Recept Africké Tigadede Ibrahima Maigy

zlata Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem, oloupané banány a žampióny na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli, orestujeme, pak přidáme česnek znovu lehce přismažíme a opatrně vložíme pokrájené banány. Všechno orestované přesuneme na talíř a na mastnou pánev vhodíme žampióny, když jsou tak akorát přismahnuté přidáme je na talíř k ostatním osmaženinám. Teď rozpustíme máslo jakmile začne škvířit, sesuneme do něj grilovacím kořením ochucené maso, zamícháme rozemleté buráky, chilli papričky a opékáme. Podlijeme vodou, dochutíme polévkovým kořením a podle chuti dosolíme. Chvíli dusíme. Do hotového masa lehce vmícháme již dříve osmaženou směsku. Inspirace z Chuťovek Petra Novotného Jak nejím banány, tak tohle je vynikající Přeji dobrou chuť. P.S. zemí původu je Mali, ale bohužel není Pepíčkem přidána

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 06.01.08 vloženo
  • 8329x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1/2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 velká cibule
  • 1/2 palice česneku
  • 20 dkg žampiónů
  • 2 velké málo zralé banány
  • 1 - 2 malinké chilli papričky
  • 1 PL grilovacího koření
  • 2 PL rozemletých slaných buráků
  • 1 PL Podravky nebo jiného polévkového koření
  • sůl dle potřeby
  • 2 PL másla
  • 1 dcl vody
  • olej na pánev.

Doporučená příloha

  • rýže, chléb atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Bento
794 příspěvků 13.1.11 22:04

Takze v preklade slovensky kuraci gulas s bananami to je OK.
Od teraz mozem volat spagetti ceskymi knedlikami.
PS: zil som v rovnikovej afrike 3 roky , Kuracie prsa ? , maslo ? sampiony ? slane buraky ? podravka …totalna blbost

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.1.11 14:36

:-P asi tak ! African devastuje sva jidla v Cechach , Cesi devastuji (ale i to je se smajlikem !!) ceska jidla v Australii a pod … neni devastace jako devastace prece!

Alis
2617 příspěvků 13.1.11 14:24

Proč zdevastovaný? Tak to já už jsem taky zdevastovaná. :-) Dám si klidně do maďarského guláše jalapeňos, do české houbovky kyselé okurky, do mexického mole český jogurt. A protože jsem zdevastovaná fatálně, utopence zalévám vývarem :-D

A jsem přesvědčená, že když budu dlouho bydlet v Africe, určitě jejich používané suroviny použiju i v české kuchyni. Věřím, že Esmeralda, Jolana, Soňa by mohly vyprávět :-)
Svět se pořád zmenšuje :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.1.11 14:04

Ach neee! Ja to myslela jako jen podle nazvu, kdyz je to africke, kde berou podravku a zampiony :-P A ze je dotycny na Slovensku, to nevim, neznam kazdeho. A pokud si nekdo recept dochuti podle sveho (kazdy skoro) tak samozrejme . Treba ale, pokud je to opravdu puvodem z Afriky, bysem (by) mohl napsat, ze ON dochuti vegetou a da tam zampiony. Ovsem tady je to „Novotnovina“ a tudiz je to tak jak to je. A v posledni rade, je mi to uuuuplne jedno, byla to ode me spis poznamka smerem k usmevu.
Ty banany co pises, ty znam, varim z nich polevku, kterou jsem se naucila v Nikaragui. Jenze jsou hodne drahe. Mam jeden na mrazaku, zkusim ho tam dat,dik Alis za napad. Mrazak je dzungle , zapominam co v nem mam :mrgreen:
Podravku presejvej, drobky uzivej zvlast, mne voni, u druhych ji jim, sama ji nepouzivam a doma nemam a mit nebudu. Uprednostnim jina, uzasna koreni a cerstvou zeleninu.

p.s. African zijici na Slovensku ze by si dal do africkeho jidla podravku a zampiony? Tak to je uz hodne zdevastovany African , nebo mu to jidlo „osladila“ manzelka :-)

Alis
2617 příspěvků 13.1.11 13:08

Zlato, myslela jsem si to. Napsala jsem na Prima recepty, jsem zvědavá, jestli budou mít tolik slušnosti, aby odpověděli.

Wydro - pokud nemáš ráda sladko slanou chuť, zkus to s plantanes (nevím, jestli to správně píšu, zelené velké a nesladké banány).
Polévkové koření (podravku, Vegetu, Knorr, cokoli) používám, po zakoupení přeseju přes cedník, zeleninu použiju do polévky, kde mi to nevadí a čistou směsí kořením. Odpadají mi sušené „drobky“, o kterých píšeš.

P.S. Proč by afričan žijící na Slovensku nemohl použít žampióny? Ty bys ho snad hnala sbírat larvy na Petržalku! Necito :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.1.11 19:54

Tak se Zlato necil, ja to prece nepsala jako kritiku!? Vyjadrit se k receptu je tu bezne, k mym se take lide ruzne vyjadruji a pak si je upravi po svem, nebo ani neuvari a nic se nedeje !!! Neni opravdu duvod se hned jezit. Coz takhle to vzit s usmevem, o coz jsem se snazila v tom prispevku !? Recept se mi libi, ale uvarit obratem nemuzu. Samozrejme, ze si ho upravim jako mnoho jinych receptu a rada se tu podelim . Kdyby me nezaujal, nebudu to komentovat vubec. Doufam, ze se nasli i jedinci, kteri muj prispevek s tim usmevem vzali.

Příspěvek upraven 11.01.11 v 19:55

zlata
1200 příspěvků 11.1.11 19:39

Dlouho jsem tu nebyla, dlouho zase asi nepůjdu. A jen na vysvětlenou pro „wydra a Alis“
Petr Novotný má polévkové koření, já použila podravku což je jedna z možností. Nepamatuji si, že by na Labu bylo zakázáno používat různá koření či dochucovadla. Není přeci problém dochucovadla vynechat pokud s nimi má někdo tak zásadní problém jak např. wydra. Chuť bude jiná, ale to už není chyba receptu, ale toho kdo si recept upravil. Nebo je to možné dělat jako já. Recept, který mi nesedí jednoduše přejdu a nemám potřebu se k němu vyjadřovat. Zvlášť, když jsem podle něj ani nevařila.

Alis
na Prima recepty ani nikam jinam po zdejších zkušenostech nepřispívám a nikdy jsem nepřispívala. To, že všechny mé recepty bez mého přičinění kolují všude možně, to já neovlivním. Specialně tento recept jsem dávala na Lab v lednu a na Prima receptech se objevil v srpnu.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.1.11 18:41

No, Gabi, dost silene ! Pokud to ovsem neni „vylepseno“ Petrem Novotnym ! ? :mrgreen:

gabi
551 příspěvků 11.1.11 18:22

wydra, Ibi Maiga zije uz roky na Slovensku, tak o sampinony, Podravku a grilovacie korenie nema nudzu…zrejme si to africke jedlo trosku „poslovenčil“ :)

Alis
2617 příspěvků 11.1.11 16:43

http://www(tecka)prima-recepty(tecka)cz/recept/2632-africke-tigadede-ibrahima-maigy/

Přispíváš, Zlato, na Prima recepty nebo někdo opisuje????

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.1.11 15:18

Recept se mi libi tez, jak nerada sladke se slanym, po tech chvalozpevech to prece jenom zkusim. Ale mela bych jednu technickou - africani maji podravku ??? Ze by si larvy a housenky ochucovali podravkou ? :mrgreen: Kazdopadne je pro me neprijatelna do jakehokoliv pokrmu, ale tady mi to prijde primo priserne uz jen pri pohledu na pismenka a predstave zeleninovych, susenych drobku v tak krasnem pokrmu!?
A to zaviram oci nad grilovacim korenim a zampionama … kde je tak asi pestuji ? :-P

van.Thomas
197 příspěvků 11.1.11 15:09

Výborná věc, vřele doporučuji.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy... HelcaK

Díky za upřesnění ohledně zubatého Ibrahima, věděla jsem, že se někdo najde, kdo mi pomůže doplnit do receptu. Hezký den i Tobě.

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Hmmm, už jsem to šoupla do oblíbených, možná i koupím (asi po 13ti letech) burákové máslo - tehdy jsem chtěla vědět, co to tláskají ty děcka v USA-filmech, a těžce mě to zklamalo.
Mimochodem, Ibrahim Maiga je z Mali

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Jsem ráda, že chutnalo, já na oplátku vyzkouším Tvoji variantu s mandlemi. Přeji hezký den.

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Bylo to skutečně vynikající, určitě hned tenhle týden zopakujeme. Burákovou chuť ale opravdu nezkusíme, mám na ně silnou alergii. Vůbec nemám odvahu experimentovat. Mandle byly v jídle příjemné.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy.. Kvetko

Ono tak nejde ani o ořechy či mandle jako o chuť, v původním receptu je burákové máslo, ale to nemajíc, tak jsem nahradila takto. Ta vůně je tak výrazná, že ji mandle těžko nahradí. Správně by měl být i burákový olej.
Ale nakonec i s mandlemi to bude určitě, díky banánům výborné. Budu moc ráda, když Vám bude chutnat. Zdraví Zlata

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy.. Sylvi,

i já Tě moc pozdravuju a jsem zvědavá, jak Ti bude chutnat. Já kolem tohohle receptu kroužila strašně dlouho, než jsem se vůbec odhodlala, protože „banány“ nejím. Tohle byla moje premiera a přímo božská. Přeji hezký večer :-))

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy - Zlato

Krásné, ukládám. Zlato. Zdravím Tě.

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Africké Tigadede Ibrahima Maigy

Místo buráků budu muset dát mandle, ale jednoznačně mám vybranou dnešní večeři. Nádhera

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz