Recept Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat mouku a sušené kvasnice. Sehřát mléko, tuk, cukr a sůl na teplotu 46-49°C. Do mísy vložit část mouky, zašlehat tam mléčnou směs a vejce. Pomocí vařečky zamíchat dovnitř tolik zbylé mouky, kolik je zapotřeby. Při použití čerstvých kvasnic si připravit kvásek a pokračovat stejně jako u běžného kynutého těsta. Vyklopit těsto na lehce pomoučený vál a hníst asi 6-8min. tak, aby vzniklo hladké, elastické těsto. Shrnout těsto do koule a vložit ho do vymaštěné mísy. Přikrýt mísu a těsto nechat nakynout do dvojnásobného objemu (asi 1 hodinu). Vyklopit těsto na vál, prohníst a rozdělit ho na 12 dílků, ty přikrýt utěrkou a znovu je nechat 10 min. nakynout. Z dílků udělat placičky, jejich okraje zahnout dospodu a smáčknout je mezi dlaněmi. Pro podlouhlé houstičky na hot dogs pokračovat stějně jako u bulek, ale vytvarovat je na 14cm dlouhé rolky, které se ke koncům trochu zužují (tvar torpéda). Obojí poskládat dále od sebe na vymaštěné plechy, přikrýt je a nechat dalších 30min. nakynout. Potřít je zlehka mlékem a posypat sezamovými semínky. Péct v předem předehřáté troubě na 190°C asi 10-15min. do zlatohněda (je dobré dát do trouby ohnivzdornou misku naplněnou vodou). TIP: °°° Mouka se může použít pšeničná polohrubá, pšeničná chlebová, nebo pšeničná celozrnná (s touto moukou jsou housky nejlepší a hlavně nejzdravější). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jiný rozpis (vše pokojové teploty): 1 hrnek vlažné vody 2 sáčky suchých kvasnic, nebo asi 45-48g čerstvých kvasnic 1 hrnek mléka 1/2 hrnku rostlinného oleje 1 hrnek jemného krystalového cukru (část může být i světle hnědý cukr) 3 vejce 2 lžičky soli 7-8 hrnků mouky (stejná poznámka jako u předchozího rozpisu) Postup: Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozpustit kvasnice. V robotě utřít olej, cukr, vejce mléko a sůl. Vložit do nahřáté mísy. Přidat nakynutý kvásek a tolik mouky, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Nechat ho dvakrát nakynout. Pokračovat jako v předcházejícím předpise. Housek je takřka dvakrát tolik.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 06.02.04 vloženo
  • 20996x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Všechny ingedience pokojové teploty.
  • 4 - 4 1/2 hrnku mouky °°°
  • 1 1/2 sáčku sušených kvasnic, nebo asi 35g čerstvých
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1/3 hrnku másla, margarínu, nebo rostlinného tuku
  • 1 lžička soli
  • 2 velká vejce pokojové teploty dobře našlahaná
  • mléko na potření + sezamová semínka na posypání (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs.

chyby mi nevadí, přeji americkým kráskám dobrou chuť a dobré zažití.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Americké bulky pro hamburgery a housky pro hot dogs.

Trochu mi vadí gramatické chyby a amerikanismy. Babi, nešlo by to opravit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz