Recept 100 pecenich paprik pro Bedlu

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriky opeceme na plotne, zabalime do papriru (nedoporucuji umelohmotne pytliky) a nasledne sloupneme. Nechame vychladit. Zatim si pripravime smes z oleje, octa, cukru, soli, pepre, medu, prolisovaneho cesneku a jemne nasekanou perzeli. Smes zastudena mirne rozslehame metlickou a nez cekame na vychlazeni paprik, obcas promichavame az se vse rozpusti. Do toho pridame studene (ocistene od stopek a seminek) papriky, opatrne promichame (nejlepe rukou) a nechame odstat 2-3 hodiny. Pote je tesne poskladame do sklenic, zalejeme zbylou marinadou a sterilujeme 5 minut (varime) Ja davam zbylou marinadou po lzickach do kazde sklenice, at mam vsude stejne mnozstvi.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 26.03.06 vloženo
  • 8242x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlooouho:-)

Ingredience

  • 100 kusu kapie (zelene nebo cervene)
  • 250g vinneho octa (6%)
  • 250g slunec. oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 2/3 hrnku soli
  • 3 PL medu
  • 3-4 palicky cesneku
  • svazek petrzele
  • 1/2 pytlicku pepr cely

Doporučená příloha

  • nejlepsi je k tomu rakije, ale postaci i grilovane masicko, nebo pecene jehne:-))

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu 100 pecenich paprik pro Bedlu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 03.11.09 04:09
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu

nebylo jich sto, ale deset. Bláhově jsem si myslela, že dělit deseti bude hračka, ale dělte 2/3 hrnku deseti :-) Jsou trosšku sladší, než bych je musela mít, ale to může být právě špatným odhadem. Příště navážím a vydělím. Jinak jsou skvělé, lahodné. Nesterilovala jsem, dala do jedné větší sklenice, zalila nálevem a dala do lednice. Dám vědět, kdyby se kazily, zatím jsou o.k.
Díky za recept
 Alis

AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Airan

Byly to opečené papriky, rajčata, feferonky(dost možná kozí rohy), baklažány, namleté, osolené a očesnekované a přidával se tam olej. Ale poměry ingrediencí neznám, jen vím to, že to bylo ostré a strašně dobré. :o)

airan
652 příspěvků 27.03.06 16:58
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu - Abies Alba

Mam jich spousto. Kazdy kraj (ne li kazda rodina ) ma svoje recepty:-)) Akorat nemam predstavu ktera zrovna ti chutnala:-)) Hezky vecer.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Airan

A máš recept na lutiku anebo je to jeden z těch, které jsi tu uvedla? Lutiku vyráběla maminka (bulharská Češka) mojí kamarádky, mohla jsem se po ní utlouct - po lutice, ne po té kamarádce :-))))

airan
652 příspěvků 27.03.06 13:00
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu -Jenofefa,

Souhlasim, ze cerstve upecene a vonave jsou nejlepsi, ale otevrit si tak sklenicku kolem Vanoc a Silvestra ma taky sve kouzlo:-) Presne tak jak popisujes se dela na Balkane, chytne se za stopku a ji rukou:-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu

Tak já Vám všem posílám moc velké poděkování, mně se právě líbí to sterilování do sklenic, každý jste přispěli svou troškou do mlýna, myslím že jsem opravdu na to paprikování připravena. Mějte se…

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu

Pečené papriky znám z Chorvatska. Jenom jsem je nikdy nesterilovala (nedělala jsem jich sto a vždycky jsme se zbaštili hned), to je dobrý nápad. Jenom pár poznámek: původně jsem je pekla na plotýnce celé se stopkou a také celé jsem je marinovala. Za stopku se vytáhly z misky, ještě omočily v marinádě a pěkně zbaštily. Řekla bych, že dokonce ta semínka udělala papriky aromatičtější. Pak jsem je začala péci ve větším množství a nebavilo mne stát u plotýnky a paprikami otáčet, tak jsem je dala do trouby na plech na papír na pečení a pustila na ně gril. No a další variantu jsem zjistila v italských vychytávkách: papriky rozpůlit, vyčistit semínka a dát na plech do trouby slupkou nahoru. Po zčernání je dávám do misky a přikryji poklicí nebo talířem, aby se slupka odpařila a dala lehce sloupnout. Jiná varianta je přikrýt vlhkou utěrkou (nebo to do ní zabalit), ale to jsem v praxi nezkoušela. Ale všem doporučuji, nemá to chybu.

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu

Tak ten ti airan závidím!
A kde bydlíš? Já tam pošlu špióna.
Ale vždyť on tě najde tak jako tak. HAHAHAHA
Jen mě vrtá hlavou, že jsem ho tam nikde neviděl. Asi jsem koukal po něčem jiném, že?

airan
652 příspěvků 26.03.06 22:30
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu - Manano

Zajimave je, ze z Ruska se kdysy dovazel elektricky paprikopec - papriky se v nem strkaji po trech, tak se kazda paprika tam opece ze vsech stran a je to za chvili. Ja ho mam uz prez 20 let.

airan
652 příspěvků 26.03.06 22:23
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu - Manano

…a ja si o sobe myslela, jaky ze jsem to andilek:-)) Jo, to mas pravdu, pece se to docerna…to vis, ja to beru, ze kazdy to musi vedet jako ja, vzdyt tech paprik jsem se uz napekla:-)

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Airan ty jsi ďábel!

To je děsná fantazije!!! Znám to z Pomorje od Ivanky, a je to neskutečná dobrota. Všem vřele doporučuju!
Ta rakije je k tomu nejlepší, maso ani nemusí být.
Bedlo - ty papriky si při pečení musí udělat svůj vlastní papinův hrnec, v tom je ten druhej fór. Ten první je v tom opečení až dočerna. Dá se to taky péct v hustém pletivu na otevřeném ohni, je to dokonce i chutnější.

airan
652 příspěvků 26.03.06 21:47
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu - Bedla

jeee, pardon - ty papriky se pecou se stopkou ale pak se predtim nez se namoci v marinade ocisti, hned to opravim, dekuji za upozorneni.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: 100 pecenich paprik pro Bedlu

airan, moc díky, ale to určitě budu rozdávat po příbuzenstvu, ale vypadá to moc pěkně. Jen pro orientaci, ty papriky musím předem bouchnout nebo se připravují i se stopkou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz