Recept Smažené tofu - Agedashi dofu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené tofu - Agedashi dofu

Úvod

Jednoduchy Japonsky recept na tofu.

Postup

1-Tofu nakrajame na kocky, a dame na papierovu utierku aj zakryjeme aby sme ho trochu vysusili. Odlozime na stranu na cca 15 -20 minut. Vysusene tofu poprasime - zlahka obalime zemiakovym skrobom a dame vyprazit na rozpaleny olej do zlatista. (Kdo nema zemiakovy da kukuricny skrob).

2-Do malej panvice dame hrncek vyvaru - dashi, sojovu omacku a mirin a prevarime. Pridame zemiakovy skrob katakuriko a prevarime vmiesame, zahustime.

3-Vyprazene tofu ochutime, struhanym zazvorom a Ichimi Togarashi (stiplave chilli korenie podla chute) a este pridame trosku farby (mrkva, petrzlenova vnat podla principov Washoku) a zalejeme omackou z dashi. Servirovali sme s vyprazanymi chrumkavymi ryzovymi slizami.

Recept je z kategorií: Tofu


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.10.11 vloženo
  • 29015x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 1 balenie tofu
  • 1-2 lyzice katakuriko zemiakovy škrob
  • 1/2 hrnceka dashi -vývar
  • 1 lyzica sojová omáčka japonska
  • 1 lyzica Mirin ryzove vino
  • olej na vysmážanie rastlinny
  • 1 cm zazvor cerstvy nastruhany
  • Ichimi Togarashi

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené tofu - Agedashi dofu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz