Recept 2 chody z jednoho vepřového kolínka Pro Děti Pra
Cisajda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Za málo peněz, hodně muziky pro (víc) než 4 osoby
Postup
Začneme tím, že koleno s nožkou vložíme do papiňáku do osloné vody, do které přidáme bobkový list a nové koření. Takhle to vaříme zhruba hodinu. Mezi tím si připravíme "mašinku" na maso a otevřeme bílé víno a ochutnáme, zdy je dobré. Mezi tím si zpěníme na cibulce 2 větší mrkve nakrájené na kolečka a dusíme asi 20 minut, ale zvolna, jen v tom másle a šťávě z mrkve. Podle chuti osolíme a opepříme. Koleno s nožkou vyjmeme (vývar necháme v hrnci - papiňáku)a koleno obereme. Libové masíčko nakrájíme do té udušené mrkve (na másle, prohřejeme, dáme stranou a máme jednu část chodu hotovou. Zbytek kolena a nožičky umeleme společně s poslední zbylou mrkví. Tuto šlichtičku hodíme zpět do vývaru a vedle si na kostičky nakrájíme 3 kyselé okurky a zbývající cibuli. To opět přihodíme do vývaru k tomu přidáme víno a ocet. Vznikne taková pěkná, barevná šlichtička, tu necháme přejít varem a po té nalejeme do pekáče (tak to akorát vychází, to množství) necháme ztuhnout a máme plný pekáč huspeniny (sulcu), která(ý) se už nemusí ochucovat a ze které se nasytí až 6 lidí a vydrží v lednici nebo v chladu víc než týden, ale většinou je během pár dnů pryč. K té mrkvi na másle uděláme šťouchané brambůrky na cibulce a k té huspenině podáváme chléb. Dobrou chuť :-)
Recept je z kategorií: Jednotlivé chody
- 05.06.13 vloženo
- 1696x zobrazeno
Čas přípravy
- 2hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 ks vepřové kolena cca 1 kg
- 1 ks malinké vepř nožičky
- 2 větší cibule
- 3 větší mrkve
- 3 kyselé okurky
- 3/4 kg brambor
- 2 dc bílého vína
- 3 lříce octa
- olej nebo1 polévková lžíce másla (máslo je lepší na vůni)
- pepř
- sůl
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
Doporučená příloha
Šťouchané brambory s cibulkou, měkký chlebíček
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu 2 chody z jednoho vepřového kolínka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na 2 chody z jednoho vepřového kolínka
… tak já se tedy zaseknu:

Když kůžička není zdrojem sulcovitosti, tak co tedy? Že by glutin, he? Nebo dlouhý var (odpaření vody)?
@birkana
Jasně, „všechno maso do sulcu“ a mrkvičku samotnou
@Cisajda, jaký objem (v litrech, prosím) té konečné šlichtičky dostanu z množství vámi daných ingrediencí, abych nasytila těch 6 lidí. To abych věděla, jak velký pekáč mám vzít, aby byl plný, jak píšete. Já bych měla ještě nápad, co takhle strčit všechno maso do sulcu

Přiznám se, že huspošku pro 6 lidí bez použití želatiny z JEDNÉ nožičky a kolínka neumím. Tak ze čtyř až pěti nožiček dle velikosti. Kůžičku z kolínka sekám na velmi drobno. On ten základ konsistence huspošky není o té kůži z kolínka- si myslím.
37 příspěvků 5.6.13 15:30
Já to melu schválně, protože je hodně lidí, kteří tam uvidí „větší“ kousek kůže z kolena, tak by se jim to nemuselo líbit. Nicméně ty kůže, udělají tu „ztuhlost“ i bez želatiny.

… šlichtička
Zaplať pámbů, že jste nenapsala kejdička


S tím sulcem se shodneme, akorát někteří líní kuchtíci nešpiní mlýnek a dojdou asi i k pohlednějšímu výsledku