Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
madlaf Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Papriky očistit a pokrájet a potom vše smíchat, uvařit do měkka, rozmixovat, dát do zavařovacích skleniček, zavíčkovat. Já to nesterizuju a nekazí se to, ale můžete 10 min. sterilizovat na cca 80 stupňů. Jako chutovka k masům i sýrům, ale i na chleba s máslem prostě, co vás napadne.
Recept je z kategorií: Speciality Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Adžika pikantní výborná
38 příspěvků 18.11.12 14:41
Ahoj dorsch,
omyl, nepletu si Ajvar s Adžikou, tato Adžika má chuť i vůni velmi podobnou Té kupované sušené. Jen se mi zdá fajn moct si jí udělat v létě z čerstvé zeleniny. Pokud to vyzkoušíš, tak myslím, že výsledek tě potěší
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
adžika se dostane koupit jak v prášku, tak ve sklenici. tady je ještě jeden recept a diskuse pod ním
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemůžu se zbavit dojmu, že si tady plete AJVAR s ADŽIKOU, ajvar je více-méně pikantní papriková pasta, ovšem naprosto jinak připravovaná(opečené a oloupané pariky atd…) ADŽIKA je sušená směs koření a bylinek velmi specifické vůně, velmi vhodná do mlatých mas a do balkánských jídel…
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Vsem se moc omlouvám za písmenka,máte pravdu,je to nepřehledný.A ted pro Jenofefu: kopr se dává čerstvý,ocet lihový. I soli je dost,když se to vaří tak to vypadá,že je to moc slaný a kyselý, ale pak se to rozleží a chut má být (a je) pikantní. Je to fakt dobrý,tak žádný strachy a dobrou chut!
Tak jsem si předpis přepsala do vlastní „sbírky“, protože kopírovat nešel, to mne bolely oči - doporučuji se seznámit s článkem **Jak psát recepty ** a recept upravit.
Ale mám dva faktické dotazy: ta dávka kopru 4 g se mi zdá nepravděpodobná - jedná se o nať čerstvého kopru? A druhý dotaz: ocet se myslí kvasný lihový 8 % nebo některý z méně koncentrovaných (vinný)? Děkuji.
Počítač má také malá písmenka.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Zní to zajímavě, vyzkouším:-)
Pro příště by mi bylo milejší číst recept s normálními písmeny, ta velká se velmi špatně čtou a je to takové nepřehledné…