Recept Absolútne jednoduché cestoviny - rôzne varianty Dia Pro Děti Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Špagety uvaríme al dente. Na zvlášť panvičke zohrejeme olivový olej a na ňom osmahneme na osminky nakrájané paradajky. Pri normálnych paradajkách osminky môžeme prerezať ešte napoly. Trochu prisolíme, kto chce môže dať cukor, ale nikdy som neskúšala. Špagety dáme na tanier a prelejeme paradajkami. Dakedy som sypala parmezánom, ale chutí to aj bez neho skvele.
Znie to úplne jednoducho, ale tieto cestoviny sú úžasné :)
Rukolu veľmi neobľubujem, ale keď sa jej trochu zamieša do tohto jedla je to výborné.

Ďalšou variáciou som sa inšpirovala v tal. meste Ravena, kde sme si dali tieto cestovinky.
Na olivovom oleji opiecť na kocky pokrájanú slaninku a potom paradajky ako som vyššie uviedla. Nakoniec zamiešame na kúsky potrhanú bazalku. Skúšala som to s obyčajnými špagetami, bolo to super. V Ravene však podávali s takými hranatými špagetami, ktoré som si tam kúpila a včera som tento recept skúšala s nimi a bolo to o dosť lepšie ako s klasickými špagetami. Úplne ako v Ravene :)
Práve pozerám na obal volajú sa Spaghetti alla chittara.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.10 vloženo
  • 4414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Ingredience

  • Špagety
  • Čerstvé cherry alebo kríčkové paradajky, kľudne aj normálne, dôležité je, aby boli riadne zrelé
  • Kvalitný olivový olej
  • Soľ
  • parmezán (nie je potrebný)
  • Pre rôzne varianty navyše
  • slaninka
  • rukola
  • bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Absolútne jednoduché cestoviny - rôzne varianty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3820 příspěvků 16.08.13 19:13

Hnědý cukr chuťově ještě lepší.

 
revik
13 příspěvků 16.08.13 12:47

Ahoj cukor do paradajok sa pridava na zvyraznenie chute paradajok, dava sa iba trochu, aby to nebolo sade ale chut vyraznesia. urcite odporucam.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz