Recept Adžika pikantní výborná Veg

madlaf Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Papriky očistit a pokrájet a potom vše smíchat, uvařit do měkka, rozmixovat, dát do zavařovacích skleniček, zavíčkovat. Já to nesterizuju a nekazí se to, ale můžete 10 min. sterilizovat na cca 80 stupňů. Jako chutovka k masům i sýrům, ale i na chleba s máslem prostě, co vás napadne.

Recept je z kategorií: Speciality Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.08.08 vloženo
  • 11084x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 kg "slovenských" (tj. světlezelených) paprik
  • 80 g česneku (asi 3 hlavy)
  • 50 g soli
  • 4 g kopru
  • 1 PL čersvého koriandru (při nejhorším i mletý)
  • 0,8 dcl octa (prostě méně než deci)
  • 2 lžičky chilli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Adžika pikantní výborná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Adžika pikantní výborná

madlaf
38 příspěvků 18.11.12 14:41

Ahoj dorsch,
omyl, nepletu si Ajvar s Adžikou, tato Adžika má chuť i vůni velmi podobnou Té kupované sušené. Jen se mi zdá fajn moct si jí udělat v létě z čerstvé zeleniny. Pokud to vyzkoušíš, tak myslím, že výsledek tě potěší :mavam:

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

adžika se dostane koupit jak v prášku, tak ve sklenici. tady je ještě jeden recept a diskuse pod ním :-)

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Nemůžu se zbavit dojmu, že si tady plete AJVAR s ADŽIKOU, ajvar je více-méně pikantní papriková pasta, ovšem naprosto jinak připravovaná(opečené a oloupané pariky atd…) ADŽIKA je sušená směs koření a bylinek velmi specifické vůně, velmi vhodná do mlatých mas a do balkánských jídel…

madlaf
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Vsem se moc omlouvám za písmenka,máte pravdu,je to nepřehledný.A ted pro Jenofefu: kopr se dává čerstvý,ocet lihový. I soli je dost,když se to vaří tak to vypadá,že je to moc slaný a kyselý, ale pak se to rozleží a chut má být (a je) pikantní. Je to fakt dobrý,tak žádný strachy a dobrou chut!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Tak jsem si předpis přepsala do vlastní „sbírky“, protože kopírovat nešel, to mne bolely oči - doporučuji se seznámit s článkem **Jak psát recepty ** a recept upravit.
Ale mám dva faktické dotazy: ta dávka kopru 4 g se mi zdá nepravděpodobná - jedná se o nať čerstvého kopru? A druhý dotaz: ocet se myslí kvasný lihový 8 % nebo některý z méně koncentrovaných (vinný)? Děkuji.

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Počítač má také malá písmenka.

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ADŽIKA PIKANTNÍ VÝBORNÁ

Zní to zajímavě, vyzkouším:-)
Pro příště by mi bylo milejší číst recept s normálními písmeny, ta velká se velmi špatně čtou a je to takové nepřehledné…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Cuketové placky Cuketové placky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz