Recept Americké pikantní okurky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké míse smíchat okurky, pfeferonky, česnek, křen, cibuli, hořčičná semínka a semínka koriandru, pepře, bobkové listy a listí ze stromu. Vše dobře promíchat a nacpat do čtyřlitrového kameninového hrnce, nebo lahve se širokým otvorem. Ve džbáně smíchat 4 l vody se solí, a míchat až se sůl rozpustí. Přidat ocet. Přikrýt směs okurek malým talířkem a na něj položit umytý kámen, nebo něco těžkého. Přilít dostatečně nálevu tak, aby překrýval okurky o 5cm. Přikrýt vše čistou utěrkou a nechat stát při pokojové teplotě po 4-7dní. Dávat pozor, aby okurky byly stále ponořené. Každý 1-2 dny sebrat povrchní šum. Okurky jsou hotové, když jejich venkovní barva je přibližně stejná jako vnitřní. Vydrží přikryté v chladničce po 1 měsíc, ale začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí. Chcete-li osvěžit chuť nálevu, tak vše přecedit, vyhodit koření, přidat nové, svařit nálev a nechat ho vychlanout. Naskládat okurky a zeleninu zpět do lahvě a zalít je novým nálevem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 18.06.03 vloženo
  • 18409x zobrazeno

Ingredience

  • Na 3.6 litrů
  • 2kg malých okurek, asi 8-12cm, květové konce odstraněné a propíchané špejlí
  • 1-2 hrstě pfeferonek, propíchaných špejlí
  • 1 velká hlava česneku oloupaná a na hrubo posekaná
  • 250ml na hrubo nastrouhaného čerstvého křenu
  • 1 velká cibule nakrájená na 12mm plátky
  • 1 hrst okvětí kopru
  • 2 lžíce žlutých hořčičných semínek
  • 2 lžíce na hrubo rozdrcených semínek koriandru
  • 1 lžíce celých pepřů
  • 4 rozdrobené bobkové listy
  • 1-2 hrstě listů z višňového stromu, nebo z dubu, dobře omyté
  • 3 l vody
  • 170ml bílého octa
  • 7 1/2 lžic hrubé nakládací soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Americké pikantní okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky - bedla

Prosím Tě, hoď mi sem odkaz na stránku od Vali, ve které se píše o kvašených okurkách. Nemůžu nic najít. Jen jsem našla recept na zavařené okurky, ale na kvašené ne.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky.

Prosím podívejte se do deníčku Vali, má tam okurky nafocené, jedla jsem je a jsou skutečně výtečné a to mám také dobrý recept, ale Vali má lepší, okurky jsou krásně zeleně vybarvené, ne brčál…

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky - amerika - POMOCT

A dub letní nebo zimní? Nebo je to jedno?

Jaký je chuťový rozdíl okurek při použití dubového nebo višňového listí?
Co je lepší?
A co třeba planá třešeň? …k té bych měla přístup… …plody plané třešně jsou nahořklé jako plody višně…

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky - amerika - POMOCT

Také jsem přesně nepochopila tu část: …, ale začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí. …jak říká Oldsoft
A to listí má být mladé nebo starší (mám sbírat zjara a nebo napodzim?)?

PS: Znamená to, že postupně měknou ať přidávám listí nebo nepřidávám?

oldsoft
682 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky.

Pardon, nerozumím táhle větě z receptu: „začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí“. Znamená to, že pokud dám málo listí, začnou měknout?
(Krásná formulace je sebrat povrchní šum)

rohlik
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Americké pikantní okurky.

Může mi někdo poslat obrázek těchto okurek ?
Děkuji.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Ameriko ...

…dík.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
...

Dají se sterilovat při 80°C asi 20min. a pak se nepotřebuje tolik toho listí.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Ameriko ...

… ještě jsem tvůj recept nezkoušel, ale zní zajímavě. Mám jen drobný dotaz: nedá se část těch okurek po vykvašení sterilovat? Já to tak páchám se svými kvašáky a osvědčilo se mi to (vydrží dlouho přes Vánoce v téměř nezměněné kvalitě).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz