Recept Adžika pikantní výborná Veg

Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriky očistit a pokrájet a potom vše smíchat, uvařit do měkka, rozmixovat, dát do zavařovacích skleniček, zavíčkovat. Já to nesterizuju a nekazí se to, ale můžete 10 min. sterilizovat na cca 80 stupňů.

Jako chutovka k masům i sýrům, ale i na chleba s máslem prostě, co vás napadne.

Recept je z kategorií: Speciality Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.08.08 vloženo
  • 8596x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 kg "slovenských" (tj. světlezelených) paprik
  • 80 g česneku (asi 3 hlavy)
  • 50 g soli
  • 4 g kopru
  • 1 PL čersvého koriandru (při nejhorším i mletý)
  • 0,8 dcl octa (prostě méně než deci)
  • 2 lžičky chilli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Adžika pikantní výborná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
madlaf
38 příspěvků 18.11.12 14:41

Ahoj dorsch,
omyl, nepletu si Ajvar s Adžikou, tato Adžika má chuť i vůni velmi podobnou Té kupované sušené. Jen se mi zdá fajn moct si jí udělat v létě z čerstvé zeleniny. Pokud to vyzkoušíš, tak myslím, že výsledek tě potěší :mavam:

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

adžika se dostane koupit jak v prášku, tak ve sklenici. tady je ještě jeden recept a diskuse pod ním :-)

 
dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Nemůžu se zbavit dojmu, že si tady plete AJVAR s ADŽIKOU, ajvar je více-méně pikantní papriková pasta, ovšem naprosto jinak připravovaná(o­pečené a oloupané pariky atd…) ADŽIKA je sušená směs koření a bylinek velmi specifické vůně, velmi vhodná do mlatých mas a do balkánských jídel…

 
madlaf
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Vsem se moc omlouvám za písmenka,máte pravdu,je to nepřehledný.A ted pro Jenofefu: kopr se dává čerstvý,ocet lihový. I soli je dost,když se to vaří tak to vypadá,že je to moc slaný a kyselý, ale pak se to rozleží a chut má být (a je) pikantní. Je to fakt dobrý,tak žádný strachy a dobrou chut!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Tak jsem si předpis přepsala do vlastní „sbírky“, protože kopírovat nešel, to mne bolely oči - doporučuji se seznámit s článkem **Jak psát recepty ** a recept upravit.
Ale mám dva faktické dotazy: ta dávka kopru 4 g se mi zdá nepravděpodobná - jedná se o nať čerstvého kopru? A druhý dotaz: ocet se myslí kvasný lihový 8 % nebo některý z méně koncentrovaných (vinný)? Děkuji.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Počítač má také malá písmenka.

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Zní to zajímavě, vyzkouším:-)
Pro příště by mi bylo milejší číst recept s normálními písmeny, ta velká se velmi špatně čtou a je to takové nepřehledné…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz