Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zas nebuďte tak romantičtí! Žádná večeře při svíčkách a zamilované pohledy! Budete lovit kosti. Alespoň já měla tu smůlu.
Amura očistíme a provedeme mu důkladnou masáž hrubou solí s citrónovou šťávou. Do pekáčku položíme rozpůlené šalotky, na ně dva plátky schwarzwaldského špeku, petrželku a na to všechno amura s roztaženými křídly. Rybu na hřbetě několikrát nařízneme až k páteři. Do řezů přidáme špetku soli a plátek studeného másla. Podlijeme bílým vínem a dáme nezakryté péci asi na 170°C. Čekanku očistíme od ošklivých listů a odstraníme spodní část s košťálem, rozpůlíme a dáme na několik minut vařit do osolené vroucí vody s několika kapkami citrónu. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, pak posypeme hrubě mletým pepřem a každou půlku zabalíme do dvou plátků schwarzwaldského špeku. Takto zavinuté čekanky přiložíme do pekáčku k rybě a zapékáme společně. Při pečení rybu občas přelijeme výpekem. V přiměřené době dáme vařit oloupané brambory. Poté na pánvi na másle osmažíme silnější plátky oloupaných žampionů s několika zrnky anýzu (nesolíme). Osmažené vyjmeme a odložíme. Na tutéž pánev přihodíme na plátky nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidáme čerstvý špenát. Rychle osmahneme a odložíme (opět nesolíme). Uvařené brambory zcedíme, prošťoucháme se žampiony (několik plátků si ponecháme na ozdobu) a pomocí tvořítka z nich na talíři vyrobíme komínek. Na komínek z brambor navrstvíme špenát a ozdobíme plátky žampionů. Přiložíme porce ryby a zapečené čekanky. Komínky přelijeme vypečenou šťávou, zjemněnou trochou smetany, kterou jsme mezitím připravili pomocí třetí a čtvrté ruky.
dle textu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Amur d´amour