Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Smíchat na plátky nakrájené jahody, 1 lžíci cukru a jednu lžíci likéru a dát stranou. Předehřát troubu na 120°C. Ve velké míse našlehat vejce, mléko, med, 1 lžíci cukru, 2 lžíce likéru, vanilku, kůru a sůl. Nakrájet briošku na 2 cm plátky. Nalít vaječnou směs na plochý talíř, nebo plech s okrajem a nechat na 4 minuty nasáknout několik plátků briošky. Jednou je otočit. Rozehřát 1 lžíci másla a olej na velké pánvi postavené na střední teplotě. Postupně vzít plátek namočené briošky a vložt jednu její stranu do mandlí. Potom přenést na pánev mandlovou strnou dolů (mezi smažením si namočit další plátky) a smažit asi 2 - 3 minuty na každé straně, až jsou plátky pěkně hnědé. Poskládat je na plech a vložit do trouby. Vytřít pánev ubrouskem a přidat víc másla a oleje. Pokračovat ve smažení. Pocukrovat a ihned je horké podávat s jahodami. P.S. Pain Perdu, znamená ztracený chléb.Vypadá to však, že Francouzi nebyli první, co namáčeli chléb do vajec s mlékem, ale byli to Italové.
Recept je z kategorií: Toasty a topinky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Absolutní francouzský toust - Pain Perdu..