Recept Alžírský rybí Börek - Cigáry

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ryby a krevety (jsou-li krevety uvařené, tak je zatím nepoužít) vložit do hrnce s tymiánem a bobkovými listy, zalité vodou a osolené. Přikrýt a pomalinku vařit asi 4 - 8 minut (podle velikosti a druhu ryb). Vyjmout je z vývaru a ten uschovat. Ryby rozdělit na kusy, krevety oloupat a odstranit jejich hlavy, vyjmout černou nitku a rozkrojit je na 3 kousky. V misce namočit chléb v mléce. Na pánvi rozpustit máslo a osmažit na něm cibuli do sklovita asi 15 minut. Sem tam zamíchat. Zalít je 125 ml uschovaného vývaru, přidat tam olivy a vařit 10 minut. Chléb vymačkat z mléka a přidat ho na pánev možná s trochou vývaru navíc, aby vznikla hustá směs. Vařit na nízké teplotě za častého míchání o 10 minut déle. Nechat zchladnout. Připravit hrnec s ponorným košíkem a olejme na hluboké smažení. Teplota oleje má být 190°C. Položit čtvereček těsta na pracovní desku před sebe a ke spodní hraně dát trochu ryby a krevet, a na ně 1 lžíci cibule. Ochutit to solí a pepřem a napůl těsto srolovat a potom na každé straně těsto přehnout asi 1.5 cm, potřít okraje bílkem a těsto dorolovat do rolky/cigáry tak, aby byla nádivka uzavřena. Stejně pokračovat se zbytkem těsta a nádivky. Po částech osmažit cigára do zlatohněda, asi 2 minuty. Každé cigáro rozkrojit diagonálně na poloviny a podávat je s dílkem citronu, nebo se zeleninovou oblohou. TIP: Přefiltrovat vychladlý olej, nebo tuk a uschovat ho pro příští použití.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 20.03.07 vloženo
  • 3261x zobrazeno

Ingredience

  • Na 16 cigár
  • 340 g mořské rybí filé s bílým masem, bez kostí a kůže
  • 225 g zmražených očištěných krevet, nebo 450 g čerstvých s hlavou a krunýřky
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 tlusté (asi 4 cm) plátky bílého chleba bez kůrky
  • 125 ml mléka
  • 4 lžíce (60 g) másla
  • 1 střední cibule na jemno posekaná
  • asi 20 vypeckovaných posekaných zelených oliv
  • 1.5 litru olivového oleje, nebo rostlinného tuku na smažení
  • 16 X ¨diyul/dijul¨ těsto (tenčí než Fillo), nebo čínských těstovinových placičků na spring roll asi 15 cm X 15 cm
  • 1 velký bílek našlehaný do pěny
  • dílky citronu a zeleninová obloha na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alžírský rybí Börek - Cigáry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz