Recept 10 deka vlašáku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

10 deka vlašáku do papíru, dva rohlíky, lahvové pivo - a sníst si to někde cestou do práce nebo v šatně v umolousaných montérkách. Anebo…

Postup

Krkavicové řízky mírně posekáme tupou stranou nože, vložíme do mísy, zasypeme naměsíčkovanou cibulí, přidáme divoké koření, zakápneme octem (worcesterem), zalijeme olejem, chvilku se v tom proňahňáme a necháme v lednici přes noc vyzrát.

Ráno maso vyjmeme z mísy, odcibulíme a odkořeníme. Pak ho ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Solíme a pepříme až nakonec - podle chuti.

Talíř vysteleme salátem, přitížíme krkovicí, na ni „vypatlámo“ vlašák, naňho můžeme dát kouli tvrdého žloutku (bílek dávám do vlašáku) a na pravou stranu talíře přiložíme elegantně přeložený šunkový ubrousek. V sezóně orajčatujeme, opaprikujeme nebo ookurkujeme.


Pro děvčata: Stačí to manželovi uvařit k snídani jenom jednou, jenom tak, na zkoušku - a celý den vám bude ležet u nohou!

Pro chlapy: Hmmm, normálka…

Pro mě: Místo vlašáku chci feferonkáč. Aber double a bleskem, bitte!

Recept je z kategorií: Krkovička


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.10 vloženo
  • 5089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min. (bez předp

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 100 g vlašáku (nejlépe domácí produkce - ale o to tady nejde)
  • 2 řízky z libové krkovice
  • 2 plátky parmské šunky (nebo ekvivalent)
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • koření na divočinu
  • střik vinného nebo jablečného octa
  • olej
  • ledový (nebo jiný) salát.

Doporučená příloha

  • 2 rohlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu 10 deka vlašáku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.01.10 05:22
Re: 10 deka vlašáku - Ewa,

1200,– hrubého? To bych si tam přidala smajlíka. O tom se mi ani nezdálo.

 
ewa
600 příspěvků 23.01.10 04:58
Re: 10 deka vlašáku

To bylo v té době, kdy jsem vydělávala 1200 Kč hrubého?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.01.10 04:14
Re: 10 deka vlašáku - iva

V té době jsem sice ještě děti „nepekl“ (teprve jsem se učil zadělávat těsto), ale na dršťkovku se dvěma rohlíky, pěti pivy za 10,– Kč (o velké přestávce v Padovcu na Roli), si vzpomínám dodnes :o)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.01.10 03:32
Re: 10 deka vlašáku-Hello,

kdy to bylo? Já obědvala v letech 1978-82 10 dkg vlašáku z papíru s 1 rohlíkem a celé mi to stálo 3,30 kčs. Je ovšem možné, že si to pletu se salámem Junior. Na něm (a kremžské hořčici) jsem totiž „upekla“ svoji dceru :oops:

 
hella138
72 příspěvků 23.01.10 03:19
Re: 10 deka vlašáku

Jéjej, parádní připomínka na vlašák z papíru. Co jsme se ho za studií najedli!
l0 dkg stálo 5,–Kčs

 
niivka
79 příspěvků 22.01.10 03:15
Re: 10 deka vlašáku

zrejme feferónový šalát :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.01.10 03:59
Re: 10 deka vlašáku

Pupku, was is das feferonkáč? My amerikanci etogo salata nepoznajem

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 23:45
Re: 10 deka vlašáku - Kikimor

Hledám, hledám, ale najíti nemohu, protože u mě byl před chvílí Pavlov se zvonečkem a s nějakým uslintaným psem, pořád mně zhasínal a rozsvěcel světlo - a udělal mně v šufleti pěkný bordeaux. Ale vydrž, já to najdu.

 
kikimor
48 příspěvků 20.01.10 23:39
Re: 10 deka vlašáku pro Pupek

Nezvonil, protože zvonil u mne. A myslím, že se dnes pěkně nalítá a nazvoní. Tolik práce jsem si dnes naplánoval. Stačilo kliknout, přečíst a vše bylo jinak. Nejdřív sámoška pro vlašák a řezník pro pár plátků masa. A o ten receptík na domácí vlašák bych se také přimlouval.

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 22:39
Re: 10 deka vlašáku - drobek

Rada č. 3 (moje nejmilejší): udělej si ho doma sám. Není to nic těžkého. Prohrabu šuflík a nějaký recept na domácí vlašák ti sem přilepím (hypermarketový už jsem neměl asi 15 let).
Rada č. 3,5: je nutné trvat na vlašáku? Takové opečené brambůrky s cibulkou, rajčátky, špetkou česneku, petržilkou, příp. přikryté domácí tatarkou…
Pozn. č. 4: jsem z tebe dostal hladeček a pozoruji na sobě zvýšenou salivaci a nervozitu - a to u nás dnes ještě nezvonil I. P. Pavlov… :P

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 22:13
Re: 10 deka vlašáku

:cry: Nojo, ale kde vzít v americku ten vlašák? :cry:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz