Recept Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv

(Hodnoceno 1x) babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv

Postup

Brambory prolisujeme, nebo nastrouháme, osolíme a promícháme s drobně nasekaným pórkem. Ochutíme pepřem a solí a vše zaděláme žloutky. Z dobře vypracovaného těsta vyválíme placku silnou asi 5 - 7mm a z té vykrajujem placičky, které smažíme po obou stranách v rozpáleném sádle, nebo oleji do zlatohněda a křupava. Podáváme je horké.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.04.06 vloženo
  • 5569x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g den dopředu uvařených brambor
  • 100 g bílé části pórku
  • 4 žloutky
  • pepř a sůl dle chuti
  • sádlo, nebo olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 4.3.16 19:08

Těsto se mi beznadějně lepilo, nešlo vyválet, takže jsem placičky tvořila rukama. Doplnila jsem kysanou smetanou s pažitkou. Zachutnaly nám.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv

jau
457 příspěvků 6.3.16 07:48

@birkana To máš nejspíš pravdu, brambory nebyly nic moc. Já jsem dokonce trošku mouky (necelé 2 lžíce) vmíchala přímo do těsta a to pomohlo k tomu, že se mi alespoň nelepilo na ruce. Víc mouky jsem dávat nechtěla. Chuťově to bylo moc dobré, voňavé a vláčné :mavam:

birkana
1738 příspěvků 5.3.16 15:22

@jau, ta větší či menší lepivost bude asi způsobena druhem brambor. Já bych nejspíš (kdyby se mi to moc lepilo) vyvalovala lehce podsypané hrubou moukou :nevim:. Ale s tím pórkem to musí být báseň… :potlesk: :palec: :mavam: + zakysanka a spol. :hug:.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aladýšky k Velikonocům - marmeladko a alis

Marmeladko, mně se také to slovo moc líbí, nejspíš pochází z dávných dob, tak jako tento recept. V ingrediencích jsem nic nezapomněla. Díky alis, za pěkné vysvětlení! Také Vám děkuji za přečtení receptu.

S přáním příjemného dne,

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv.

Myslím, že se nemusíš bát, Marmeládo, klasické lokše (bramborové placky, které se pečou na tálech, dnes spíše na plechu v troubě) se také dělají úplně bez mouky. Jen s bramborami a dokonce bez vajec!

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aladýšky k Velikonocům, ale dobré kdykoliv.

Aladýšky, to je krásné slovo, byla jsem zvědavá, co se pod tím skrývá.

K receptu: těsto se zadělává bez mouky? Neřídne to?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz