Recept Absolútne jednoduché cestoviny - rôzne varianty Dia Pro Děti Veg

gaburiatko Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Špagety uvaríme al dente. Na zvlášť panvičke zohrejeme olivový olej a na ňom osmahneme na osminky nakrájané paradajky. Pri normálnych paradajkách osminky môžeme prerezať ešte napoly. Trochu prisolíme, kto chce môže dať cukor, ale nikdy som neskúšala. Špagety dáme na tanier a prelejeme paradajkami. Dakedy som sypala parmezánom, ale chutí to aj bez neho skvele. Znie to úplne jednoducho, ale tieto cestoviny sú úžasné :) Rukolu veľmi neobľubujem, ale keď sa jej trochu zamieša do tohto jedla je to výborné. Ďalšou variáciou som sa inšpirovala v tal. meste Ravena, kde sme si dali tieto cestovinky. Na olivovom oleji opiecť na kocky pokrájanú slaninku a potom paradajky ako som vyššie uviedla. Nakoniec zamiešame na kúsky potrhanú bazalku. Skúšala som to s obyčajnými špagetami, bolo to super. V Ravene však podávali s takými hranatými špagetami, ktoré som si tam kúpila a včera som tento recept skúšala s nimi a bolo to o dosť lepšie ako s klasickými špagetami. Úplne ako v Ravene :) Práve pozerám na obal volajú sa Spaghetti alla chittara.

Nahlásit recept

  • 26.10.10 vloženo
  • 4937x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Ingredience

  • Špagety
  • Čerstvé cherry alebo kríčkové paradajky, kľudne aj normálne, dôležité je, aby boli riadne zrelé
  • Kvalitný olivový olej
  • Soľ
  • parmezán (nie je potrebný)
  • Pre rôzne varianty navyše
  • slaninka
  • rukola
  • bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Absolútne jednoduché cestoviny - rôzne varianty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Absolútne jednoduché cestoviny - rôzne varianty

Eja
3887 příspěvků 16.8.13 19:13

Hnědý cukr chuťově ještě lepší.

revik
13 příspěvků 16.8.13 12:47

Ahoj cukor do paradajok sa pridava na zvyraznenie chute paradajok, dava sa iba trochu, aby to nebolo sade ale chut vyraznesia. urcite odporucam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz