Recept Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřát máslo. Přidat šlehačku, oříšek, sůl a obojí sýry až na 2 lžíce Parmazánu. Vařit vše až se sýry rozpustí. Potom vmíchat dovnitř žloutek a pomalinku vařit dalších 3-5min. Mezi tím uvařit těstoviny do al dente dle návodu na balení. Slít je a vložit do servírovací mísy. Zalít uvařenou omáčkou, dobře promíchat a posypar 2 lžícemi Parmazánu. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 15202x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Asi na 250g suchých těstovin, nejlepší jsou ty, co na sobě udrží hodně omáčky.
  • 45g másla
  • 240ml neušlehané šlehačky
  • špetka nasrouhaného muškátového oříšku
  • sůl podle chuti
  • 4 lžíce nastrouhaného Parmazánu + 2 lžíce navíc
  • 4 lžíce nastrouhaného Romano sýra, nebo podobného
  • 1 žloutek

Doporučená příloha

  • Nějaký italský listový salát a červené vínko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Sýr Pecorino kupuji v Makru - je tam normálně k mání na regálu co je Parmazán.

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

díky. Tak ovčí jsem vážně neviděla už vůbec žádný.
S tím Parmezánem souhlasím, stejně by to tak zřejmě dopadlo:-))

rosnicka
262 příspěvků 25.3.05 09:42
Babi,
babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Rosničko...

ne kozí, ale z ovčího mléka ;o) Asi bys se divila, kolik sýru z ovčího mléka existuje a zajisté i některé ty, co používáš. Řekla bych, že z těch sýrů co jsi vyjmenovala, je nejbližší uzrálý čedar, i když je to tedy jiný sýr. Myslím si, že když Ti nedělá potíže sehnat Parmazán tak použij jenom ten a je to. Někdy musíme tak trochu improvizovat, že ano?

Ještě jednou, pěkný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

díky, mňo, nevím, kozí sýr, který se dá strouhat, jsem zatím v Čechách neviděla ( ale pravda je, že jsem po něm ani nepátrala).Ale pokoukám se…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Vrbo a rosničko...

Díky Vám oběma za přečtení receptu ;o)

Romano, plným jménem Pecorino Romano sýr - je nejstarší italský sýr datovaný do dob antického Říma. Jedná se o druh sýru z ovčího mléka, který je trochu kořeněný, slaný, ostrý s mírně štiplavou chutí . Většinou se prodává uzrálý. Existuje několik typů podle oblastí, kde se produkuje. Je to sýr, který lze pomocí krouhátka na zeleninu nakrouhat na velké hobliny a lze strouhat na struhadle a tím pádem má plno použití v italské kuchyni, mimo jiné na těstovinové pokrmy.

Doufám že podle tohoto popisku si vybereš nějaký z domácích sýrů, nebo i sýru z dovozu. Osobně nejsem ještě zběhlá v sortimentu těch sýrů co jsou k dostání v ČR ;o)

Krásný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Babi, čemu je podobný sýr Romano-např.Čedar, Eidam, plísňový sýr, mozzarela atd.?

vrba
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Babi, přidávám mezi oblíbené.
Těstoviny můžu na jakýkoliv způsob, hlavně aby toho bylo hodně - o)))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz