Recept Allien – vetřelcova vejce Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Allien – vetřelcova vejce

Úvod

Pomalu zase chystám menu na další pánskou jízdu…
Už nevím, čím bych kamarády znovu „otrávil“…
Napadla mě modifikovaná Pštrosí vejce, tak se nenechejte otrávit a berte to jako recept z kategorie zábavných, hihi.
…a pokud budou strávníci frflat, že bílek je poněkud ebonitový, tak řekněte, že Vetřelec už v prenatálním stadiu měl zuby :)
Jako předkrm je to dost velká porce…, příště ukecám pštrosa vysedět křepelčí vajíčka :)

Postup

Z masové fáše mokrýma rukama uplácáme „pleskavici“ do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.
Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.
Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu…
Dobrou chuť :mrgreen:

Poznámka:
Domnívám se, že Vetřelci se (podle filmu) na Zemi vyskytují už tisíce let… Proto by měl být recept správně: PraPraPra… :)

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Plněné vepřové maso Speciality Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.12.13 vloženo
  • 4422x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Na 1 porci
  • 80 g maso vepřové - mleté, raději libové
  • Česnek
  • Sůl, pepř, koření dle chuti (oregáno)
  • Strouhanka (bude-li vůbec třeba)
  • 1 ks natvrdlého vejcete odskořápkovaného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.06.15 14:15

Maso upraveno přesně podle receptu: takže přidán opravdu pouze česnek, oregano a sůl. Strouhanka netřeba :)
Maso jsem použila semleté odřezky skopového, hovězího a vepřového.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 10.12.13 12:30

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Allien – vetřelcova vejce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 23.06.15 13:20

@casino Mně v tom nejspíše prskal ten kousek přimletého bůčku :D
Byla to mletá směs ze zbytků (ořezu) ze skopové kýty, z kousíčku hovězího a z kousku bůčku…
Bylo zajímavé to pozorovat okénkem v troubě :D
Díky za tip se žampiony, to zní také slibně :kytka:

 
casino
4463 příspěvků 22.06.15 23:28

@Zuzka1973
Díky za vytažení rcp, zalepil jsem jím jednoho choda v nedělním menu§
Tentokrát jsem do vajíček místo žloutků nainstaloval pražené žampiony§
Mně ty potforky moc neprskají - kupuju kýtu§
(místo § měly být :-) :) ale volba smilníků nefunguje, GRRRRRRRRR :( :-(

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 18.06.15 14:20

Ono se to vážně chová agresivně, stejně jako ty potvory ve filmu :mrgreen:
Ta forma byla krásně čistá před vložením do trouby… 8o
Ale pak to začalo: prskalo to, bublalo to a výsledkem byl poměrně dobrý „sosík“ na dně mističek po vyndání těch vetřeleckých miminek :palec: :mavam:

 
DanaJ
1136 příspěvků 09.01.14 14:49

To jo, byl nechutnej. :lol: Jinej obrázek bych ale ani nečekala. Však ve filmu taky vypadaj nechutně. ;) Podoba byla zachycena věrně. :D

 
casino
4463 příspěvků 21.12.13 20:31
Ten předchozí obrázek byl lepčí.;-)

…ale dole píšete: „Bože, to je nechutný. :lol: "
Tak jsem z toho jelen :) Ten původní obrázek jsem upozadil a ten nyní úvodní vyměním, až vetřelečky znovu uhotovím :) Toto tady byl jen první "nástřel“ :oops:

@Padre
Chapadla?
Chapadýlka jsou z vařené kůže dospělých štětináčů :)

@Kralda
„kam ve finále zmizely ty tři malé příšerky?“
Byly sežrány ještě v prenatálním stadiu predátory, kteří si říkají MAKRONKY :mrgreen:

@Dadooa
„bleee“?
Vařené vepřové kůže (ušiska, podbradky, jitrničky) jim nešmakují? :)

@gmp
Samozřejmě jsem se spinachem myslel na nich :mrgreen:
Šel by určitě i kečup, ale obávám se, že by to mohlo vyznít poněkud naturalisticky… (Stará vojno, jak ste říkali obsahu tý plechovičky s dezertem co byla součástí potravinového setu, který se jmenoval „kádéčko“ - jsme na LABU, tak toto, prosím, berte jako čistě řečnickou otázku!)

@jolana
„… tie bulharske…“
Nem tudom! :nevim: :) :mrgreen:

@esmeralda
Líbí?
Víc než tentok:mavam:

 
DanaJ
1136 příspěvků 20.12.13 13:13

Aktuálně jsem zklamaná z designu. Ten předchozí obrázek byl lepčí.;-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.12.13 09:16

Tenhle recept se mi náhodou moc líbí. Zase něco nového.
Silikonovou formu na vdolečky mám, tak to snad brzy vyzkouším.

 
jolana
5064 příspěvků 11.12.13 07:33

Casino, tchyne vi na co ma jazyk :mrgreen:
Nahodou, tie bulharske nemali taky ohlas a pritom su uz od pohladu na zjedenie :lol:
Pred casom som naliala ovocnu zelatinu do slamiek s tym ohybnym krckom..je to babracka..ale ked sa to povyfukovalo a dal sa deckam tanier plny zizal- sileli..ich rodice taky :mrgreen: dokonca aj mne co som to urobila bylo pekne soufl :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 11.12.13 04:15
-

Ten recesspis mi byl až do tej jejich poslední věty sympatickej. Ovšem po případném „vytunění“ odvolávám vše co jsem kdy odvolal a ostávám za…

 
casino
4463 příspěvků 11.12.13 00:55
Udělal jsem chybu!

Rád si občas ověřím, jak mí bližní reagují na to co slyší, nebo vidí a ne na to co jedí…
Celý podzim jsem vařil dýňovou polévku na několik způsobů. Dýně už došly, tak jsem uvařil celerový krém, obarvil ho mrkví, trochu ovoněl česnekem a při podávání jsem prohodil, že je kumšt sehnat dýni… V půli jídla jsem se zeptal jestli vědí z čeho ta polévka je uvařená. Všichni jako jeden: No přece z hokaida, né!!!Jedině tchýně, která už hůře slyší a poznámku o dýni přeslechla, tak na ně čučela jako by byli spadlí z višně, kroutila hlavou jako sova a kategoricky je uzemnila: No přece z cereru, né!!!
*****
Myslím, že kdyby tu ten obrázek nebyl, tak nikdo nehne ani brvou, nanejvýš mi dáte kartáč za duplicitní rcp :oops: :)
Tak jsem ho ZATÍM vymazal a vy se můžete vyjádřit k receptu a k tomu co vidíte nyní, pokud vás tedy ten obrázek (a název rcp) nepoznamenal a neznechutil až tak, že to nedokážete :)
K níže položeným otázkám se vyjádřím posléze :mavam: Ještě to jídlo musím truchu „vytunit“ - neměl jsem doma špenát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Dadooa
268 příspěvků 10.12.13 23:00

To vypada jak matjesy vcelku, ty chapadla.. bleee :-( :think:

Příspěvek upraven 10.12.13 v 23:02

 
Kralda
17 příspěvků 10.12.13 20:12

A kam ve finále zmizely ty tři malé příšerky??? :roll: :)

Příspěvek upraven 10.12.13 v 22:26

 
Padre
194 příspěvků 10.12.13 19:51

Vypadá to opravdu dobře…
Casino, a ty chapadla jsou z čeho prosím?

 
jolana
5064 příspěvků 10.12.13 18:59

:mrgreen: jo..zamer sa mu podaril :palec: ozaj a este ten tanier kde vzal by som chcela vediet :mrgreen:

 
DanaJ
1136 příspěvků 10.12.13 16:56

Bože, to je nechutný. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chléb s celerem Chléb s celerem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz