Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
10 deka vlašáku do papíru, dva rohlíky, lahvové pivo - a sníst si to někde cestou do práce nebo v šatně v umolousaných montérkách. Anebo…
Krkavicové řízky mírně posekáme tupou stranou nože, vložíme do mísy, zasypeme naměsíčkovanou cibulí, přidáme divoké koření, zakápneme octem (worcesterem), zalijeme olejem, chvilku se v tom proňahňáme a necháme v lednici přes noc vyzrát. Ráno maso vyjmeme z mísy, odcibulíme a odkořeníme. Pak ho ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Solíme a pepříme až nakonec - podle chuti. Talíř vysteleme salátem, přitížíme krkovicí, na ni "vypatlámo" vlašák, naňho můžeme dát kouli tvrdého žloutku (bílek dávám do vlašáku) a na pravou stranu talíře přiložíme elegantně přeložený šunkový ubrousek. V sezóně orajčatujeme, opaprikujeme nebo ookurkujeme. --- Pro děvčata: Stačí to manželovi uvařit k snídani jenom jednou, jenom tak, na zkoušku - a celý den vám bude ležet u nohou! Pro chlapy: Hmmm, normálka... Pro mě: Místo vlašáku chci feferonkáč. Aber double a bleskem, bitte!
Recept je z kategorií: Krkovička
2 rohlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na 10 deka vlašáku
4813 příspěvků 23.1.10 05:22
1200,– hrubého? To bych si tam přidala smajlíka. O tom se mi ani nezdálo.
To bylo v té době, kdy jsem vydělávala 1200 Kč hrubého?
V té době jsem sice ještě děti „nepekl“ (teprve jsem se učil zadělávat těsto), ale na dršťkovku se dvěma rohlíky, pěti pivy za 10,– Kč (o velké přestávce v Padovcu na Roli), si vzpomínám dodnes
)
kdy to bylo? Já obědvala v letech 1978-82 10 dkg vlašáku z papíru s 1 rohlíkem a celé mi to stálo 3,30 kčs. Je ovšem možné, že si to pletu se salámem Junior. Na něm (a kremžské hořčici) jsem totiž „upekla“ svoji dceru
Jéjej, parádní připomínka na vlašák z papíru. Co jsme se ho za studií najedli!
l0 dkg stálo 5,–Kčs
79 příspěvků 22.1.10 03:15
zrejme feferónový šalát
Pupku, was is das feferonkáč? My amerikanci etogo salata nepoznajem
Hledám, hledám, ale najíti nemohu, protože u mě byl před chvílí Pavlov se zvonečkem a s nějakým uslintaným psem, pořád mně zhasínal a rozsvěcel světlo - a udělal mně v šufleti pěkný bordeaux. Ale vydrž, já to najdu.
48 příspěvků 20.1.10 23:39
Nezvonil, protože zvonil u mne. A myslím, že se dnes pěkně nalítá a nazvoní. Tolik práce jsem si dnes naplánoval. Stačilo kliknout, přečíst a vše bylo jinak. Nejdřív sámoška pro vlašák a řezník pro pár plátků masa. A o ten receptík na domácí vlašák bych se také přimlouval.
Rada č. 3 (moje nejmilejší): udělej si ho doma sám. Není to nic těžkého. Prohrabu šuflík a nějaký recept na domácí vlašák ti sem přilepím (hypermarketový už jsem neměl asi 15 let).
Rada č. 3,5: je nutné trvat na vlašáku? Takové opečené brambůrky s cibulkou, rajčátky, špetkou česneku, petržilkou, příp. přikryté domácí tatarkou…
Pozn. č. 4: jsem z tebe dostal hladeček a pozoruji na sobě zvýšenou salivaci a nervozitu - a to u nás dnes ještě nezvonil I. P. Pavlov…