Recept AAA Absolutně senzační gril

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

AAA Absolutně senzační gril

Postup

Do mletého masa přidáte koření, cibuli, vejce, aby drželo pohromadě a olej, aby bylo vláčné. Veky nakrájet na plátky a SYROVOU směs na ně v pěkně namazat. V silnější vrstvě, po celé ploše. Na gril položit nejprve namazanou stranou a pak opéci i suchou stranu. POZOR! Je to velmi rychlé! A máte senzační křupavé, chroupavé, no prostě úžasné chlebíčky, toustíky či topinky, které už jen mažete, obkládáte a zdobíte. A navíc čisté ruce, neupatlané, nepotřebujete nádobí, příbory, stačí jedna velká mísa a všichni budou jako kobylky :-))) Je to fakt senza rychlý recept. Můžete se namazat a navrstvit dopředu celý tác, tak zrychlíte výrobu. Já jich pekla v sobotu skoro 1OO! Zkuste třeba můj "nejlepší zelný salát - s fíglem!":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=4559 , nebo "Okurkový salát s celerem":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=4796 , nebo "Bombový dresink":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=5116 a nebo nový "Salát z mladého zelí s koprem od Evy V. z Bucku":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31240 Dobrou Chuť!!!

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 23.04.03 vloženo
  • 19473x zobrazeno

Ingredience

  • mleté maso hovězí a vepřové, v poměru, jaký máte rádi
  • vejce - na 1 kg masa alespoň 2
  • koření GYROS od Kotányi (nejlepší) na kilo masa 1 sáček (a nebo si sami namíchejte, co máte rádi)
  • cibuli dle chuti
  • veky - na kilo masa asi 1
  • olej - asi necelou deci do kila masa
  • a potom už jen různé saláty, omáčky, zeleniny a všechny možné pochutiny, co vás napadnou..
  • Doporučuji do mletého masa přidat hodně nasekaného čerstvého libečku!!

Doporučená příloha

  • zeleniny, omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 17.8.13 12:02

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bradhal 27.4.12 18:07

Vynikající recept. Nejvíc nám chutnalo mleté krůtí, pak čisté hovězí, ale dobrá je i klasická směs vepřového s hovězím. Koření dáváme různé (Country, Gyros, Argentina gril, Čubrica, Adžika), pak si každý host vybere, co mu voní a chutná víc. Občas dáváme po otočení nahoru plátek nějakého sýra. Taky k tomu podávám několik různých omáček a hromadu zeleniny, strávníci si to kombinují podle vlastních chutí. Jednoduché a výborné, rozhodně náš grilovací favorit, díky moc.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu AAA Absolutně senzační gril

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na AAA Absolutně senzační gril

birkana
1687 příspěvků 26.6.14 17:44

@Dadooa, díky za vytažení :mavam:. Čeká mě „grilovací“ víkend. Toto je báječné osvěžení :kytka:

Dadooa
268 příspěvků 26.6.14 17:37

Pripominam skvely recept, uz sjjem delala vickrat a je to pefektni!

goralka
272 příspěvků 17.8.13 20:38
Jeden z mojich favoritov na Labužníku

Prvýkrát sa najem keď to miešam*, druhýkrát ako tatarák na suchej hrianke a ak sa zvýši, upečiem placičky na panvici a dajú sa jesť s hocičím.

*Áno, najlepšie je to surové. :srdce: :palec: :mavam:

Příspěvek upraven 17.08.13 v 20:39

Dadooa
268 příspěvků 17.8.13 16:22

Proc jsem tohle jeste nenasla??
Udelam taky.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.4.12 01:15

Bradhal, moc mě těší, že chutná. Můj favorit je to taky ;-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.6.11 10:50

Nebo k tomu drobkovu majonezu

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.6.11 10:02

Sezóna je tu… :palec:

Labužník dasad02
42 příspěvků 24.8.09 04:43
Re: AAA Absolutně senzační gril

bylo to super, delala jsem na nasi gril party s prateli, kopec zeleniny, helmansky omacky k masum a salatove dressingy, jenom se zaprasilo a vsichni si mlaskali

esmeralda
4813 příspěvků 11.5.09 05:31
Re:n Njlepší zelný salát - s fíglem! - Meisje

tento salát jsem zkusila z čínského zelí a byl moc hadrový. Čínský salát je na to asi moc jemný. Původní verze od Glamy by jistě dopadla lépe.

Jinak…ať žije grilování. Život bez BBQ aspoň dvakrát do týdne si již nedovedu představit.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.5.09 19:24
Re: AAA Absolutně senzační gril

ještě malá rada:
vždycky je lepší, hledat recepty podle něčeho jedinečného, nebo jiného, nebo zvláštního, buď v názvu, nebo v obsahu. Lze-li to… Kdybys zadala „fíglem! nebo "fígl“, našla bys ho hned.
Ale zas bych pak o tom nevěděla a nemohla ti popřát zdar a dobrou chuť.
Takže je vše v nejlepším pořádku! :-)))

meisje
580 příspěvků 10.5.09 18:43
Re: AAA Absolutně senzační gril

Uz je me to jasne, proc jsem ho nemohla najit, hledala jsem ho pod „Z“. Taky ho udelam z cinskeho zeli a zkonzumovan bude urcite rychle. Diky ))).

meisje
580 příspěvků 10.5.09 18:43
Re: AAA Absolutně senzační gril

Uz je me to jasne, proc jsem ho nemohla najit, hledala jsem ho pod „Z“. Taky ho udelam z cinskeho zeli a zkonzumovan bude urcite rychle. Diky ))).

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.5.09 18:22
Re: AAA Absolutně senzační gril

Jistě, Meisje! A ráda!
nejlepší zelný salát - s fíglem!
Tenhle salát dělám poslední dobou hlavně z čínského zelí. Nemusí se mačkat, je během půl hodinky proleželý. Je ale vhodnější k rychlé konzumaci. Zatímco ten ze zelí vydrží i dva dny. Tedy pokud vydrží…
Dobrou chuť!

meisje
580 příspěvků 10.5.09 17:58
Re: AAA Absolutně senzační gril...Glamo

Chystam se tento recept vyzkouset a zaujal me i tvuj odkaz na " tvuj zelny salat s figlem". Snazila jsem se ho najit v databazi, ale nedari se).

Labužník nika02
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: AAA Absolutně senzační gril

nejprve bych chtěla poděkovat Glamě za vložení tohoto receptu, dále Cusovi, který tento recept vytáhl v pravý čas na světlo a v neposlední řadě všem v diskuzi. Tak předávání Oskarů mám za sebou a teď přijde čas na realizaci. Opravdu moc chutně vypadající. Díky

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: AAA Absolutně senzační gril

prichádza sezóna a je čas vytiahnut tento recept na svetlo božie :-) Dnes som robil, všetci si pochvalovali, akurát keďže nebol čas rozpáliť gril, som to pripravoval na panvici. Nepoužíval som žiaden olej, tak sucha strana trochu dymila. Každopádne nabudúce si čas na gril nájdem. UUplne genialne jedlo. Doporučujem.

Xym
65 příspěvků 22.7.03 11:36
Waw!

toto vyzera super.....musim vyskusat :)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43

Úplně klidně to udělej jen z vepřového. Jak má prostě kdo chuť! Kolik oleje? No, přiměřeně. Já prostě nemohu říci gramáž :-(((( Dám tam tolik oleje, aby maso bylo lesklé, ale nesmí z něj samozřejmě olej kapat. Nepřemastit. Při pečení by olej skapával na žhavé uhlí a čoudilo by to. Prostě to vyzkoušejte. A není to žádná věda! :-))))

Labužník Mirka
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Glamo

Muže být jenom bravčový maso? A když jo, kolik teho oleja do teho jde? Děkuji

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Odpověď

Na těch 1OO kusů byla necelá 3 kg masa. Jak dlouho grilovat uvidíš sama. Bacha, jde to strašně rychle. Proto doporučuji namazat veku předem. Položíš 15 kousků a už je obracíš. Suchá strana se dělá opravdu jen mžik. Musí to být docela fofr, aby se nespálilo. Nejlepší je vyzkoušet po menším počtu opékaných toastů. Stačí jednou vyzkoušet a už jedeš! Dobrou chuť!!!

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo

Prosím tě kolik minut to griluješ?

Labužník Petra
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Glama

Na tých 100 ks, kolik si pořebovala masa?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Hlava děravá...

několik receptů na gyro pokrmy mám, le to jsem se napřed musela podívat do mého salátového vydání poznámek. V žádném se však nevyskytuje tolik koření najednou. Maso na vertikální jehle s ultračerveným (myslím) zdrojem tepla se zde také prodává. Zajdu si k Řekovi a tam snad s tím kořením pochodím. Ivo, děkuji Ti za pomoc!

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi ...

… když jsem z toho sačku opisoval ono složení, tak jsem si rovněž říkal, že jednodušší by bylo sesypat dohromady špajz.
Jen jsem ještě chtěl přidat dvě poznámky:
1. myslím si, že Gyros bude dodávat více výrobců a nejen českých
2. mám za to, že to je především řecké jídlo a jedná se o plátky masa napíchané na svislou jehlu, kolem které je z části topeniště a postupně se ono maso okrajuje. U nás to nyní dost používají asijci v takových těch podnicích rychlého občerstvení.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo...

mockrát Ti děkuji za vysvětlení, co to je Gyros koření. To jednoduše sesypu všechny lahvičky s kořením dohromady… Ale vážně, chce to jít na trh a podívat se kolem, protože výrobky od Vitany jsem lokálně našla již dříve. Omlouvám se Ti, že jsem nepoděkovala dřív, ale náš server celý včerejší den nepracoval.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku ...

… díky. Jestli nevadí, tak si občas na nějakou drobnost postěžuji, jinak jsem ovšem z těchto stránek nadšený.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo ...

… s tím Gyrosem máš pravdu, už se to blíží, jen když si k němu přičichnu více, tak dostanu křeč do obličejových svalů a nemohu na chvíli mluvit. Ale i já bez něj nemohu být. Měl bych však jeden dotaz: když se dopředu namažu, tak kdo za mne nachystá? :-)))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Zuzo

Nepřilepí! Právě proto dáváte do masa ten olej! je samozřejmě ještě možné, rošt lehce potřít olejem, ale většinou to není třeba. Jen se nebojte tam ten olej nalít! POZOR! udělat ze zbytku masa - když dojde veka- karbanátky není tak snadné. Musí být menší a silnější. V mase je málo pojiva, tak se karboušky trochu rozpadají. Nejlepší je to opravdu na vece (nebo chlebu). Namažte opravdu dobře i na krajích - tepelnou úpravou se maso trošku „srazí“.
Mimochodem, také vám chuť a vůně koření GYROS evokuje léto? Mně děsně!! Tak snad proto tohle jídlo fakt miluju!!

Labužník Zuza02
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo

A nepřilepí se to maso ma ten gril?
Děkuji

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemožné na počkání

mě ani nedošlo, že nám to tu neřádkovalo, tak odteď už to řádkovat bude ;-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jednou Babi ...

… já ty ingredience psál pod sebe a netušil jsem, že se takto nahoufuje. Snad se v tom zorientuješ.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Babi ...

… já mám sice sáček koření Gyros od Vitany, ale snad se složení nebude příliš líšit. Jedná se o sypký kořenící přípravek, který by měl obsahovat:
sušený česnek
sušená cibule
přírodně identické aroma (to bych rád věděl co to je)
směs sušené zeleniny
jedlá sůl
sušený celerový kořen
hořčice bílá
glukóza
paprika sladká
chillies
kmín
koriandr
muškátový ořech
nové koření
oregano
paprika pálivá
pepř bílý
tymián
kurkuma
a pak ještě pár Eček
To jsem Ti asi moc nepomohl, což?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo...

jenom co recept čtu, tak musím říct, že to je grilovací senzační rychlovka! Může mně však někdo říct, co je v tom koření Gyros?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz