Recept Americké jedinečné dršťky

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Posekat slaninu a namočit ji na 1 hodinu do vody. Vložit dršťky do vody s mlékem tak, aby byly potopené a špetkou soli. Nechat je v odležet po 1 hodinu. Slít je a pokrájet na dlouhé tenké proužky. Rozehřát 4 lžíce másla a osmažit na něm cibuli. Přidat slitou slaninu, česnek, bobkový list a po několika minutách smažení přidat rajčata, papriky a dršťky. Osolit, opepřit podle chuti a přichutit kreolským kořením. Přikrýt a pomalínku dusit asi 1 1/4 hodiny. Sem tam zamíchat a podlít trochou vývaru.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 20.03.04 vloženo
  • 9992x zobrazeno

Ingredience

  • 900g masitých drštěk (z druhého žaludku se jménem Honeycomb tripe, které jsou masitější a měkkší) očištěných a připravených k vaření
  • voda+mléko
  • 4 lžíce másla
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • 60g solené uzené slaniny/špeku
  • 3 stroužky česneku, posekané
  • 1 bobkový list
  • 340g rajčat, oloupaných a vymačkaných a posekaných
  • 2 zelené papriky, bez semínek a žáber nakrájené na proužky
  • hovězí vývarová kostka a voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • ¨Kreolské koření¨ z Labužníka odle chuti

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.9.10 20:37

Zajímavé, ale až tak moc mě to neoslovilo.

Diskuse k receptu Americké jedinečné dršťky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Americké jedinečné dršťky

tuso
99 příspěvků 21.9.10 20:36

Zajímavé, ale až tak moc mě to neoslovilo.

divous
9 příspěvků 3.9.10 23:06
Re: Americké jedinečné dršťky.

Budeme se tedy místo o receptu dohadovat o terminologii. Podřád přežvýkavců je typický právě soustavou předžaludků (proventriculi). Je to bachor (rumen), čepec (reticulum) a kniha (omasum). Vlastní žaludek je slez (abomasum). Právě druhý předžaludek, čepec, je tvořen šestibokými klky, připomínajícimi plástev. Je skutečně nejvhodnější na polévku i na zadělávaná jídla z drštěk.

di
2451 příspěvků 29.12.09 20:52
Re: Americké jedinečné dršťky.

Hledám recept na nějaké jídlo z drštěk pro kamarády na Silvestra a narazila jsem na tenhle (mimochodem, vypadá moc pěkně). Tak jen pro vysvětlení - „honeycomb tripes“ jsou podle všeho dršťky z čepce, odhaduju to podle tvaru klků, vypadají jako plástve (honeycomb=plástev).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Americké jedinečné dršťky.

Ahoj bunter, termín Haneycomb byl pro moře roztroušených čechů, kteří mluví anglicky a nakupují v cizině. Pro čechy doma by snad člověk ani nemusel vysvětlovat jaké dršťky, protože to snad každý ví, přesto jsem však podotkla, že jde o dršťky z druhého žaludku.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Americké jedinečné dršťky.

Ahoj babi,jak vysvětlíš milionům lidí v České republice termín Honeycomb tripe??Nešlo by napsat masitý bachor?Jinak žaludky jsou kniha,bachor,čepec a slez.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz