Recept Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Postup

Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Maso prošpikujeme připravenými kousky zeleniny a malými špalíky z anglické slaniny. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme, potom osolíme, opepříme, přidáme drobně nasekanou cibuli, nadroboučko nasekaný česnek a všechno koření, chvilku osmahneme a necháme dusit doměkka. Při dušení podléváme vínem. Chceme-li zdůraznit italskou chuť, můžeme ke konci přidat lžíci protlaku nebo větší nakrájené rajče. Měkké maso nakrájíme na plátky a omáčku prolisujeme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.09.07 vloženo
  • 6822x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího
  • 60 g anglické slaniny
  • olej
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky čeneku
  • sůl
  • pepř
  • 6-7 hřebíčků
  • 2 špetky majoránky
  • 2 špetky oregana
  • 2 dl červeného vína
  • 1/4 celeru
  • 1 větší mrkev

Doporučená příloha

  • těstoviny a zbylé vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sveva
751 příspěvků 31.03.10 06:10
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Když Itálie přiklonila bych se k tomu řapíkatému celeru. Pro zajímavost vložila jsem další recept Amoroso.
Zdravím

Eja
3854 příspěvků 31.03.10 04:47
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Van.Thomas - nedal jsi náhodou tu mrkev a celer i do omáčky ? Recept jsem jednou dělala a chuťově nepřipomíná českou kuchyň ani vzdáleně - je to příjemně voňavé, knedlíky k tomu nejdou vůbec, omáčku jsem nepasírovala jen jsem vyndala hřebíčky. Svevo, ta polenta je skvělý nápad - a to já můžu brkaši skoro ke všemu.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.03.10 03:27
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

van.Thomas - já bych asi místo obyč. celeru dala řapíkatý. Svevo, co ty na to?

sveva
751 příspěvků 30.03.10 22:39
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku Tulinka van.Thomas

Recept je určitě chutný, ale možná by bylo dobré opravit název na Amoroso. Byl to kuchař v domě Franka Sinatry a jsou další jeho výborné recepty.
Obávám se, že jak kuchaře Amoroso tak Frankieho by nenapadlo přidat si k tomu těstoviny natož knedlíky. Líbí se mi k tomu polenta nebo br. kaše.
Zdravím

van.Thomas
192 příspěvků 30.03.10 22:11
Re: cept:

Vzniklou šťávu jsem ještě zahustil se smetanou, abych měl dobrou omáčku na těstoviny. Bohužel zklamání. Dobré to bylo, což o to, ale celer udělá z každého masa české hovězí vytažené z polívky. Spíš než těstoviny to volalo po knedlíku a spíš než Neapoli bych to čekal v Hošticích.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

udělám a snad se povede, ale nejdřív musíme dojíst ty houby…ach joo :-)), ale švestky jsou už v košíku připravené, už se těším…:-)) a ty vůně bych si občas přála i z televize, a nejen vůně…i ruku natáhnout a kousínek si uždibnout :-)) Měj se hezky :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku-Dandi

až vyzkoušíš lívanečky, uděláš fotečku? Jen škoda, že se nedají posílat po netu i ty vůně, jenže to by byl každý počítač k sežrání a ta spotřeba elektroniky.....:o)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

týmová práce s tebou je kulinářský zážitek, protože co recept, to skvost :-) Už mne lákají lívance s kořeněnými švestkami :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku- Dandi

tak ti musím mooooc a mooooc poděkovat, protože se z tebe stává moje dvorní fotografka, já receptík a ty to doladíš úžasným obrázkem, že se až srdce směje, stává se z nás dobrý tým.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - Dando, Tulinko i všichni další

o víkendu budeme asi ´slavit´ blížící se konec letošního léta. A budeme si povídat, popíjet - a k vaření jistě také dojde. Samozřejmě se bude improvizovat, bude zeleninka (asi i patison), možná houby… ovšem hovězí skutečně již dlouho nebylo. Danda s krásným obrázkem (paráda!), Tulinka s krásným receptem (paráda!)… že bychom to zkusili?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Milko :-)

Ď.. :-),..... hlavně Tulince :-)

Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Dando

Výstavní kousek.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko,

takové pěkné a ani nevím, jak mi to mohlo uniknout. V sobotu máme obídek a info podám okamžitě, díky Zlata

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku - Tulinko :-)

moc dobrý oběd dík :-)

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku-Milko

tak to tedy závidím, já si na pomalý hrnec musím počkat do Vánoc. Moc prosím, jestli vyzkoušíš, napiš jak to dopadlo. Dobrou chuť

Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Amorosso - hovězí maso na hřebíčku

Vydadá to skvěle. Určitě by to šlo udělat v pomalém hrnci, ne? Konečně ho budu mít v pondělí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz