Recept Amur d´amour

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Amur d´amour

Úvod

Zas nebuďte tak romantičtí! Žádná večeře při svíčkách a zamilované pohledy! Budete lovit kosti. Alespoň já měla tu smůlu.

Postup

Amura očistíme a provedeme mu důkladnou masáž hrubou solí s citrónovou šťávou.
Do pekáčku položíme rozpůlené šalotky, na ně dva plátky schwarzwaldského špeku, petrželku a na to všechno amura s roztaženými křídly.
Rybu na hřbetě několikrát nařízneme až k páteři. Do řezů přidáme špetku soli a plátek studeného másla. Podlijeme bílým vínem a dáme nezakryté péci asi na 170°C. Čekanku očistíme od ošklivých listů a odstraníme spodní část s košťálem, rozpůlíme a dáme na několik minut vařit do osolené vroucí vody s několika kapkami citrónu. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, pak posypeme hrubě mletým pepřem a každou půlku zabalíme do dvou plátků schwarzwaldského špeku. Takto zavinuté čekanky přiložíme do pekáčku k rybě a zapékáme společně.
Při pečení rybu občas přelijeme výpekem.
V přiměřené době dáme vařit oloupané brambory.
Poté na pánvi na másle osmažíme silnější plátky oloupaných žampionů s několika zrnky anýzu (nesolíme). Osmažené vyjmeme a odložíme.
Na tutéž pánev přihodíme na plátky nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidáme čerstvý špenát. Rychle osmahneme a odložíme (opět nesolíme).
Uvařené brambory zcedíme, prošťoucháme se žampiony (několik plátků si ponecháme na ozdobu) a pomocí tvořítka z nich na talíři vyrobíme komínek. Na komínek z brambor navrstvíme špenát a ozdobíme plátky žampionů. Přiložíme porce ryby a zapečené čekanky.
Komínky přelijeme vypečenou šťávou, zjemněnou trochou smetany, kterou jsme mezitím připravili pomocí třetí a čtvrté ruky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.04.13 vloženo
  • 9166x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 a 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg amura bílého
  • 3 šalotky
  • 2 plátky schwarzwaldského špeku
  • 1 pol. lžíce hrubých krystalů soli kamenné
  • 1 pol. lžíce citronové šťávy
  • plátky másla (podle počtu řezů)
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 1 hrst petrželky
  • 2 pol. lžíce smetany
  • (na podlévání, je-li třeba, několik lžic drůbežího vývaru)
  • Příloha 1:
  • 3 čekankové puky
  • 12 plátků schwarzwaldského špeku
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • pár kapek citronu do vody
  • Příloha 2:
  • 4 porce brambor (+ sůl a špetka kmínu)
  • 6 ks velkých žampionů
  • 25 dkg čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • několik zrnek anýzu
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • dle textu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.04.13 15:47

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Amur d´amour

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz