Recept Ajvar ze zelených rajčat

Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rajčata, papriky, cibuli a feferonky umeleme na masovém strojku nebo umixujeme. Do této směsi přidáme Deko, ocet, olej, cukr a vaříme půl hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 stupňů

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 27.09.08 vloženo
  • 5430x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg zelených rajčat
  • 1kg červených paprik
  • 1/2kg cibule
  • 10ks feferonek
  • 1ks balíček Deko
  • 1dcl octa
  • 1dcl oleje
  • 8dkg cukru

Doporučená příloha

  • maso nebo přidávat do omáček, guláše…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ajvar ze zelených rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ajvar ze zelených rajčat

jolana
5068 příspěvků 1.10.09 02:25
Re: tak

ak si chces svokru zachovat pri dobrom zdravi tak tieto…o))
http://en.wikipedia.org/…/Green_Zebra

ak opak , tak si pozhanaj radsej domace o));-)) z tych kupovanych asi tazko vyzmykas daky solanin, vsak ani nesmrdia za paradajkou ;-))

anickav
2904 příspěvků 1.10.09 00:56
Re: Ajvar ze zelených rajčat

…tých zombií nás tu bude viac, alebo som solanínu odolná…my sme doma zavárali takto začiatkom jesene nedozreté menšie zelené rajčiny s malými cibuľkami a bola to lahôdka.

svato
1446 příspěvků 30.9.09 21:54
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Ešte v nedávnej minulosti sme každú jeseň zavárali zelené paradajky s feferónkami (ako uhorky). Takže buď som zombie alebo to naozaj nie je také tragické.
P.S. 10 rokov som pracovala na toxikológii.

alena45
588 příspěvků 30.9.09 20:50
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Konon, toto sme uz preberali, nie je to také tragické.

Labužník kokon02
1 příspěvek 30.9.09 18:21
V A R O V Á N Í !

Dobrý den, když čtu tento recept, běhá mi mráz po zádech. Autor receptu nejspíše neví, že zelená rajčata obsahují SMRTELNĚ JEDOVATÝ prudký alkaloid
jménem SOLANIN. Jen dodávám, že smrtelná dávka je již pouhých 400 mg. Vzhledem k tomu, že v jednom rajčeti je cca 25 mg, lehce se dá spočítat, že při konzumaci 16 zelených rajčat může být s vámi konec. Je pravdou, že několika lžicemi cukru lze obsah solaninu částečně snížit, avšak i tak riziko zůstává dosti vysoké. Takže přeji všem dobrou chuť z Ajvaru pro TCHÝNĚ.

tutinek
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Omlouvám se ,ale asi se nikdy nenaučím psát bez chyb.Radka

tutinek
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ajvar ze zelených rajčat

Obdobný recept mám od příbuzné z Mariboru tak určitě nepochází z Českaa určitě tam nepřijdou slupky a zrníčka z rajčat.Já mám recept z červených rajčat a trochu jinačí,ale je to skutečně dobré i třeba na chleba s máslem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz