Recept Amur d´amour

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Amur d´amour

Úvod

Zas nebuďte tak romantičtí! Žádná večeře při svíčkách a zamilované pohledy! Budete lovit kosti. Alespoň já měla tu smůlu.

Postup

Amura očistíme a provedeme mu důkladnou masáž hrubou solí s citrónovou šťávou.
Do pekáčku položíme rozpůlené šalotky, na ně dva plátky schwarzwaldského špeku, petrželku a na to všechno amura s roztaženými křídly.
Rybu na hřbetě několikrát nařízneme až k páteři. Do řezů přidáme špetku soli a plátek studeného másla. Podlijeme bílým vínem a dáme nezakryté péci asi na 170°C. Čekanku očistíme od ošklivých listů a odstraníme spodní část s košťálem, rozpůlíme a dáme na několik minut vařit do osolené vroucí vody s několika kapkami citrónu. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, pak posypeme hrubě mletým pepřem a každou půlku zabalíme do dvou plátků schwarzwaldského špeku. Takto zavinuté čekanky přiložíme do pekáčku k rybě a zapékáme společně.
Při pečení rybu občas přelijeme výpekem.
V přiměřené době dáme vařit oloupané brambory.
Poté na pánvi na másle osmažíme silnější plátky oloupaných žampionů s několika zrnky anýzu (nesolíme). Osmažené vyjmeme a odložíme.
Na tutéž pánev přihodíme na plátky nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidáme čerstvý špenát. Rychle osmahneme a odložíme (opět nesolíme).
Uvařené brambory zcedíme, prošťoucháme se žampiony (několik plátků si ponecháme na ozdobu) a pomocí tvořítka z nich na talíři vyrobíme komínek. Na komínek z brambor navrstvíme špenát a ozdobíme plátky žampionů. Přiložíme porce ryby a zapečené čekanky.
Komínky přelijeme vypečenou šťávou, zjemněnou trochou smetany, kterou jsme mezitím připravili pomocí třetí a čtvrté ruky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.04.13 vloženo
  • 9314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 a 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg amura bílého
  • 3 šalotky
  • 2 plátky schwarzwaldského špeku
  • 1 pol. lžíce hrubých krystalů soli kamenné
  • 1 pol. lžíce citronové šťávy
  • plátky másla (podle počtu řezů)
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 1 hrst petrželky
  • 2 pol. lžíce smetany
  • (na podlévání, je-li třeba, několik lžic drůbežího vývaru)
  • Příloha 1:
  • 3 čekankové puky
  • 12 plátků schwarzwaldského špeku
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • pár kapek citronu do vody
  • Příloha 2:
  • 4 porce brambor (+ sůl a špetka kmínu)
  • 6 ks velkých žampionů
  • 25 dkg čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • několik zrnek anýzu
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • dle textu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.04.13 15:47

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Amur d´amour

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz