Recept Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat mouku a sušené kvasnice. Sehřát mléko, tuk, cukr a sůl na teplotu 46-49°C. Do mísy vložit část mouky, zašlehat tam mléčnou směs a vejce. Pomocí vařečky zamíchat dovnitř tolik zbylé mouky, kolik je zapotřeby. Při použití čerstvých kvasnic si připravit kvásek a pokračovat stejně jako u běžného kynutého těsta. Vyklopit těsto na lehce pomoučený vál a hníst asi 6-8min. tak, aby vzniklo hladké, elastické těsto. Shrnout těsto do koule a vložit ho do vymaštěné mísy. Přikrýt mísu a těsto nechat nakynout do dvojnásobného objemu (asi 1 hodinu). Vyklopit těsto na vál, prohníst a rozdělit ho na 12 dílků, ty přikrýt utěrkou a znovu je nechat 10 min. nakynout. Z dílků udělat placičky, jejich okraje zahnout dospodu a smáčknout je mezi dlaněmi. Pro podlouhlé houstičky na hot dogs pokračovat stějně jako u bulek, ale vytvarovat je na 14cm dlouhé rolky, které se ke koncům trochu zužují (tvar torpéda). Obojí poskládat dále od sebe na vymaštěné plechy, přikrýt je a nechat dalších 30min. nakynout. Potřít je zlehka mlékem a posypat sezamovými semínky. Péct v předem předehřáté troubě na 190°C asi 10-15min. do zlatohněda (je dobré dát do trouby ohnivzdornou misku naplněnou vodou). TIP: °°° Mouka se může použít pšeničná polohrubá, pšeničná chlebová, nebo pšeničná celozrnná (s touto moukou jsou housky nejlepší a hlavně nejzdravější). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jiný rozpis (vše pokojové teploty): 1 hrnek vlažné vody 2 sáčky suchých kvasnic, nebo asi 45-48g čerstvých kvasnic 1 hrnek mléka 1/2 hrnku rostlinného oleje 1 hrnek jemného krystalového cukru (část může být i světle hnědý cukr) 3 vejce 2 lžičky soli 7-8 hrnků mouky (stejná poznámka jako u předchozího rozpisu) Postup: Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozpustit kvasnice. V robotě utřít olej, cukr, vejce mléko a sůl. Vložit do nahřáté mísy. Přidat nakynutý kvásek a tolik mouky, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Nechat ho dvakrát nakynout. Pokračovat jako v předcházejícím předpise. Housek je takřka dvakrát tolik.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 06.02.04 vloženo
  • 20802x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Všechny ingedience pokojové teploty.
  • 4 - 4 1/2 hrnku mouky °°°
  • 1 1/2 sáčku sušených kvasnic, nebo asi 35g čerstvých
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/3 hrnku másla, margarínu, nebo rostlinného tuku
  • 1 lžička soli
  • 2 velká vejce pokojové teploty dobře našlahaná
  • mléko na potření + sezamová semínka na posypání (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs.

chyby mi nevadí, přeji americkým kráskám dobrou chuť a dobré zažití.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs.

Trochu mi vadí gramatické chyby a amerikanismy. Babi, nešlo by to opravit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz