Recept Alkántarské křepelky-Codornices al Modo de Alcantara

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Alkántarské křepelky-Codornices al Modo de Alcantara

Postup

Osmažit cibuli a česnek v oleji do sklovita. Přidat játra a osmažit je. Přidat lanýže, nebo hřiby a podusit je ve směsi. Sejmout z ohně, osolit, opepřit a nechat vychladnout. Křepelky omýt, osušit a vemnout do nich sůl a pepř. Nadít je houbovou náplní a dobře je svázat kuchyňským motouzkem. Křepelky poskládáme do kameninového, nebo jiného pekáčku a zalijeme je portským vínem. V chladničce je necháme po 2 dny marinovat. Vyjmout křepelky a osušit je. Rozehřát sádlo a na všech stranách osmažit na něm křepelky do zlatohněda. Přidat portské víno a dusit na pomalém ohni asi 20min. Vyjmout křepelky, odstranit motouzek rozkrojit je napůl a poskládat je na nahřátou mísu. Udržovat je v teple. Zredukovat omáčku a dochutit ji solí a pepřem. Ihned podávat zalité omáčkou (omáčka se také může podávat v omáčníku. TIP: Stejný recept se hodí na přípravu koroptví/španělsky perdiz. BUDE zde obrázek...............

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 22.12.04 vloženo
  • 7648x zobrazeno

Ingredience

  • 1 malá cibule, jemně posekaná
  • 1 stroužek česneku, jemně posekaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200g kuřecích jater, na jemno posekaných
  • 100g černých, očištěných a na jemné plátky nakrájených lanýžů, nebo hřibů
  • sůl a pepř
  • 4x křepelky každá asi 200g
  • 1l portského vína
  • 2 lžíce sádla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alkántarské křepelky-Codornices al Modo de Alcantara

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Alkántarské křepelky-Codornices al Modo de Alcantara

Mibla
1 příspěvek 11.3.12 13:33

Jedním slovem „úžasné“ díky moc za tento recept :D Mibla

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, díky moc...

Toustíku, to jsem zvědavá co si vybereš;o)))

Pozdrav na Tebe a ajtíka,

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Alkántarské křepelky-Codornices al Modo de Alcantara. - Babi

Babi, tak tenhle receptík je nádherný, asi jej povím těm našim křepelkám…

Toastík :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz