Recept Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Postup

Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Maso prošpikujeme připravenými kousky zeleniny a malými špalíky z anglické slaniny. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme, potom osolíme, opepříme, přidáme drobně nasekanou cibuli, nadroboučko nasekaný česnek a všechno koření, chvilku osmahneme a necháme dusit doměkka. Při dušení podléváme vínem. Chceme-li zdůraznit italskou chuť, můžeme ke konci přidat lžíci protlaku nebo větší nakrájené rajče. Měkké maso nakrájíme na plátky a omáčku prolisujeme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.09.07 vloženo
  • 7011x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího
  • 60 g anglické slaniny
  • olej
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky čeneku
  • sůl
  • pepř
  • 6-7 hřebíčků
  • 2 špetky majoránky
  • 2 špetky oregana
  • 2 dl červeného vína
  • 1/4 celeru
  • 1 větší mrkev

Doporučená příloha

  • těstoviny a zbylé vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

sveva
751 příspěvků 31.3.10 06:10
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Když Itálie přiklonila bych se k tomu řapíkatému celeru. Pro zajímavost vložila jsem další recept Amoroso.
Zdravím

Eja
3862 příspěvků 31.3.10 04:47
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Van.Thomas - nedal jsi náhodou tu mrkev a celer i do omáčky ? Recept jsem jednou dělala a chuťově nepřipomíná českou kuchyň ani vzdáleně - je to příjemně voňavé, knedlíky k tomu nejdou vůbec, omáčku jsem nepasírovala jen jsem vyndala hřebíčky. Svevo, ta polenta je skvělý nápad - a to já můžu brkaši skoro ke všemu.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.3.10 03:27
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

van.Thomas - já bych asi místo obyč. celeru dala řapíkatý. Svevo, co ty na to?

sveva
751 příspěvků 30.3.10 22:39
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku Tulinka van.Thomas

Recept je určitě chutný, ale možná by bylo dobré opravit název na Amoroso. Byl to kuchař v domě Franka Sinatry a jsou další jeho výborné recepty.
Obávám se, že jak kuchaře Amoroso tak Frankieho by nenapadlo přidat si k tomu těstoviny natož knedlíky. Líbí se mi k tomu polenta nebo br. kaše.
Zdravím

van.Thomas
192 příspěvků 30.3.10 22:11
Re: cept:

Vzniklou šťávu jsem ještě zahustil se smetanou, abych měl dobrou omáčku na těstoviny. Bohužel zklamání. Dobré to bylo, což o to, ale celer udělá z každého masa české hovězí vytažené z polívky. Spíš než těstoviny to volalo po knedlíku a spíš než Neapoli bych to čekal v Hošticích.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

udělám a snad se povede, ale nejdřív musíme dojíst ty houby…ach joo :-)), ale švestky jsou už v košíku připravené, už se těším…:-)) a ty vůně bych si občas přála i z televize, a nejen vůně…i ruku natáhnout a kousínek si uždibnout :-)) Měj se hezky :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku-Dandi

až vyzkoušíš lívanečky, uděláš fotečku? Jen škoda, že se nedají posílat po netu i ty vůně, jenže to by byl každý počítač k sežrání a ta spotřeba elektroniky.....:o)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

týmová práce s tebou je kulinářský zážitek, protože co recept, to skvost :-) Už mne lákají lívance s kořeněnými švestkami :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku- Dandi

tak ti musím mooooc a mooooc poděkovat, protože se z tebe stává moje dvorní fotografka, já receptík a ty to doladíš úžasným obrázkem, že se až srdce směje, stává se z nás dobrý tým.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - Dando, Tulinko i všichni další

o víkendu budeme asi ´slavit´ blížící se konec letošního léta. A budeme si povídat, popíjet - a k vaření jistě také dojde. Samozřejmě se bude improvizovat, bude zeleninka (asi i patison), možná houby… ovšem hovězí skutečně již dlouho nebylo. Danda s krásným obrázkem (paráda!), Tulinka s krásným receptem (paráda!)… že bychom to zkusili?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Milko :-)

Ď.. :-),..... hlavně Tulince :-)

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Dando

Výstavní kousek.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko,

takové pěkné a ani nevím, jak mi to mohlo uniknout. V sobotu máme obídek a info podám okamžitě, díky Zlata

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

moc dobrý oběd dík :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku-Milko

tak to tedy závidím, já si na pomalý hrnec musím počkat do Vánoc. Moc prosím, jestli vyzkoušíš, napiš jak to dopadlo. Dobrou chuť

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Vydadá to skvěle. Určitě by to šlo udělat v pomalém hrnci, ne? Konečně ho budu mít v pondělí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz