Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rajčata, papriky, cibuli a feferonky umeleme na masovém strojku nebo umixujeme. Do této směsi přidáme Deko, ocet, olej, cukr a vaříme půl hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 stupňů
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
maso nebo přidávat do omáček, guláše…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ajvar ze zelených rajčat
5068 příspěvků 1.10.09 02:25
ak si chces svokru zachovat pri dobrom zdravi tak tieto…o))
http://en.wikipedia.org/…/Green_Zebra
ak opak , tak si pozhanaj radsej domace o));-)) z tych kupovanych asi tazko vyzmykas daky solanin, vsak ani nesmrdia za paradajkou
2904 příspěvků 1.10.09 00:56
…tých zombií nás tu bude viac, alebo som solanínu odolná…my sme doma zavárali takto začiatkom jesene nedozreté menšie zelené rajčiny s malými cibuľkami a bola to lahôdka.
1437 příspěvků 30.9.09 21:54
Ešte v nedávnej minulosti sme každú jeseň zavárali zelené paradajky s feferónkami (ako uhorky). Takže buď som zombie alebo to naozaj nie je také tragické.
P.S. 10 rokov som pracovala na toxikológii.
588 příspěvků 30.9.09 20:50
Konon, toto sme uz preberali, nie je to také tragické.
1 příspěvek 30.9.09 18:21
Dobrý den, když čtu tento recept, běhá mi mráz po zádech. Autor receptu nejspíše neví, že zelená rajčata obsahují SMRTELNĚ JEDOVATÝ prudký alkaloid
jménem SOLANIN. Jen dodávám, že smrtelná dávka je již pouhých 400 mg. Vzhledem k tomu, že v jednom rajčeti je cca 25 mg, lehce se dá spočítat, že při konzumaci 16 zelených rajčat může být s vámi konec. Je pravdou, že několika lžicemi cukru lze obsah solaninu částečně snížit, avšak i tak riziko zůstává dosti vysoké. Takže přeji všem dobrou chuť z Ajvaru pro TCHÝNĚ.
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se ,ale asi se nikdy nenaučím psát bez chyb.Radka
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Obdobný recept mám od příbuzné z Mariboru tak určitě nepochází z Českaa určitě tam nepřijdou slupky a zrníčka z rajčat.Já mám recept z červených rajčat a trochu jinačí,ale je to skutečně dobré i třeba na chleba s máslem