeložit jako: ananas Holguiňanka (=obyvatelka města Holguin). Problematickým zde jest ale slovo „ananas“, a to vzhledem k tomu, že plod, který je tímto výrazem pojmenován v českém jazyce se španělsky nazývá „piňa“. Celý název tohoto pokrmu by tedy patrně a nade vší pochybnosti měl v originále znít: „Piňa Holguinera“, česky pak: „ananas - dívka z města Holguin“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz