Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Potřebuje se těžký lívanečník, tradičně aebleskiver pánev. Našlehat bílky do pevného sněhu. Smíchat dohromady ostatní ingredience, až na olej a našlehat je do hladka. Lehce dovniř vložit sníh. Do každé prohlubně lívanečníku vložit asi 1 lžíci oleje a dobře jej rozpálit. Potom do každé prohlubně vložit asi 2 lžíce těstíčka. Jakmile těstíčko začně na okrajích bublat, tak aebleskiver kulaté lívanečky ihned obrátit. Dánské kuchařky používají něco jeko štrikovací jehle, ale může se použít vidlička. Pokračovat ve smažení a obracení kuliček, aby se nespálily. Podávat je horké s marmeládou, nějakým sirupem, nebo jenom pocukrované. P.S. Aebleskiver jsou malé ¨koblížky¨, které se na příklad během Adventu podávají s ¨Glogg¨(recept je na Labužníku).
Recept je z kategorií: Koblihy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Aebleskiver-specialita z Dánska
146 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Babi, zkoušela jsem je a jsou dobré, ale bez originální pánve se mi dělaly takové nevzhledné šišoidky. Ale to napravím a v létě si pánem dovezu. Mám doma recept na Aeblesiver z kvasnic, mám je přidat? Jak se máš, už jsem o tobě dlouho neslyšela (taky jsem tu dlouho nebyla).