Recept 10 na 10

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zeleninu oloupat, umyt. Lilky nakrájet na větší kostky (1,5-2 cm), osolit a nechat 30 min odležet aby pustili hořkou tekutinu. Potom to slit a lilky umyt a dat vařit s ostatní nakrájenou, na menší kousky, zeleninou . Vaříme asi 3 hodiny, až jsou lilky měkké. Během varu přidáme olej, cukr a sůl podle chuti. Ocet přidáme až na konec vaření. Hotovou zeleninu dáváme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 07.04.06 vloženo
  • 5177x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-4 hodiny

Ingredience

  • 10 ks lilků
  • 10 ks cibule
  • 10 ks sladké zelené papriky
  • 10 ks mrkve
  • 2-3 kg rajčat nebo 2,5-3 l rajské šťávy
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 150 ml octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • maso, rýži, těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu 10 na 10

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Cibulačka Cibulačka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz