Recept A ještě jedny výborné topinky
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 220°C. Jednu stranu chlebů potřít 1/2 lžící másla. Položit každý chleba máslem dolů na plech s nízkým okrajem. Pomocí prstů vydloubat část středu střítky tak, aby nebyla díra až na druhou stranu (vytvořit jenom důlek). Rozklepnout jedno vejce do každého důlku a dávat pozor, zby žloutek zůstal celý. Nahoru navršit náplň Vaší volby, chcete-li. Osolit a opepřit. Péct, až vejce ztuhnou, ale jejich střed je ještě trochu tekutý. Často topinky kontrolovat (vpíchnout do vejce špičatý nůž), protože vejce tvrdnou velice rychle. Náplně; Chřest, Fontina sýr a dijónská hořčice: Na topinky rozdělit 4 lžičky dijónské hořčice, 8 chřestů nakrájených na 2.5cm délku a 1 1/2 hrnku nastrouhaného Fontina sýru. Rajčata, Cheddar sýr a kanadská slanina, nebo podobná: Rozdělit dvě posekaná, vejčitá, italská rajčata a nakrájenou slaninu na topínky. Posypat vše nastrouhaným sýrem. Šunka a Gruyere sýr: 4 plátky šunky rozdělit na topínky a posypat je nastrouhaným Gruyere sýrem. P.S. Náplně mohou být různé a zrovna tak dryhy sýrů
Recept je z kategorií: Topinky
- 25.06.03 vloženo
- 31188x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 plátky dobrého, bílého chleba asi 2.5cm tlusté
- 2 lžíce másla
- 4 velká veje
- sůl a pepř podle chuti
- Různé náplně, chcete-li
Doporučená příloha
Salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu A ještě jedny výborné topinky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na A ještě jedny výborné topinky
197 příspěvků 21.4.09 02:49
Výborná věc, mohu jen doporučit
Klid, Kamilku, čti pozorně a pochopíš. Já nezklamu…
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Super, opět jsi nezklamala! Je velmi přínosné číst tvé komentáře k receptům, protože ty je vždycky obohatíš o spoustu nových nápadů jak co se týče surovin, postupů a způsobů servírování. Na to přece ty komentáře jsou, viď.
Klídek, mimínková, časem pochopíš.................
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ten komentář není mířený na topinky. Přečti si to ještě jednou…:-) A hlavně se podívej na příspěvek pod…
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty topinky jsem delala moc krat a jsou vyborne! Myslim ze tvuj nechutny a sprosty komentar neni na miste!
A vono to nejni jen bludný a blbý, vono to ještě s**chedar, dijonskou hořčici a rajčata. No to je teda stvořeníčko. Jestlipak to taky močí dvanáctiletou sladovou whisky?
nějak jsem včas neviděla Tvůj příspěvek, abych Ti odpověděla. Recept jsem psala v Kanadě a má určitou výhody od toho receptu co popisuješ i když je to v podstatě totéž. Vejce se totiž nemůže připéct ;o)
Zdraví,
Janoo, ano něco podobného jsem sem vkládala i já pod názvem Sluníčka …fantazii se opravdu meze nekladou a je to hodně dobré
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept jsem sledovala v poradu v zidovske rodine, kde byla pouzita skyva
chleba s otvorem uprostred a rozklepnutym vejcem. Chleb se opekal na panvicce
s olejem. Zkousela jsem - vyborne. Zdobeni je na fantazii kazdeho.
děvčata mockrát děkuji ;o) Doufám, že alespoň ve psaní receptů jsem lepší než v té češtině. Člověk, když ji po skoro čtyřicet let nepoužívá..... Musím však říct, že mně sem tam nějaká ta oprava nevadí. Ale ono nejde o to, co se řekne, ale jak se to řekne, že ano?!
Přeji Vám pěkný víkend!
někdy mám pocit, že si recepty na Labužníku prohlíží někdo, kdo chce jen kritizovat. A ještě anonymně. Každý z nás udělá občas překlep nebo chybu, ale jsme přeci na Labužníku a ne na hodině českého pravopisu. Ale koneckonců se můžeme na takové chytráky vykašlat. Hezký víkend a ať se všem daří kulinářské experimenty.
1075 příspěvků 4.7.03 12:48
Ja nechapu taky, pokud mam nejaky nazor na neco a chci napsat prispevek, proc se bojite podepsat? Neni mi to vubec jasne. Posledni dobou se to stava dost casto, ale proc??????????
Nekritizuj když nevíš, že věta se začíná velkým písmenem. Navíc se ani nepodepíšeš!
492 příspěvků 25.1.09 03:43