Recept Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

(Hodnoceno 2x) zébulon Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

Úvod

Bezvadné placky, k polévkám, k pomazánkám, k masu, k čemukoliv.

Postup

Nakrájenou cibuli pomalu restujeme na olivovém oleji - asi 10 minut. V míse smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme ještě teplou cibuli i s olejem, zamícháme, přidáme po troškách teplou vodu, mícháme. Vypracováváme těsto - asi 15 minut. Nejlépe, když to necháme za sebe udělat pekárnu. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí (těsto zdvojnásobí objem) těsto rozdělíme na 10 částí, vytvoříme koule a necháme znovu 10 minut kynout. Troubu zahřejeme na 200°C. Z vykynutých koulí vyválíme placky o průměru asi 20 cm, potřeme bílkem, ozdobíme plátky cibule, černou olivou, necháme znovu asi 10 minut kynout a pečeme cca 30 minut.

Recept je z kategorií: Pečivo Přílohy

Nahlásit recept

  • 06.01.13 vloženo
  • 9626x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod vč. kynutí

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 750 g hrubé mouky
  • 12 polévkových lžic olivového oleje
  • 200 g cibule, nakrájené najemno
  • 15 g soli
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 240 - 260 ml vlažné vody
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 10 černých oliv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 4.5.13 15:25

Robila som z hladkej múky.
Chutnučké placky.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.4.13 19:04

Červenou cibuli jsem použila i do těsta. Na ozdobu jsem měla jen zelené olivy, máme je nejraději.
Bochánky jsou voňavé a vynikající. Příprava snadná, takže vřele doporučuji všem…
Zébulon a její recepty mi budou chybět, škoda, že odešla…

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 6.1.13 16:46

Uvaření se již líbí 11 labužníkům

Diskuse k receptu Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

jolana
5068 příspěvků 3.4.14 09:08

Casino, nesud!..a ano..aaaano…sleduje! a nie ze nie!…ludia sedia za pc a sleduju jeden druheho, nevedia sa bavit nezavazne, nevedia diskutovat a bavit sa len tak.. a slusnost, vychovanost a ista individualita (nebi/yt bandu hoc netovu s inymi lebo v ich jednote je sila) je prinajmensom ale naozaj prinajmensom na obtiaz..a nielen na nete ale aj na zemi..a vsetci su geniovia a tetelime sa spoza tych monitorov, vedieme vojny, skolime hoc aj prezidentov na vzialenom kontinente a chodime spat sladko s dobrym pocitom ze sme dakomu dobre nalozili..prosim ta..ved aj na to prosim si musi clovek davat sakramentsky pozor aby mu z pusy nevyslo, lebo ked dakoho poprosis tak ta z koze stiahne..co si budem vypravet…a nevrav mi ze o tom vsetkom co som napisla nevies, neuvierim :cert:

hippolyta
395 příspěvků 2.4.14 22:59

Zlovolně :- ). Ješitná jako chlap :- )). Vy fakt nikdy nezklamete. Dobrou noc.

casino
4497 příspěvků 2.4.14 22:32
Svatá prostoto

@hippolyta
Víte co je to „šibačka“? Jistě že víte… :)
Do velikonoc ještě tři týdny, ale vám už šibe :mrgreen: Fakt si myslíte, že tu někdo sleduje vaše vyjádření o zkopírovaných rcp a na to konto sem vloží odkaz na zdroj tohoto receptu? Do hlavy @Lyduska nevidím, ale myslím, že to byla pouhá náhoda kterou jste si zlovolně vyložila po svém ;)
*****
Rád vzpomínám na Zébulon…
Zpočátku to byla dáma se vším všudy a osvěžením pro LABUŽNÍKA. Pak se cosi zvrtlo, začala být nervozní jako stará panna která za sebou nakonec práskla dveřmi, aby se posléze vrátila, ale patrně už s koulemi, protože je ješitná jako chlap… :mrgreen:
A co se rcp na Makronky týká, podobně jako vy jste TADY napsala: „…recept je výsledkem testování různých receptů a jejich křížencem“ tak i já jsem se k makronkám dobral podobně, jak píši ve svém prvním komentáři tamtéž…
Jj, rád vzpomínám na Zébulon… :hug:

hippolyta
395 příspěvků 2.4.14 19:35

Ja tomu, jolanko, rozumim docela dobre. Zkritizovala jsem okopceny recept na zmrzlinu, okopceny doslova a do obrazku. Zde u tohoto receptu jsem neuvedla svuj zdroj a prisnost musi byt na vsechny! Mohli bychom se tady dohadovat donekonecna, ale ja nebudu. Mozna nam k tomu vic povi casino, kteremu se treba muj recept na makronky libil natolik, ze ho s drobnymi obmenami pouzil na jinem serveru, ovsemze bez uvedeni inspiracniho zdroje. Rikam si s klasikem, nebesa nejsou humanni a ani my nejsme, tak co.

jolana
5068 příspěvků 2.4.14 17:12

Casino, no ja som asi prva co nerozumiem..ale ozaj nerozumiem..zebulon sa naozaj stale zmienuje..mimochodom kopa ludi ma problem povedat ze dakde daco obkukal, by si nevieril kolko..napriklad taky Lab. sa vykrada celkom cielavedome…byva mi toho luto kvoli strankam.. ake boli a ake su teraz a kolko pokladov je tu, kolko ludi sa tu vela prevela naucilo, pricinilo a nechalo tu kus zivota a teraz to su uz stranky..skoda reci..cau

http://varecha.pravda.sk/…-clanok.html

casino
4497 příspěvků 2.4.14 15:48
No, kolikrát jen zírám, kolika skoro stejnými fotečkami...

…dokáže @Lyduska „obohatit“ fotogalerii mnohých receptů… ;) ale tentoraz tomu emotikonu rozumím :potlesk: a myslím že jedině správné co může @Lyduska udělat, tak je: nevysvětlovat, nevysvětlovat, nevysvětlovat, protože někteří stejně neporozumí, neporozumí, neporozumí :P…pokud tedy sami nebudou chtít, chtít, chtít :)

hippolyta
395 příspěvků 2.4.14 14:36

Zeptejte se Lydusky, ona vam vysvetli, proc sem dala ten odkaz. Mozna pouzije i slova krome smajliku, takze tomu sdeleni bude rozumet.

Ala_V
102 příspěvků 2.4.14 13:19

Nejsem si jistá, ale připadá mi, že se jedná o ty samé stránky, jenom ve francouzské a anglické verzi. Mohu z osobní zkušenosti potvrdit, že placky se v Alžírsku dělají, se vším možným, zejména s olivami. Mouka se používá „semoule“, obvykle ještě hrubší, než je naše hrubá. A obvykle nejsou až tak hezké, jako tady na obrázcích. Jsou dobré, ale náš chleba, je náš chleba. :D

Lyduska
378 příspěvků 2.4.14 07:11
:)
hippolyta
395 příspěvků 1.4.14 21:22

Nikoliv, original stranka je tady

http://www.bonoise-recettes.com/…3922941.html

Proc jsem tehdy neuvedla zdroj si uz nepamatuji, ale urcite ne proto, abych se chlubila cizim perim. Asi jsem si toho nevsimla. S uvadenim zdroju nemam problem, jak se muzete presvedcit u jinych receptu. Navic je recept prelozeny, vyzkouseny a fotky me vlastni - dnes vlozeny recept na zmrzlinu je zkopirovany od puvodni autorky vcetne preklepu a fotek, to je rozdil. Spokojena Lyduska? Nebo ne?

babi
6360 příspěvků 13.1.13 23:55

Zebuli :potlesk:

jolana
5068 příspěvků 7.1.13 10:11

Zebulon :palec:

Zuzka1973
2364 příspěvků 6.1.13 18:47

S chutí ukládám… to mi děláš schválně, že jo? ;) Zrovna teď, kdyžjsem spucovala zytek oliv a nové mohu koupit až ve městě, u nás bohužel nemají žádné… Ale počkám si ráda… Často dělávám Fougasse dle tvého, již dříve vloženého receptu, nejraději jej plním právě olivami, a nyní to vypadá, že Fougass bude mít asi konkurenci, placky vypadají super, díky :kytka:

birkana
1702 příspěvků 6.1.13 18:23

Určitě je upeču :hug: Já totiž chleba a jiné pečivo už několik let nekupuji. Peču „chleba domácí“, „veku domácí“ apod. Ano, mé první pokusy, z dnešního pohledu, byly více než úsměvné, ale vždy jedlé ;) Jak nyní oceňuji nekonečnou trpělivost mého přítele, který byl mnou přemlouván ke konzumaci prvotin - dodnes spolu žijeme :P :P :P

Nasládlá chuť vůbec nevadí, dá se vyvážit, jak píšeš, chutí pikantní. Máš u mě :palec: :palec: :palec:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.1.13 18:13

Recept je od Alžířanky, tak proto ten popisek. Ale je to jedno. Jsou hezky vlacne a diky cibuli lehce nasladle. Chce to dat si k nim neco pikantniho.

birkana
1702 příspěvků 6.1.13 18:05

Zarazila mě země původu (nebo lépe region) Afrika. Právě proto, že jsou ty chlebové a podobné placky „Universe“ :srdce:

Alis
2617 příspěvků 6.1.13 17:52

Birkano, proč „evropský“? Vždyť placky všeho druhu se pečou na celém světě od pravěku :)

birkana
1702 příspěvků 6.1.13 17:31

Vypadá to náramně jednoduše, určitě vyzkouším :kytka: A vůbec by mne nenapadlo, že je to Afrika :lol: Recept je tak „evropský“, jestli se mýlím, oprav mne :roll:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz