Recept 2 chody z jednoho vepřového kolínka Pro Děti Pra

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Za málo peněz, hodně muziky pro (víc) než 4 osoby

Postup

Začneme tím, že koleno s nožkou vložíme do papiňáku do osloné vody, do které přidáme bobkový list a nové koření. Takhle to vaříme zhruba hodinu.
Mezi tím si připravíme „mašinku“ na maso a otevřeme bílé víno a ochutnáme, zdy je dobré.
Mezi tím si zpěníme na cibulce 2 větší mrkve nakrájené na kolečka a dusíme asi 20 minut, ale zvolna, jen v tom másle a šťávě z mrkve. Podle chuti osolíme a opepříme.
Koleno s nožkou vyjmeme (vývar necháme v hrnci - papiňáku)a koleno obereme. Libové masíčko nakrájíme do té udušené mrkve (na másle, prohřejeme, dáme stranou a máme jednu část chodu hotovou. Zbytek kolena a nožičky umeleme společně s poslední zbylou mrkví. Tuto šlichtičku hodíme zpět do vývaru a vedle si na kostičky nakrájíme 3 kyselé okurky a zbývající cibuli. To opět přihodíme do vývaru k tomu přidáme víno a ocet. Vznikne taková pěkná, barevná šlichtička, tu necháme přejít varem a po té nalejeme do pekáče (tak to akorát vychází, to množství) necháme ztuhnout a máme plný pekáč huspeniny (sulcu), která(ý) se už nemusí ochucovat a ze které se nasytí až 6 lidí a vydrží v lednici nebo v chladu víc než týden, ale většinou je během pár dnů pryč.
K té mrkvi na másle uděláme šťouchané brambůrky na cibulce a k té huspenině podáváme chléb.
Dobrou chuť :-)

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 05.06.13 vloženo
  • 1272x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks vepřové kolena cca 1 kg
  • 1 ks malinké vepř nožičky
  • 2 větší cibule
  • 3 větší mrkve
  • 3 kyselé okurky
  • 3/4 kg brambor
  • 2 dc bílého vína
  • 3 lříce octa
  • olej nebo1 polévková lžíce másla (máslo je lepší na vůni)
  • pepř
  • sůl
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory s cibulkou, měkký chlebíček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu 2 chody z jednoho vepřového kolínka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4482 příspěvků 07.06.13 08:04
Koukám, že Eja nahodila udičku...

… tak já se tedy zaseknu:
Když kůžička není zdrojem sulcovitosti, tak co tedy? Že by glutin, he? Nebo dlouhý var (odpaření vody)? 8o :nevim:

@birkana
Jasně, „všechno maso do sulcu“ a mrkvičku samotnou :)

birkana
1681 příspěvků 06.06.13 19:01

@Cisajda, jaký objem (v litrech, prosím) té konečné šlichtičky dostanu z množství vámi daných ingrediencí, abych nasytila těch 6 lidí. To abych věděla, jak velký pekáč mám vzít, aby byl plný, jak píšete. Já bych měla ještě nápad, co takhle strčit všechno maso do sulcu :cert: :cert: :cert:

Eja
3837 příspěvků 05.06.13 20:29

Přiznám se, že huspošku pro 6 lidí bez použití želatiny z JEDNÉ nožičky a kolínka neumím. Tak ze čtyř až pěti nožiček dle velikosti. Kůžičku z kolínka sekám na velmi drobno. On ten základ konsistence huspošky není o té kůži z kolínka- si myslím.

Cisajda
37 příspěvků 05.06.13 15:30
Huspenina

Já to melu schválně, protože je hodně lidí, kteří tam uvidí „větší“ kousek kůže z kolena, tak by se jim to nemuselo líbit. Nicméně ty kůže, udělají tu „ztuhlost“ i bez želatiny. :potlesk: :lol:

casino
4482 příspěvků 05.06.13 15:13
Je skoro sympatické, jak se mazlíte se slůvkem...

… šlichtička :) Zaplať pámbů, že jste nenapsala kejdička :hug:
S tím sulcem se shodneme, akorát někteří líní kuchtíci nešpiní mlýnek a dojdou asi i k pohlednějšímu výsledku :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz