Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze sledu odstrante páter, kosti a kuzi. Smíchejte vodu, ocet a sul na marinádu, dejte do ní sledí filety a nechte je marinovat 1 den. Smíchejte korení, cukr a kopr. Do nádoby dejte vrstvu odkapaných marinovaných sledu, posypte touto smesí, na ni opet vrstvu sledu atd. Nepridávejte zádnou tekutinu, sledi a cibule ji pustí dost. Nechte stát v chladu 4 dny. V chladnicce vydrzí tento sled 2-3 týdny. Tento recept pochází ze sbírky receptu svédské "Skånska Sillaacademien" (Skonská sledí akademie) a povazuje se mezi temito recepty za "vlajkovou lod".
Recept je z kategorií: Ryby
Chléb a snaps.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Akademický sleď
89 příspěvků 21.10.09 05:55
Spiser, děkujeme. Moc jsme si pochutnali. Sledi rozhodně nebyli příliš sladcí, spíš příjemně sladkokyselí.
.
Ještě máme dvě slušné porce, tak budete škytat ještě jednou
89 příspěvků 10.10.09 00:50
Děkuji. Myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jisty. Pustim se do toho.
717 příspěvků 9.10.09 23:48
Cukr patrí do smesi korení s koprem. Sledi jsou hodne sladké ale to je ve Skandinávii zcela normální. Nekdy se do marinády na slede (ne v tomto receptu) pridává i hrebícek a skorice.
Omlouvám se ze jsem to nenapsal dost srozumitelne a do receptu uz jsem to doplnil.
89 příspěvků 7.10.09 00:35
Casino, to se pletete. Je víc ryb, které se při marinování posypávají cukrem. Třeba losos. Počkám na autora, myslím, že mi poradí nejlépe.
vzhledem k tomu, že je počítáno s d e s e t i sledi, nepřipadá mi marinády přehnaně moc. Osobně bych koření smíchala s cukrem a sledě tím potírala, ale nejlepší by bylo, kdyby nám odpověděl zástupce sledí akademie
Já bych myslel, že do marinády; jinak by to bylo asi v kategorii „sladká jídla“ nebo „zábavné recepty“
())) I tak se toho cukru zdá moc. No, toho
nálevu je taky požehnaně; nebýt té fotečky, tak si myslím, že je to na
marinování filátek z malé velryby
( Ledaže toho octu je tolik proto, aby se
kostičky spolehlivě rozpustily… a cukr to má chuťově neutralizovat 
89 příspěvků 6.10.09 04:35
Sledě mám velmi rád a tento recept se mi líbí, jen v ingrediencích je cukr a v postupu chybí jeho použítí. Má se dát do marinády nebo se smíchá s kořením a marinovaní sledi se s ním posypou?