Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozčtvrtit hlavy fenyklu podélce, vložit ho do lehce osolené vody a uvařit asi 20 minut do měkka. Nechat ho okapat a vychladnout. Poskládat ho na servírovací talíř, přidat olivy, posypat česnekem a petrželkou. V misce společně našlehat olej, ocet, citron do žlutě krémova a nalít to na fenykl. Podávat při pokojové teplotě. TIP: Salát je výborný sám o sobě, ale hodí se výborně ke grilovanému masu. Podává se jako ¨qimiyya¨což je alžírské meze. P.S. Semínka fenyklu jsou v Severní Africe oblíbené koření. Je to Muslimsko-Andalůský a Židovsko-Andalůský vliv na kuchyni Severní Afriky. Oblíbenost fenyklu se projevuje ve velké řadě názvů pro fenykl a pokrmů z něho. Na příklad al-baraka habba, basbhas (nebo bisbhas], jurjhur, rhaznaj, ehaziyhanaj, sannhut, shubr, shumr, shammhar a zarrhi'at al-funhuy, to všechno jsou v Severní Africe slova pro semínka fenyklu.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Alžírský salát také ke grilu - Sahatat bisbhas