Recept Allien – vetřelcova vejce Pra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Allien – vetřelcova vejce

Úvod

Pomalu zase chystám menu na další pánskou jízdu…
Už nevím, čím bych kamarády znovu „otrávil“…
Napadla mě modifikovaná Pštrosí vejce, tak se nenechejte otrávit a berte to jako recept z kategorie zábavných, hihi.
…a pokud budou strávníci frflat, že bílek je poněkud ebonitový, tak řekněte, že Vetřelec už v prenatálním stadiu měl zuby :)
Jako předkrm je to dost velká porce…, příště ukecám pštrosa vysedět křepelčí vajíčka :)

Postup

Z masové fáše mokrýma rukama uplácáme „pleskavici“ do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.
Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.
Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu…
Dobrou chuť :mrgreen:

Poznámka:
Domnívám se, že Vetřelci se (podle filmu) na Zemi vyskytují už tisíce let… Proto by měl být recept správně: PraPraPra… :)

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Plněné vepřové maso Speciality Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.12.13 vloženo
  • 4532x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Na 1 porci
  • 80 g maso vepřové - mleté, raději libové
  • Česnek
  • Sůl, pepř, koření dle chuti (oregáno)
  • Strouhanka (bude-li vůbec třeba)
  • 1 ks natvrdlého vejcete odskořápkovaného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.06.15 14:15

Maso upraveno přesně podle receptu: takže přidán opravdu pouze česnek, oregano a sůl. Strouhanka netřeba :)
Maso jsem použila semleté odřezky skopového, hovězího a vepřového.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 10.12.13 12:30

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Allien – vetřelcova vejce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2147 příspěvků 23.06.15 13:20

@casino Mně v tom nejspíše prskal ten kousek přimletého bůčku :D
Byla to mletá směs ze zbytků (ořezu) ze skopové kýty, z kousíčku hovězího a z kousku bůčku…
Bylo zajímavé to pozorovat okénkem v troubě :D
Díky za tip se žampiony, to zní také slibně :kytka:

 
casino
4466 příspěvků 22.06.15 23:28

@Zuzka1973
Díky za vytažení rcp, zalepil jsem jím jednoho choda v nedělním menu§
Tentokrát jsem do vajíček místo žloutků nainstaloval pražené žampiony§
Mně ty potforky moc neprskají - kupuju kýtu§
(místo § měly být :-) :) ale volba smilníků nefunguje, GRRRRRRRRR :( :-(

 
Zuzka1973
2147 příspěvků 18.06.15 14:20

Ono se to vážně chová agresivně, stejně jako ty potvory ve filmu :mrgreen:
Ta forma byla krásně čistá před vložením do trouby… 8o
Ale pak to začalo: prskalo to, bublalo to a výsledkem byl poměrně dobrý „sosík“ na dně mističek po vyndání těch vetřeleckých miminek :palec: :mavam:

 
DanaJ
1136 příspěvků 09.01.14 14:49

To jo, byl nechutnej. :lol: Jinej obrázek bych ale ani nečekala. Však ve filmu taky vypadaj nechutně. ;) Podoba byla zachycena věrně. :D

 
casino
4466 příspěvků 21.12.13 20:31
Ten předchozí obrázek byl lepčí.;-)

…ale dole píšete: „Bože, to je nechutný. :lol: "
Tak jsem z toho jelen :) Ten původní obrázek jsem upozadil a ten nyní úvodní vyměním, až vetřelečky znovu uhotovím :) Toto tady byl jen první "nástřel“ :oops:

@Padre
Chapadla?
Chapadýlka jsou z vařené kůže dospělých štětináčů :)

@Kralda
„kam ve finále zmizely ty tři malé příšerky?“
Byly sežrány ještě v prenatálním stadiu predátory, kteří si říkají MAKRONKY :mrgreen:

@Dadooa
„bleee“?
Vařené vepřové kůže (ušiska, podbradky, jitrničky) jim nešmakují? :)

@gmp
Samozřejmě jsem se spinachem myslel na nich :mrgreen:
Šel by určitě i kečup, ale obávám se, že by to mohlo vyznít poněkud naturalisticky… (Stará vojno, jak ste říkali obsahu tý plechovičky s dezertem co byla součástí potravinového setu, který se jmenoval „kádéčko“ - jsme na LABU, tak toto, prosím, berte jako čistě řečnickou otázku!)

@jolana
„… tie bulharske…“
Nem tudom! :nevim: :) :mrgreen:

@esmeralda
Líbí?
Víc než tentok:mavam:

 
DanaJ
1136 příspěvků 20.12.13 13:13

Aktuálně jsem zklamaná z designu. Ten předchozí obrázek byl lepčí.;-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.12.13 09:16

Tenhle recept se mi náhodou moc líbí. Zase něco nového.
Silikonovou formu na vdolečky mám, tak to snad brzy vyzkouším.

 
jolana
5064 příspěvků 11.12.13 07:33

Casino, tchyne vi na co ma jazyk :mrgreen:
Nahodou, tie bulharske nemali taky ohlas a pritom su uz od pohladu na zjedenie :lol:
Pred casom som naliala ovocnu zelatinu do slamiek s tym ohybnym krckom..je to babracka..ale ked sa to povyfukovalo a dal sa deckam tanier plny zizal- sileli..ich rodice taky :mrgreen: dokonca aj mne co som to urobila bylo pekne soufl :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 11.12.13 04:15
-

Ten recesspis mi byl až do tej jejich poslední věty sympatickej. Ovšem po případném „vytunění“ odvolávám vše co jsem kdy odvolal a ostávám za…

 
casino
4466 příspěvků 11.12.13 00:55
Udělal jsem chybu!

Rád si občas ověřím, jak mí bližní reagují na to co slyší, nebo vidí a ne na to co jedí…
Celý podzim jsem vařil dýňovou polévku na několik způsobů. Dýně už došly, tak jsem uvařil celerový krém, obarvil ho mrkví, trochu ovoněl česnekem a při podávání jsem prohodil, že je kumšt sehnat dýni… V půli jídla jsem se zeptal jestli vědí z čeho ta polévka je uvařená. Všichni jako jeden: No přece z hokaida, né!!!Jedině tchýně, která už hůře slyší a poznámku o dýni přeslechla, tak na ně čučela jako by byli spadlí z višně, kroutila hlavou jako sova a kategoricky je uzemnila: No přece z cereru, né!!!
*****
Myslím, že kdyby tu ten obrázek nebyl, tak nikdo nehne ani brvou, nanejvýš mi dáte kartáč za duplicitní rcp :oops: :)
Tak jsem ho ZATÍM vymazal a vy se můžete vyjádřit k receptu a k tomu co vidíte nyní, pokud vás tedy ten obrázek (a název rcp) nepoznamenal a neznechutil až tak, že to nedokážete :)
K níže položeným otázkám se vyjádřím posléze :mavam: Ještě to jídlo musím truchu „vytunit“ - neměl jsem doma špenát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Dadooa
268 příspěvků 10.12.13 23:00

To vypada jak matjesy vcelku, ty chapadla.. bleee :-( :think:

Příspěvek upraven 10.12.13 v 23:02

 
Kralda
17 příspěvků 10.12.13 20:12

A kam ve finále zmizely ty tři malé příšerky??? :roll: :)

Příspěvek upraven 10.12.13 v 22:26

 
Padre
194 příspěvků 10.12.13 19:51

Vypadá to opravdu dobře…
Casino, a ty chapadla jsou z čeho prosím?

 
jolana
5064 příspěvků 10.12.13 18:59

:mrgreen: jo..zamer sa mu podaril :palec: ozaj a este ten tanier kde vzal by som chcela vediet :mrgreen:

 
DanaJ
1136 příspěvků 10.12.13 16:56

Bože, to je nechutný. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz