Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ryby a krevety (jsou-li krevety uvařené, tak je zatím nepoužít) vložit do hrnce s tymiánem a bobkovými listy, zalité vodou a osolené. Přikrýt a pomalinku vařit asi 4 - 8 minut (podle velikosti a druhu ryb). Vyjmout je z vývaru a ten uschovat. Ryby rozdělit na kusy, krevety oloupat a odstranit jejich hlavy, vyjmout černou nitku a rozkrojit je na 3 kousky. V misce namočit chléb v mléce. Na pánvi rozpustit máslo a osmažit na něm cibuli do sklovita asi 15 minut. Sem tam zamíchat. Zalít je 125 ml uschovaného vývaru, přidat tam olivy a vařit 10 minut. Chléb vymačkat z mléka a přidat ho na pánev možná s trochou vývaru navíc, aby vznikla hustá směs. Vařit na nízké teplotě za častého míchání o 10 minut déle. Nechat zchladnout. Připravit hrnec s ponorným košíkem a olejme na hluboké smažení. Teplota oleje má být 190°C. Položit čtvereček těsta na pracovní desku před sebe a ke spodní hraně dát trochu ryby a krevet, a na ně 1 lžíci cibule. Ochutit to solí a pepřem a napůl těsto srolovat a potom na každé straně těsto přehnout asi 1.5 cm, potřít okraje bílkem a těsto dorolovat do rolky/cigáry tak, aby byla nádivka uzavřena. Stejně pokračovat se zbytkem těsta a nádivky. Po částech osmažit cigára do zlatohněda, asi 2 minuty. Každé cigáro rozkrojit diagonálně na poloviny a podávat je s dílkem citronu, nebo se zeleninovou oblohou. TIP: Přefiltrovat vychladlý olej, nebo tuk a uschovat ho pro příští použití.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Alžírský rybí Börek - Cigáry