Recept Americké smažené kuře

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Usmažit slaninu a vyjmout ji. Uschovat ji pro jiný účel. Použít pouze vyškvařeného tuku na smažení kuřete. Smíchat kyšku, Tabasco a 1 lžičku soli. Rozkrojit nohy napůl v kloubu a prsa podélce na 1/2. Vložit do kyšky a přikryté nechat do příštího dne. Na hluboké pánvi rozehřát rostlinný tuk a slaninový tuk na 190°C, nebo až kousek chleba vhozený dovnitř se začne smažit, ale nespálí se. Smíchat mouku s paprikou, hořčicí, kayánským pepřem, pepřem a zbytkem soli v plastickém sáčku. Dobře obalit kousky kuřete a oklepat zbytek mouky. Poskládat kousky kuřete kůží dolů do pánve s tukem, snížit trochu teplotu, přikrýt pánev a smažit je po 15min. Odkrýt, otočit kuře a nepřikryté ho smažit po dalších 8min., až je zlatové a křupavé. Pomocí jehle zjistit, je-li kuře hotové, když šťáva vytéká čirá. Vyjmout na mřížku a nechat okapat. Kuře podávat horké nebo studené.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 17.06.03 vloženo
  • 10560x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 160g slaniny
  • 750ml kyšky
  • až 4 lžičky Tabasco omáčky, nebo jiné pálivé
  • 2 lžičky soli
  • 1 x 1400g kuřecích kousků jako jsou nohy a prsa
  • 680g rostlinného tuku
  • 1 lžička hořčice v prášku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky kayánského pepře
  • 560ml mouky
  • čerstvě rozdrcený pepř

Doporučená příloha

  • Hranolky, nebo bramborová kaše a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Americké smažené kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Americké smažené kuře

babi
6360 příspěvků 15.2.11 19:23

Thomasi, bile maso je spis udelane, nez tmave s kosti a proto je smazim kazde zvlast. Prsa nepotrebuji dlouhe smazeni, hlavne aby po zkusebnim zapichnuti noziku z masa vytekala cira stava. Cas udavany je pouze orientacni, zalezi na teplote, na druhu panve, na stari kurete a na jeho tloustce atd. Myslis teleci rizek, nebo z veproveho…jina kategorie :-)

van.Thomas
195 příspěvků 15.2.11 14:57

Tak mně se prsa trochu vysušila, ale stehýnka byla krásně šťavnatá. :-) Nebylo to špatné, ale řízek je řízek. :-)

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

děkuji za rychlou odpověď (a i za každý „fígl“, který prozradíš).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice G...

V receptě je skutečně tolik tuku, aby kuřecí kousky byly při smažení více, méně ponořené. Co však dělám já je, že smažím po malých částech v malém kastrolku, do kterého si dám jenom tak 1/3 kastrolku tuku, aby mně tuk nepřevařil. Již usmažené kousky dávám do pomalé trouby, aby zůstaly teplé. Kousky masa jsou šťavnaté díky kyšce, a chutně pikantní, díky koření a slaninového tuku ;o) Pěkný den Ti přeje Babi!

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Kolik tuku ?

Skutečně 680 g ? JInak to vzpadá moc pěkně. Zdravím, Babi

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz