Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Teraak Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájený česnek, bazalku, oregáno a provensálské koření. To je základ - podle chuti lze použít i jiná koření (tymián, saturejku, rozmarýn, majoránku či různé směsi, pro otrlé pálivé papričky). V sezóně je samozřejmě lepší koření čerstvé. Jakmile začne česnek tmavnout, přidáme protlaky. (Doporučuji otevřít si je předem.) Pokud máme, můžeme použít i drcená či jinak konzervovaná rajčata, passatu či račatovou šťávu. Pokud použijeme pouze protlaky, byla omáčka příliš hustá, proto vypláchneme konzervy vodou - tím jednak využijeme všechen protlak, jednak omáčku naředíme. Přidáme sůl a dokořeníme dle chuti. Necháme povařit na mírném ohni, aby koření prostoupilo celou omáčkou. Takto je omáčka již hotová - pokud si však chcete dopřát něco opravdu extra, přidejte smetanu a podávejte s vaječnými špagetami promaštěnými máslem. Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny
špagety, makaróny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Absolutně (ne)dietní špagety
46 příspěvků 12.1.13 19:25
Taky dělám - ty dietní bez smetany
163 příspěvků 25.1.09 03:43
Připojuji se k Barbaankovi - zrovna jsme je dojedli - v té dietní variantě - a jsou skvělé! Krásně voněly i chutnaly a byly hned pryč!
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkusila jsem a byla jsem nadšená, jednoduché a neuvěřitelně chutné! Mňam!