Recept Americké jedinečné dršťky

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Posekat slaninu a namočit ji na 1 hodinu do vody. Vložit dršťky do vody s mlékem tak, aby byly potopené a špetkou soli. Nechat je v odležet po 1 hodinu. Slít je a pokrájet na dlouhé tenké proužky. Rozehřát 4 lžíce másla a osmažit na něm cibuli. Přidat slitou slaninu, česnek, bobkový list a po několika minutách smažení přidat rajčata, papriky a dršťky. Osolit, opepřit podle chuti a přichutit kreolským kořením. Přikrýt a pomalínku dusit asi 1 1/4 hodiny. Sem tam zamíchat a podlít trochou vývaru.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 20.03.04 vloženo
  • 9892x zobrazeno

Ingredience

  • 900g masitých drštěk (z druhého žaludku se jménem Honeycomb tripe, které jsou masitější a měkkší) očištěných a připravených k vaření
  • voda+mléko
  • 4 lžíce másla
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • 60g solené uzené slaniny/špeku
  • 3 stroužky česneku, posekané
  • 1 bobkový list
  • 340g rajčat, oloupaných a vymačkaných a posekaných
  • 2 zelené papriky, bez semínek a žáber nakrájené na proužky
  • hovězí vývarová kostka a voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • ¨Kreolské koření¨ z Labužníka odle chuti

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.09.10 20:37

Zajímavé, ale až tak moc mě to neoslovilo.

Diskuse k receptu Americké jedinečné dršťky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tuso
99 příspěvků 21.09.10 20:36

Zajímavé, ale až tak moc mě to neoslovilo.

divous
9 příspěvků 03.09.10 23:06
Re: Americké jedinečné dršťky.

Budeme se tedy místo o receptu dohadovat o terminologii. Podřád přežvýkavců je typický právě soustavou předžaludků (proventriculi). Je to bachor (rumen), čepec (reticulum) a kniha (omasum). Vlastní žaludek je slez (abomasum). Právě druhý předžaludek, čepec, je tvořen šestibokými klky, připomínajícimi plástev. Je skutečně nejvhodnější na polévku i na zadělávaná jídla z drštěk.

di
2451 příspěvků 29.12.09 20:52
Re: Americké jedinečné dršťky.

Hledám recept na nějaké jídlo z drštěk pro kamarády na Silvestra a narazila jsem na tenhle (mimochodem, vypadá moc pěkně). Tak jen pro vysvětlení - „honeycomb tripes“ jsou podle všeho dršťky z čepce, odhaduju to podle tvaru klků, vypadají jako plástve (honeycomb=plástev).

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké jedinečné dršťky.

Ahoj bunter, termín Haneycomb byl pro moře roztroušených čechů, kteří mluví anglicky a nakupují v cizině. Pro čechy doma by snad člověk ani nemusel vysvětlovat jaké dršťky, protože to snad každý ví, přesto jsem však podotkla, že jde o dršťky z druhého žaludku.

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké jedinečné dršťky.

Ahoj babi,jak vysvětlíš milionům lidí v České republice termín Honeycomb tripe??Nešlo by napsat masitý bachor?Jinak žaludky jsou kniha,bachor,čepec a slez.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz