Recept Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřát máslo. Přidat šlehačku, oříšek, sůl a obojí sýry až na 2 lžíce Parmazánu. Vařit vše až se sýry rozpustí. Potom vmíchat dovnitř žloutek a pomalinku vařit dalších 3-5min. Mezi tím uvařit těstoviny do al dente dle návodu na balení. Slít je a vložit do servírovací mísy. Zalít uvařenou omáčkou, dobře promíchat a posypar 2 lžícemi Parmazánu. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 14768x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Asi na 250g suchých těstovin, nejlepší jsou ty, co na sobě udrží hodně omáčky.
  • 45g másla
  • 240ml neušlehané šlehačky
  • špetka nasrouhaného muškátového oříšku
  • sůl podle chuti
  • 4 lžíce nastrouhaného Parmazánu + 2 lžíce navíc
  • 4 lžíce nastrouhaného Romano sýra, nebo podobného
  • 1 žloutek

Doporučená příloha

  • Nějaký italský listový salát a červené vínko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Sýr Pecorino kupuji v Makru - je tam normálně k mání na regálu co je Parmazán.

rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

díky. Tak ovčí jsem vážně neviděla už vůbec žádný.
S tím Parmezánem souhlasím, stejně by to tak zřejmě dopadlo:-))

rosnicka
262 příspěvků 25.03.05 09:42
Babi,
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Rosničko...

ne kozí, ale z ovčího mléka ;o) Asi bys se divila, kolik sýru z ovčího mléka existuje a zajisté i některé ty, co používáš. Řekla bych, že z těch sýrů co jsi vyjmenovala, je nejbližší uzrálý čedar, i když je to tedy jiný sýr. Myslím si, že když Ti nedělá potíže sehnat Parmazán tak použij jenom ten a je to. Někdy musíme tak trochu improvizovat, že ano?

Ještě jednou, pěkný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

díky, mňo, nevím, kozí sýr, který se dá strouhat, jsem zatím v Čechách neviděla ( ale pravda je, že jsem po něm ani nepátrala).Ale pokoukám se…

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Vrbo a rosničko...

Díky Vám oběma za přečtení receptu ;o)

Romano, plným jménem Pecorino Romano sýr - je nejstarší italský sýr datovaný do dob antického Říma. Jedná se o druh sýru z ovčího mléka, který je trochu kořeněný, slaný, ostrý s mírně štiplavou chutí . Většinou se prodává uzrálý. Existuje několik typů podle oblastí, kde se produkuje. Je to sýr, který lze pomocí krouhátka na zeleninu nakrouhat na velké hobliny a lze strouhat na struhadle a tím pádem má plno použití v italské kuchyni, mimo jiné na těstovinové pokrmy.

Doufám že podle tohoto popisku si vybereš nějaký z domácích sýrů, nebo i sýru z dovozu. Osobně nejsem ještě zběhlá v sortimentu těch sýrů co jsou k dostání v ČR ;o)

Krásný den!

rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Babi, čemu je podobný sýr Romano-např.Čedar, Eidam, plísňový sýr, mozzarela atd.?

vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alfredo omáčka pro dva na jakékoliv těstoviny.

Babi, přidávám mezi oblíbené.
Těstoviny můžu na jakýkoliv způsob, hlavně aby toho bylo hodně - o)))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz