Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept jsem našla na netu u Manjuly.
Použila jsem hladkou mouku 00 a poslední placka ležící na lince je i po
pěti hodinách vláčná.
Tyto Naan jsou plněné kořeněnými bramborami, zajímavé recepty na plněný
naan tu má i Polda - https://www.labuznik.cz/recept/nan/ .
V 1dcl vlažné vody rozpustíme droždí, necháme stát asi 10 minut, až začne pěnit. Do mouky přidáme cukr, sůl a jedlou sodu, řádně promícháme. Přidáme olej a jogurt a prsty promícháváme dokud nevznikne drobivé těsto. Přidáme vykynuté droždí a podle potřeby vlažnou vodu a těsto hněteme, dokud nebude hladké, vláčné, elastické. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 3-4h v teple. Po prvním vykynutí ho znovu promícháme a necháme vykynout podruhé. Náplň: Uvaříme brambory ve slupce doměkka, slijeme a brambory necháme vychladnout. Studené oloupeme a v misce rozmačkáme. Přidáme chilli, sůl (podle chuti), kmín, mangový prášek, koriandr, garam masala a dobře promícháme. Naan: Do trouby vložíme pečící kámen a vyhřejeme ji na nejvyšší teplotu. Bude to trvat asi 30 minut. Kámen musí být horký. Vykynuté těsto prohněteme a rozdělíme na 6 stejných částí. Bramborovou náplň rozdělíme také na 6 kuliček. Z těsta vyválíme asi 10cm placky, do středu vložíme bramborovou kuličku a uzavřeme těstem jako buchtičku. Necháme 3-4 minuty v teple odpočinout. Každou kouli lehce obalíme v hladké mouce a opatrně ji vyválíme na placku asi 17cm. Na váleček příliš netlačíme, aby se nám placka neprotrhla. Před vložením do trouby každou promneme mezi dlaněmi potřenými olejem. Naan pečeme asi 2-3 minuty, podle teploty trouby. Před každým vložením dalších placek chvíli počkáme, až se trouba opět vyhřeje. Upečený naan má zlatohnědou barvu.. Upečené vyndáme z trouby a každý lehce potřeme přepuštěným máslem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
okurková raita
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Allo Naan (Stuffed Potato Naan)
@daduuja, Ano, pouzivam susenou bylinku, ktera se nekdy pridava do nekterych kari a cerstva se pouziva do salatu. Muzes si ji sama naklicit tak jako cocku, mungo, nebo redkvicku atd.
1150 příspěvků 11.8.14 20:00
@babi ty používáš pískavici jako nať?
Kdysi se pěstovala i na jižní Moravě, asi zkusím příští rok zasít semínka
Devce, Ty mi delas chute
Plnene Naan mam nesmirne rada a casto uz k nim
nic jineho ani nepotrebuji pojidat. Fakt je, ze je to trosku piplacka se s nimi
pripravovat a mit trpelivost je pekne vyvalet tak, aby nadivka zustala tam, kde
ma byt… uvnitr
Mam rada plnene take na priklad skopovym masem a
casto pouzivam piskavici uz jenom proto, jak krasne navoni celou kuchyni, kdyz
se rozemne mezi dlanemi 