Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bezvadné placky, k polévkám, k pomazánkám, k masu, k čemukoliv.
Nakrájenou cibuli pomalu restujeme na olivovém oleji - asi 10 minut. V míse smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme ještě teplou cibuli i s olejem, zamícháme, přidáme po troškách teplou vodu, mícháme. Vypracováváme těsto - asi 15 minut. Nejlépe, když to necháme za sebe udělat pekárnu. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí (těsto zdvojnásobí objem) těsto rozdělíme na 10 částí, vytvoříme koule a necháme znovu 10 minut kynout. Troubu zahřejeme na 200°C. Z vykynutých koulí vyválíme placky o průměru asi 20 cm, potřeme bílkem, ozdobíme plátky cibule, černou olivou, necháme znovu asi 10 minut kynout a pečeme cca 30 minut.
Recept je z kategorií: Pečivo Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.5.13 15:25
Robila som z hladkej múky.
Chutnučké placky.
30.4.13 19:04
Červenou cibuli jsem použila i do těsta. Na ozdobu jsem měla jen zelené
olivy, máme je nejraději.
Bochánky jsou voňavé a vynikající. Příprava snadná, takže vřele
doporučuji všem…
Zébulon a její recepty mi budou chybět, škoda, že odešla…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem
5068 příspěvků 3.4.14 09:08
Casino, nesud!..a ano..aaaano…sleduje! a nie ze nie!…ludia sedia za pc a sleduju jeden druheho, nevedia sa bavit nezavazne, nevedia diskutovat a bavit sa len tak.. a slusnost, vychovanost a ista individualita (nebi/yt bandu hoc netovu s inymi lebo v ich jednote je sila) je prinajmensom ale naozaj prinajmensom na obtiaz..a nielen na nete ale aj na zemi..a vsetci su geniovia a tetelime sa spoza tych monitorov, vedieme vojny, skolime hoc aj prezidentov na vzialenom kontinente a chodime spat sladko s dobrym pocitom ze sme dakomu dobre nalozili..prosim ta..ved aj na to prosim si musi clovek davat sakramentsky pozor aby mu z pusy nevyslo, lebo ked dakoho poprosis tak ta z koze stiahne..co si budem vypravet…a nevrav mi ze o tom vsetkom co som napisla nevies, neuvierim
395 příspěvků 2.4.14 22:59
Zlovolně :- ). Ješitná jako chlap :- )). Vy fakt nikdy nezklamete. Dobrou noc.
@hippolyta
Fakt si myslíte, že tu někdo sleduje vaše
vyjádření o zkopírovaných rcp a na to konto sem vloží odkaz na zdroj
tohoto receptu? Do hlavy @Lyduska nevidím, ale
myslím, že to byla pouhá náhoda kterou jste si zlovolně vyložila po svém



Víte co je to „šibačka“? Jistě že víte…
Do velikonoc ještě tři týdny, ale vám už šibe
*****
Rád vzpomínám na Zébulon…
Zpočátku to byla dáma se vším všudy a osvěžením pro LABUŽNÍKA. Pak se cosi zvrtlo, začala být nervozní jako stará panna která za sebou nakonec práskla dveřmi, aby se posléze vrátila, ale patrně už s koulemi, protože je ješitná jako chlap…
A co se rcp na Makronky týká, podobně jako vy jste TADY napsala: „…recept je výsledkem testování různých receptů a jejich křížencem“ tak i já jsem se k makronkám dobral podobně, jak píši ve svém prvním komentáři tamtéž…
Jj, rád vzpomínám na Zébulon…
395 příspěvků 2.4.14 19:35
Ja tomu, jolanko, rozumim docela dobre. Zkritizovala jsem okopceny recept na zmrzlinu, okopceny doslova a do obrazku. Zde u tohoto receptu jsem neuvedla svuj zdroj a prisnost musi byt na vsechny! Mohli bychom se tady dohadovat donekonecna, ale ja nebudu. Mozna nam k tomu vic povi casino, kteremu se treba muj recept na makronky libil natolik, ze ho s drobnymi obmenami pouzil na jinem serveru, ovsemze bez uvedeni inspiracniho zdroje. Rikam si s klasikem, nebesa nejsou humanni a ani my nejsme, tak co.
5068 příspěvků 2.4.14 17:12
Casino, no ja som asi prva co nerozumiem..ale ozaj nerozumiem..zebulon sa naozaj stale zmienuje..mimochodom kopa ludi ma problem povedat ze dakde daco obkukal, by si nevieril kolko..napriklad taky Lab. sa vykrada celkom cielavedome…byva mi toho luto kvoli strankam.. ake boli a ake su teraz a kolko pokladov je tu, kolko ludi sa tu vela prevela naucilo, pricinilo a nechalo tu kus zivota a teraz to su uz stranky..skoda reci..cau
http://varecha.pravda.sk/…-clanok.html
…dokáže @Lyduska „obohatit“ fotogalerii mnohých receptů…
ale tentoraz tomu emotikonu rozumím
a myslím že jedině správné co může @Lyduska udělat, tak je:
nevysvětlovat, nevysvětlovat, nevysvětlovat, protože někteří stejně
neporozumí, neporozumí, neporozumí
…pokud tedy sami nebudou chtít, chtít,
chtít 
395 příspěvků 2.4.14 14:36
Zeptejte se Lydusky, ona vam vysvetli, proc sem dala ten odkaz. Mozna pouzije i slova krome smajliku, takze tomu sdeleni bude rozumet.
Nejsem si jistá, ale připadá mi, že se jedná o ty samé stránky, jenom ve francouzské a anglické verzi. Mohu z osobní zkušenosti potvrdit, že placky se v Alžírsku dělají, se vším možným, zejména s olivami. Mouka se používá „semoule“, obvykle ještě hrubší, než je naše hrubá. A obvykle nejsou až tak hezké, jako tady na obrázcích. Jsou dobré, ale náš chleba, je náš chleba.
395 příspěvků 1.4.14 21:22
Nikoliv, original stranka je tady
http://www.bonoise-recettes.com/…3922941.html
Proc jsem tehdy neuvedla zdroj si uz nepamatuji, ale urcite ne proto, abych se chlubila cizim perim. Asi jsem si toho nevsimla. S uvadenim zdroju nemam problem, jak se muzete presvedcit u jinych receptu. Navic je recept prelozeny, vyzkouseny a fotky me vlastni - dnes vlozeny recept na zmrzlinu je zkopirovany od puvodni autorky vcetne preklepu a fotek, to je rozdil. Spokojena Lyduska? Nebo ne?
http://fp.reverso.net/…1700761.html
Zebuli
5068 příspěvků 7.1.13 10:11
Zebulon
S chutí ukládám… to mi děláš schválně, že jo?
Zrovna teď, kdyžjsem spucovala zytek oliv a
nové mohu koupit až ve městě, u nás bohužel nemají žádné… Ale
počkám si ráda… Často dělávám Fougasse dle tvého, již dříve
vloženého receptu, nejraději jej plním právě olivami, a nyní to vypadá,
že Fougass bude mít asi konkurenci, placky vypadají super, díky 
Určitě je upeču
Já totiž chleba a jiné pečivo už několik
let nekupuji. Peču „chleba domácí“, „veku domácí“ apod. Ano, mé
první pokusy, z dnešního pohledu, byly více než úsměvné, ale vždy
jedlé
Jak nyní oceňuji nekonečnou trpělivost mého
přítele, který byl mnou přemlouván ke konzumaci prvotin - dodnes spolu
žijeme

Nasládlá chuť vůbec nevadí, dá se vyvážit, jak píšeš, chutí pikantní. Máš u mě

Recept je od Alžířanky, tak proto ten popisek. Ale je to jedno. Jsou hezky vlacne a diky cibuli lehce nasladle. Chce to dat si k nim neco pikantniho.
Zarazila mě země původu (nebo lépe region) Afrika. Právě proto, že jsou ty chlebové a podobné placky „Universe“
Birkano, proč „evropský“? Vždyť placky všeho druhu se pečou na celém světě od pravěku
Vypadá to náramně jednoduše, určitě vyzkouším
A vůbec by mne nenapadlo, že je to Afrika
Recept je tak „evropský“, jestli se
mýlím, oprav mne 