Recept A ještě jedny výborné topinky

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

A ještě jedny výborné topinky

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Jednu stranu chlebů potřít 1/2 lžící másla. Položit každý chleba máslem dolů na plech s nízkým okrajem. Pomocí prstů vydloubat část středu střítky tak, aby nebyla díra až na druhou stranu (vytvořit jenom důlek). Rozklepnout jedno vejce do každého důlku a dávat pozor, zby žloutek zůstal celý. Nahoru navršit náplň Vaší volby, chcete-li. Osolit a opepřit. Péct, až vejce ztuhnou, ale jejich střed je ještě trochu tekutý. Často topinky kontrolovat (vpíchnout do vejce špičatý nůž), protože vejce tvrdnou velice rychle. Náplně; Chřest, Fontina sýr a dijónská hořčice: Na topinky rozdělit 4 lžičky dijónské hořčice, 8 chřestů nakrájených na 2.5cm délku a 1 1/2 hrnku nastrouhaného Fontina sýru. Rajčata, Cheddar sýr a kanadská slanina, nebo podobná: Rozdělit dvě posekaná, vejčitá, italská rajčata a nakrájenou slaninu na topínky. Posypat vše nastrouhaným sýrem. Šunka a Gruyere sýr: 4 plátky šunky rozdělit na topínky a posypat je nastrouhaným Gruyere sýrem. P.S. Náplně mohou být různé a zrovna tak dryhy sýrů

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 25.06.03 vloženo
  • 28655x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky dobrého, bílého chleba asi 2.5cm tlusté
  • 2 lžíce másla
  • 4 velká veje
  • sůl a pepř podle chuti
  • Různé náplně, chcete-li

Doporučená příloha

  • Salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu A ještě jedny výborné topinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
van.Thomas
192 příspěvků 21.04.09 02:49
Re: cept

Výborná věc, mohu jen doporučit :-))

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Klid, Kamilku, čti pozorně a pochopíš. Já nezklamu…

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - mrtvolko!!!

Super, opět jsi nezklamala! Je velmi přínosné číst tvé komentáře k receptům, protože ty je vždycky obohatíš o spoustu nových nápadů jak co se týče surovin, postupů a způsobů servírování. Na to přece ty komentáře jsou, viď.

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Klídek, mimínková, časem pochopíš.................

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.-Mimi,

ten komentář není mířený na topinky. Přečti si to ještě jednou…:-) A hlavně se podívej na příspěvek pod…

mimikova
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - Mrtvolo,

Ty topinky jsem delala moc krat a jsou vyborne! Myslim ze tvuj nechutny a sprosty komentar neni na miste!

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

A vono to nejni jen bludný a blbý, vono to ještě s**chedar, dijonskou hořčici a rajčata. No to je teda stvořeníčko. Jestlipak to taky močí dvanáctiletou sladovou whisky?

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky - jani,

nějak jsem včas neviděla Tvůj příspěvek, abych Ti odpověděla. Recept jsem psala v Kanadě a má určitou výhody od toho receptu co popisuješ i když je to v podstatě totéž. Vejce se totiž nemůže připéct ;o)

Zdraví,

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Janoo, ano něco podobného jsem sem vkládala i já pod názvem Sluníčka …fantazii se opravdu meze nekladou a je to hodně dobré :-)

janaa
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: A ještě jedny výborné topinky.

Tento recept jsem sledovala v poradu v zidovske rodine, kde byla pouzita skyva
chleba s otvorem uprostred a rozklepnutym vejcem. Chleb se opekal na panvicce
s olejem. Zkousela jsem - vyborne. Zdobeni je na fantazii kazdeho.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Tak Vám...

děvčata mockrát děkuji ;o) Doufám, že alespoň ve psaní receptů jsem lepší než v té češtině. Člověk, když ji po skoro čtyřicet let nepoužívá..... Musím však říct, že mně sem tam nějaká ta oprava nevadí. Ale ono nejde o to, co se řekne, ale jak se to řekne, že ano?!

Přeji Vám pěkný víkend!

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Taky to nechápu,

někdy mám pocit, že si recepty na Labužníku prohlíží někdo, kdo chce jen kritizovat. A ještě anonymně. Každý z nás udělá občas překlep nebo chybu, ale jsme přeci na Labužníku a ne na hodině českého pravopisu. Ale koneckonců se můžeme na takové chytráky vykašlat. Hezký víkend a ať se všem daří kulinářské experimenty.

Pampeliska191
1075 příspěvků 04.07.03 12:48
Proc?

Ja nechapu taky, pokud mam nejaky nazor na neco a chci napsat prispevek, proc se bojite podepsat? Neni mi to vubec jasne. Posledni dobou se to stava dost casto, ale proc??????????

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o(

Nekritizuj když nevíš, že věta se začíná velkým písmenem. Navíc se ani nepodepíšeš!

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Topínky?! Snad topinky!!!
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz