Recept 10 deka vlašáku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

10 deka vlašáku do papíru, dva rohlíky, lahvové pivo - a sníst si to někde cestou do práce nebo v šatně v umolousaných montérkách. Anebo…

Postup

Krkavicové řízky mírně posekáme tupou stranou nože, vložíme do mísy, zasypeme naměsíčkovanou cibulí, přidáme divoké koření, zakápneme octem (worcesterem), zalijeme olejem, chvilku se v tom proňahňáme a necháme v lednici přes noc vyzrát.

Ráno maso vyjmeme z mísy, odcibulíme a odkořeníme. Pak ho ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Solíme a pepříme až nakonec - podle chuti.

Talíř vysteleme salátem, přitížíme krkovicí, na ni „vypatlámo“ vlašák, naňho můžeme dát kouli tvrdého žloutku (bílek dávám do vlašáku) a na pravou stranu talíře přiložíme elegantně přeložený šunkový ubrousek. V sezóně orajčatujeme, opaprikujeme nebo ookurkujeme.


Pro děvčata: Stačí to manželovi uvařit k snídani jenom jednou, jenom tak, na zkoušku - a celý den vám bude ležet u nohou!

Pro chlapy: Hmmm, normálka…

Pro mě: Místo vlašáku chci feferonkáč. Aber double a bleskem, bitte!

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 19.01.10 vloženo
  • 5131x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min. (bez předp

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 100 g vlašáku (nejlépe domácí produkce - ale o to tady nejde)
  • 2 řízky z libové krkovice
  • 2 plátky parmské šunky (nebo ekvivalent)
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • koření na divočinu
  • střik vinného nebo jablečného octa
  • olej
  • ledový (nebo jiný) salát.

Doporučená příloha

  • 2 rohlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu 10 deka vlašáku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4813 příspěvků 23.01.10 05:22
Re: 10 deka vlašáku - Ewa,

1200,– hrubého? To bych si tam přidala smajlíka. O tom se mi ani nezdálo.

 
ewa
600 příspěvků 23.01.10 04:58
Re: 10 deka vlašáku

To bylo v té době, kdy jsem vydělávala 1200 Kč hrubého?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.01.10 04:14
Re: 10 deka vlašáku - iva

V té době jsem sice ještě děti „nepekl“ (teprve jsem se učil zadělávat těsto), ale na dršťkovku se dvěma rohlíky, pěti pivy za 10,– Kč (o velké přestávce v Padovcu na Roli), si vzpomínám dodnes :o)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.01.10 03:32
Re: 10 deka vlašáku-Hello,

kdy to bylo? Já obědvala v letech 1978-82 10 dkg vlašáku z papíru s 1 rohlíkem a celé mi to stálo 3,30 kčs. Je ovšem možné, že si to pletu se salámem Junior. Na něm (a kremžské hořčici) jsem totiž „upekla“ svoji dceru :oops:

 
hella138
72 příspěvků 23.01.10 03:19
Re: 10 deka vlašáku

Jéjej, parádní připomínka na vlašák z papíru. Co jsme se ho za studií najedli!
l0 dkg stálo 5,–Kčs

 
niivka
79 příspěvků 22.01.10 03:15
Re: 10 deka vlašáku

zrejme feferónový šalát :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.01.10 03:59
Re: 10 deka vlašáku

Pupku, was is das feferonkáč? My amerikanci etogo salata nepoznajem

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 23:45
Re: 10 deka vlašáku - Kikimor

Hledám, hledám, ale najíti nemohu, protože u mě byl před chvílí Pavlov se zvonečkem a s nějakým uslintaným psem, pořád mně zhasínal a rozsvěcel světlo - a udělal mně v šufleti pěkný bordeaux. Ale vydrž, já to najdu.

 
kikimor
48 příspěvků 20.01.10 23:39
Re: 10 deka vlašáku pro Pupek

Nezvonil, protože zvonil u mne. A myslím, že se dnes pěkně nalítá a nazvoní. Tolik práce jsem si dnes naplánoval. Stačilo kliknout, přečíst a vše bylo jinak. Nejdřív sámoška pro vlašák a řezník pro pár plátků masa. A o ten receptík na domácí vlašák bych se také přimlouval.

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 22:39
Re: 10 deka vlašáku - drobek

Rada č. 3 (moje nejmilejší): udělej si ho doma sám. Není to nic těžkého. Prohrabu šuflík a nějaký recept na domácí vlašák ti sem přilepím (hypermarketový už jsem neměl asi 15 let).
Rada č. 3,5: je nutné trvat na vlašáku? Takové opečené brambůrky s cibulkou, rajčátky, špetkou česneku, petržilkou, příp. přikryté domácí tatarkou…
Pozn. č. 4: jsem z tebe dostal hladeček a pozoruji na sobě zvýšenou salivaci a nervozitu - a to u nás dnes ještě nezvonil I. P. Pavlov… :P

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.01.10 22:13
Re: 10 deka vlašáku

:cry: Nojo, ale kde vzít v americku ten vlašák? :cry:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz