Recept Ajvar ze zelených rajčat

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rajčata, papriky, cibuli a feferonky umeleme na masovém strojku nebo umixujeme.
Do této směsi přidáme Deko, ocet, olej, cukr a vaříme půl hodiny.
Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 stupňů

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.08 vloženo
  • 4112x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg zelených rajčat
  • 1kg červených paprik
  • 1/2kg cibule
  • 10ks feferonek
  • 1ks balíček Deko
  • 1dcl octa
  • 1dcl oleje
  • 8dkg cukru

Doporučená příloha

  • maso nebo přidávat do omáček, guláše…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ajvar ze zelených rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 01.10.09 02:25
Re: tak

ak si chces svokru zachovat pri dobrom zdravi tak tieto…o))
 http://en.wikipedia.org/…/Green_Zebra

ak opak , tak si pozhanaj radsej domace o));-)) z tych kupovanych asi tazko vyzmykas daky solanin, vsak ani nesmrdia za paradajkou ;-))

 
anickav
2904 příspěvků 01.10.09 00:56
Re: Ajvar ze zelených rajčat

…tých zombií nás tu bude viac, alebo som solanínu odolná…my sme doma zavárali takto začiatkom jesene nedozreté menšie zelené rajčiny s malými cibuľkami a bola to lahôdka.

 
svato
1415 příspěvků 30.09.09 21:54
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Ešte v nedávnej minulosti sme každú jeseň zavárali zelené paradajky s feferónkami (ako uhorky). Takže buď som zombie alebo to naozaj nie je také tragické.
P.S. 10 rokov som pracovala na toxikológii.

 
alena45
588 příspěvků 30.09.09 20:50
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Konon, toto sme uz preberali, nie je to také tragické.

 
Labužník kokon02
1 příspěvek 30.09.09 18:21
V A R O V Á N Í !

Dobrý den, když čtu tento recept, běhá mi mráz po zádech. Autor receptu nejspíše neví, že zelená rajčata obsahují SMRTELNĚ JEDOVATÝ prudký alkaloid
jménem SOLANIN. Jen dodávám, že smrtelná dávka je již pouhých 400 mg. Vzhledem k tomu, že v jednom rajčeti je cca 25 mg, lehce se dá spočítat, že při konzumaci 16 zelených rajčat může být s vámi konec. Je pravdou, že několika lžicemi cukru lze obsah solaninu částečně snížit, avšak i tak riziko zůstává dosti vysoké. Takže přeji všem dobrou chuť z Ajvaru pro TCHÝNĚ.

 
tutinek
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Omlouvám se ,ale asi se nikdy nenaučím psát bez chyb.Radka

 
tutinek
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Obdobný recept mám od příbuzné z Mariboru tak určitě nepochází z Českaa určitě tam nepřijdou slupky a zrníčka z rajčat.Já mám recept z červených rajčat a trochu jinačí,ale je to skutečně dobré i třeba na chleba s máslem

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz