Recept A ještě jedny výborné topinky

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

A ještě jedny výborné topinky

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Jednu stranu chlebů potřít 1/2 lžící másla. Položit každý chleba máslem dolů na plech s nízkým okrajem. Pomocí prstů vydloubat část středu střítky tak, aby nebyla díra až na druhou stranu (vytvořit jenom důlek). Rozklepnout jedno vejce do každého důlku a dávat pozor, zby žloutek zůstal celý. Nahoru navršit náplň Vaší volby, chcete-li. Osolit a opepřit. Péct, až vejce ztuhnou, ale jejich střed je ještě trochu tekutý. Často topinky kontrolovat (vpíchnout do vejce špičatý nůž), protože vejce tvrdnou velice rychle. Náplně; Chřest, Fontina sýr a dijónská hořčice: Na topinky rozdělit 4 lžičky dijónské hořčice, 8 chřestů nakrájených na 2.5cm délku a 1 1/2 hrnku nastrouhaného Fontina sýru. Rajčata, Cheddar sýr a kanadská slanina, nebo podobná: Rozdělit dvě posekaná, vejčitá, italská rajčata a nakrájenou slaninu na topínky. Posypat vše nastrouhaným sýrem. Šunka a Gruyere sýr: 4 plátky šunky rozdělit na topínky a posypat je nastrouhaným Gruyere sýrem. P.S. Náplně mohou být různé a zrovna tak dryhy sýrů

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 25.06.03 vloženo
  • 29131x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky dobrého, bílého chleba asi 2.5cm tlusté
  • 2 lžíce másla
  • 4 velká veje
  • sůl a pepř podle chuti
  • Různé náplně, chcete-li

Doporučená příloha

  • Salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu A ještě jedny výborné topinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na A ještě jedny výborné topinky

van.Thomas
192 příspěvků 21.4.09 02:49
Re: cept

Výborná věc, mohu jen doporučit :-))

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Klid, Kamilku, čti pozorně a pochopíš. Já nezklamu…

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - mrtvolko!!!

Super, opět jsi nezklamala! Je velmi přínosné číst tvé komentáře k receptům, protože ty je vždycky obohatíš o spoustu nových nápadů jak co se týče surovin, postupů a způsobů servírování. Na to přece ty komentáře jsou, viď.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Klídek, mimínková, časem pochopíš.................

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.-Mimi,

ten komentář není mířený na topinky. Přečti si to ještě jednou…:-) A hlavně se podívej na příspěvek pod…

mimikova
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - Mrtvolo,

Ty topinky jsem delala moc krat a jsou vyborne! Myslim ze tvuj nechutny a sprosty komentar neni na miste!

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

A vono to nejni jen bludný a blbý, vono to ještě s**chedar, dijonskou hořčici a rajčata. No to je teda stvořeníčko. Jestlipak to taky močí dvanáctiletou sladovou whisky?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - jani,

nějak jsem včas neviděla Tvůj příspěvek, abych Ti odpověděla. Recept jsem psala v Kanadě a má určitou výhody od toho receptu co popisuješ i když je to v podstatě totéž. Vejce se totiž nemůže připéct ;o)

Zdraví,

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Janoo, ano něco podobného jsem sem vkládala i já pod názvem Sluníčka …fantazii se opravdu meze nekladou a je to hodně dobré :-)

janaa
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Tento recept jsem sledovala v poradu v zidovske rodine, kde byla pouzita skyva
chleba s otvorem uprostred a rozklepnutym vejcem. Chleb se opekal na panvicce
s olejem. Zkousela jsem - vyborne. Zdobeni je na fantazii kazdeho.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak Vám...

děvčata mockrát děkuji ;o) Doufám, že alespoň ve psaní receptů jsem lepší než v té češtině. Člověk, když ji po skoro čtyřicet let nepoužívá..... Musím však říct, že mně sem tam nějaká ta oprava nevadí. Ale ono nejde o to, co se řekne, ale jak se to řekne, že ano?!

Přeji Vám pěkný víkend!

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky to nechápu,

někdy mám pocit, že si recepty na Labužníku prohlíží někdo, kdo chce jen kritizovat. A ještě anonymně. Každý z nás udělá občas překlep nebo chybu, ale jsme přeci na Labužníku a ne na hodině českého pravopisu. Ale koneckonců se můžeme na takové chytráky vykašlat. Hezký víkend a ať se všem daří kulinářské experimenty.

Pampeliska191
1075 příspěvků 4.7.03 12:48
Proc?

Ja nechapu taky, pokud mam nejaky nazor na neco a chci napsat prispevek, proc se bojite podepsat? Neni mi to vubec jasne. Posledni dobou se to stava dost casto, ale proc??????????

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
:o(

Nekritizuj když nevíš, že věta se začíná velkým písmenem. Navíc se ani nepodepíšeš!

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Topínky?! Snad topinky!!!
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz