Recept Americké smažené kuře

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Usmažit slaninu a vyjmout ji. Uschovat ji pro jiný účel. Použít pouze vyškvařeného tuku na smažení kuřete. Smíchat kyšku, Tabasco a 1 lžičku soli. Rozkrojit nohy napůl v kloubu a prsa podélce na 1/2. Vložit do kyšky a přikryté nechat do příštího dne. Na hluboké pánvi rozehřát rostlinný tuk a slaninový tuk na 190°C, nebo až kousek chleba vhozený dovnitř se začne smažit, ale nespálí se. Smíchat mouku s paprikou, hořčicí, kayánským pepřem, pepřem a zbytkem soli v plastickém sáčku. Dobře obalit kousky kuřete a oklepat zbytek mouky. Poskládat kousky kuřete kůží dolů do pánve s tukem, snížit trochu teplotu, přikrýt pánev a smažit je po 15min. Odkrýt, otočit kuře a nepřikryté ho smažit po dalších 8min., až je zlatové a křupavé. Pomocí jehle zjistit, je-li kuře hotové, když šťáva vytéká čirá. Vyjmout na mřížku a nechat okapat. Kuře podávat horké nebo studené.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 17.06.03 vloženo
  • 10346x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 160g slaniny
  • 750ml kyšky
  • až 4 lžičky Tabasco omáčky, nebo jiné pálivé
  • 2 lžičky soli
  • 1 x 1400g kuřecích kousků jako jsou nohy a prsa
  • 680g rostlinného tuku
  • 1 lžička hořčice v prášku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky kayánského pepře
  • 560ml mouky
  • čerstvě rozdrcený pepř

Doporučená příloha

  • Hranolky, nebo bramborová kaše a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Americké smažené kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Americké smažené kuře

babi
6360 příspěvků 15.2.11 19:23

Thomasi, bile maso je spis udelane, nez tmave s kosti a proto je smazim kazde zvlast. Prsa nepotrebuji dlouhe smazeni, hlavne aby po zkusebnim zapichnuti noziku z masa vytekala cira stava. Cas udavany je pouze orientacni, zalezi na teplote, na druhu panve, na stari kurete a na jeho tloustce atd. Myslis teleci rizek, nebo z veproveho…jina kategorie :-)

van.Thomas
192 příspěvků 15.2.11 14:57

Tak mně se prsa trochu vysušila, ale stehýnka byla krásně šťavnatá. :-) Nebylo to špatné, ale řízek je řízek. :-)

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

děkuji za rychlou odpověď (a i za každý „fígl“, který prozradíš).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice G...

V receptě je skutečně tolik tuku, aby kuřecí kousky byly při smažení více, méně ponořené. Co však dělám já je, že smažím po malých částech v malém kastrolku, do kterého si dám jenom tak 1/3 kastrolku tuku, aby mně tuk nepřevařil. Již usmažené kousky dávám do pomalé trouby, aby zůstaly teplé. Kousky masa jsou šťavnaté díky kyšce, a chutně pikantní, díky koření a slaninového tuku ;o) Pěkný den Ti přeje Babi!

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Kolik tuku ?

Skutečně 680 g ? JInak to vzpadá moc pěkně. Zdravím, Babi

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz