Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve velké pánvi na středním ohni rozehřát máslo. Přidat šlehačku, oříšek, sůl a obojí sýry až na 2 lžíce Parmazánu. Vařit vše až se sýry rozpustí. Potom vmíchat dovnitř žloutek a pomalinku vařit dalších 3-5min. Mezi tím uvařit těstoviny do al dente dle návodu na balení. Slít je a vložit do servírovací mísy. Zalít uvařenou omáčkou, dobře promíchat a posypar 2 lžícemi Parmazánu. Ihned podávat.
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny
Nějaký italský listový salát a červené vínko.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny
Sýr Pecorino kupuji v Makru - je tam normálně k mání na regálu co je Parmazán.
262 příspěvků 25.1.09 03:43
díky. Tak ovčí jsem vážně neviděla už vůbec žádný.
S tím Parmezánem souhlasím, stejně by to tak zřejmě dopadlo:-))
262 příspěvků 25.3.05 09:42
ne kozí, ale z ovčího mléka ;o) Asi bys se divila, kolik sýru z ovčího mléka existuje a zajisté i některé ty, co používáš. Řekla bych, že z těch sýrů co jsi vyjmenovala, je nejbližší uzrálý čedar, i když je to tedy jiný sýr. Myslím si, že když Ti nedělá potíže sehnat Parmazán tak použij jenom ten a je to. Někdy musíme tak trochu improvizovat, že ano?
Ještě jednou, pěkný den!
262 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, mňo, nevím, kozí sýr, který se dá strouhat, jsem zatím v Čechách neviděla ( ale pravda je, že jsem po něm ani nepátrala).Ale pokoukám se…
Díky Vám oběma za přečtení receptu ;o)
Romano, plným jménem Pecorino Romano sýr - je nejstarší italský sýr datovaný do dob antického Říma. Jedná se o druh sýru z ovčího mléka, který je trochu kořeněný, slaný, ostrý s mírně štiplavou chutí . Většinou se prodává uzrálý. Existuje několik typů podle oblastí, kde se produkuje. Je to sýr, který lze pomocí krouhátka na zeleninu nakrouhat na velké hobliny a lze strouhat na struhadle a tím pádem má plno použití v italské kuchyni, mimo jiné na těstovinové pokrmy.
Doufám že podle tohoto popisku si vybereš nějaký z domácích sýrů, nebo i sýru z dovozu. Osobně nejsem ještě zběhlá v sortimentu těch sýrů co jsou k dostání v ČR ;o)
Krásný den!
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, čemu je podobný sýr Romano-např.Čedar, Eidam, plísňový sýr, mozzarela atd.?
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, přidávám mezi oblíbené.
Těstoviny můžu na jakýkoliv způsob, hlavně aby toho bylo hodně - o)))))