Recept Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

(Hodnoceno 2x) Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

Úvod

Bezvadné placky, k polévkám, k pomazánkám, k masu, k čemukoliv.

Postup

Nakrájenou cibuli pomalu restujeme na olivovém oleji - asi 10 minut. V míse smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme ještě teplou cibuli i s olejem, zamícháme, přidáme po troškách teplou vodu, mícháme. Vypracováváme těsto - asi 15 minut. Nejlépe, když to necháme za sebe udělat pekárnu. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí (těsto zdvojnásobí objem) těsto rozdělíme na 10 částí, vytvoříme koule a necháme znovu 10 minut kynout.

Troubu zahřejeme na 200°C.

Z vykynutých koulí vyválíme placky o průměru asi 20 cm, potřeme bílkem, ozdobíme plátky cibule, černou olivou, necháme znovu asi 10 minut kynout a pečeme cca 30 minut.

Recept je z kategorií: Pečivo Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.13 vloženo
  • 8511x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod vč. kynutí

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 750 g hrubé mouky
  • 12 polévkových lžic olivového oleje
  • 200 g cibule, nakrájené najemno
  • 15 g soli
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 240 - 260 ml vlažné vody
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 10 černých oliv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.05.13 15:25

Robila som z hladkej múky.
Chutnučké placky.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.04.13 19:04

Červenou cibuli jsem použila i do těsta. Na ozdobu jsem měla jen zelené olivy, máme je nejraději.
Bochánky jsou voňavé a vynikající. Příprava snadná, takže vřele doporučuji všem…
Zébulon a její recepty mi budou chybět, škoda, že odešla…

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 06.01.13 16:46

Uvaření se již líbí 11 labužníkům

Diskuse k receptu Alžírský cibulový chléb s olivovým olejem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 03.04.14 09:08

Casino, nesud!..a ano..aaaano…sle­duje! a nie ze nie!…ludia sedia za pc a sleduju jeden druheho, nevedia sa bavit nezavazne, nevedia diskutovat a bavit sa len tak.. a slusnost, vychovanost a ista individualita (nebi/yt bandu hoc netovu s inymi lebo v ich jednote je sila) je prinajmensom ale naozaj prinajmensom na obtiaz..a nielen na nete ale aj na zemi..a vsetci su geniovia a tetelime sa spoza tych monitorov, vedieme vojny, skolime hoc aj prezidentov na vzialenom kontinente a chodime spat sladko s dobrym pocitom ze sme dakomu dobre nalozili..prosim ta..ved aj na to prosim si musi clovek davat sakramentsky pozor aby mu z pusy nevyslo, lebo ked dakoho poprosis tak ta z koze stiahne..co si budem vypravet…a nevrav mi ze o tom vsetkom co som napisla nevies, neuvierim :cert:

 
hippolyta
394 příspěvků 02.04.14 22:59

Zlovolně :- ). Ješitná jako chlap :- )). Vy fakt nikdy nezklamete. Dobrou noc.

 
casino
4473 příspěvků 02.04.14 22:32
Svatá prostoto

@hippolyta
Víte co je to „šibačka“? Jistě že víte… :)
Do velikonoc ještě tři týdny, ale vám už šibe :mrgreen: Fakt si myslíte, že tu někdo sleduje vaše vyjádření o zkopírovaných rcp a na to konto sem vloží odkaz na zdroj tohoto receptu? Do hlavy @Lyduska nevidím, ale myslím, že to byla pouhá náhoda kterou jste si zlovolně vyložila po svém ;)
*****
Rád vzpomínám na Zébulon…
Zpočátku to byla dáma se vším všudy a osvěžením pro LABUŽNÍKA. Pak se cosi zvrtlo, začala být nervozní jako stará panna která za sebou nakonec práskla dveřmi, aby se posléze vrátila, ale patrně už s koulemi, protože je ješitná jako chlap… :mrgreen:
A co se rcp na Makronky týká, podobně jako vy jste TADY napsala: „…recept je výsledkem testování různých receptů a jejich křížencem“ tak i já jsem se k makronkám dobral podobně, jak píši ve svém prvním komentáři tamtéž…
Jj, rád vzpomínám na Zébulon… :hug:

 
hippolyta
394 příspěvků 02.04.14 19:35

Ja tomu, jolanko, rozumim docela dobre. Zkritizovala jsem okopceny recept na zmrzlinu, okopceny doslova a do obrazku. Zde u tohoto receptu jsem neuvedla svuj zdroj a prisnost musi byt na vsechny! Mohli bychom se tady dohadovat donekonecna, ale ja nebudu. Mozna nam k tomu vic povi casino, kteremu se treba muj recept na makronky libil natolik, ze ho s drobnymi obmenami pouzil na jinem serveru, ovsemze bez uvedeni inspiracniho zdroje. Rikam si s klasikem, nebesa nejsou humanni a ani my nejsme, tak co.

 
jolana
5065 příspěvků 02.04.14 17:12

Casino, no ja som asi prva co nerozumiem..ale ozaj nerozumiem..zebulon sa naozaj stale zmienuje..mimocho­dom kopa ludi ma problem povedat ze dakde daco obkukal, by si nevieril kolko..napriklad taky Lab. sa vykrada celkom cielavedome…byva mi toho luto kvoli strankam.. ake boli a ake su teraz a kolko pokladov je tu, kolko ludi sa tu vela prevela naucilo, pricinilo a nechalo tu kus zivota a teraz to su uz stranky..skoda reci..cau

http://varecha.pravda.sk/…-clanok.html

 
casino
4473 příspěvků 02.04.14 15:48
No, kolikrát jen zírám, kolika skoro stejnými fotečkami...

…dokáže @Lyduska „obohatit“ fotogalerii mnohých receptů… ;) ale tentoraz tomu emotikonu rozumím :potlesk: a myslím že jedině správné co může @Lyduska udělat, tak je: nevysvětlovat, nevysvětlovat, nevysvětlovat, protože někteří stejně neporozumí, neporozumí, neporozumí :P…pokud tedy sami nebudou chtít, chtít, chtít :)

 
hippolyta
394 příspěvků 02.04.14 14:36

Zeptejte se Lydusky, ona vam vysvetli, proc sem dala ten odkaz. Mozna pouzije i slova krome smajliku, takze tomu sdeleni bude rozumet.

 
Ala_V
100 příspěvků 02.04.14 13:19

Nejsem si jistá, ale připadá mi, že se jedná o ty samé stránky, jenom ve francouzské a anglické verzi. Mohu z osobní zkušenosti potvrdit, že placky se v Alžírsku dělají, se vším možným, zejména s olivami. Mouka se používá „semoule“, obvykle ještě hrubší, než je naše hrubá. A obvykle nejsou až tak hezké, jako tady na obrázcích. Jsou dobré, ale náš chleba, je náš chleba. :D

 
Lyduska
352 příspěvků 02.04.14 07:11
:)
 
hippolyta
394 příspěvků 01.04.14 21:22

Nikoliv, original stranka je tady

http://www.bonoise-recettes.com/…3922941.html

Proc jsem tehdy neuvedla zdroj si uz nepamatuji, ale urcite ne proto, abych se chlubila cizim perim. Asi jsem si toho nevsimla. S uvadenim zdroju nemam problem, jak se muzete presvedcit u jinych receptu. Navic je recept prelozeny, vyzkouseny a fotky me vlastni - dnes vlozeny recept na zmrzlinu je zkopirovany od puvodni autorky vcetne preklepu a fotek, to je rozdil. Spokojena Lyduska? Nebo ne?

 
 
babi
6360 příspěvků 13.01.13 23:55

Zebuli :potlesk:

 
jolana
5065 příspěvků 07.01.13 10:11

Zebulon :palec:

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 06.01.13 18:47

S chutí ukládám… to mi děláš schválně, že jo? ;) Zrovna teď, kdyžjsem spucovala zytek oliv a nové mohu koupit až ve městě, u nás bohužel nemají žádné… Ale počkám si ráda… Často dělávám Fougasse dle tvého, již dříve vloženého receptu, nejraději jej plním právě olivami, a nyní to vypadá, že Fougass bude mít asi konkurenci, placky vypadají super, díky :kytka:

 
birkana
1668 příspěvků 06.01.13 18:23

Určitě je upeču :hug: Já totiž chleba a jiné pečivo už několik let nekupuji. Peču „chleba domácí“, „veku domácí“ apod. Ano, mé první pokusy, z dnešního pohledu, byly více než úsměvné, ale vždy jedlé ;) Jak nyní oceňuji nekonečnou trpělivost mého přítele, který byl mnou přemlouván ke konzumaci prvotin - dodnes spolu žijeme :P :P :P

Nasládlá chuť vůbec nevadí, dá se vyvážit, jak píšeš, chutí pikantní. Máš u mě :palec: :palec: :palec:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.01.13 18:13

Recept je od Alžířanky, tak proto ten popisek. Ale je to jedno. Jsou hezky vlacne a diky cibuli lehce nasladle. Chce to dat si k nim neco pikantniho.

 
birkana
1668 příspěvků 06.01.13 18:05

Zarazila mě země původu (nebo lépe region) Afrika. Právě proto, že jsou ty chlebové a podobné placky „Universe“ :srdce:

 
Alis
2617 příspěvků 06.01.13 17:52

Birkano, proč „evropský“? Vždyť placky všeho druhu se pečou na celém světě od pravěku :)

 
birkana
1668 příspěvků 06.01.13 17:31

Vypadá to náramně jednoduše, určitě vyzkouším :kytka: A vůbec by mne nenapadlo, že je to Afrika :lol: Recept je tak „evropský“, jestli se mýlím, oprav mne :roll:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz