Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Motto: Když nejde o život - jde o hovno...
Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto
cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala
ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí,
„že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do
komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů
časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do
uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to
nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho,
kdo nejsem…
Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat
nehodlám…
Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká
15.1.19 10:56
Přesně podle receptu (vejce 4, neb naše slípky teď v zimě najely na
menší velikost vajíček) a cukr třtinový.
Máslo jsem vzala šlehačem s cukrem opravdu do pěny (cukr jsem použila
třtinový). Četla jsem diskuzi, nevím, co se pisatelce pode mnou nepovedlo -
já pekla podle tohoto receptu již podruhé. Poprvé jsem nepsala do uvaření
nic, neb jsem prve dala jen polovinu másla (víc tehdy nezbylo). I tak dopadla
skvěle, pamatuju, že jsem i přidala šťávu z použitého citronu, ničemu
to nevadilo, zmizela natošup…
Formu to chce velkou, moje forma na tu dávku stačí jen tak tak, vymazávám
sádlem a vysypávám kokosem…
Tu ze včerejška jsem snědla kousek i já, ač poslední dobou mi ssladké
moc nedělá dobře a zbytek snědl muž nadvakrát a liboval si, jak je
krásně vláčná, žádná sušina… (což mohu potvrdit i já).
Foto dávám do komentáře a na mužovo přání ukládám recept do
oblíbených, aby byl po ruce…
9.1.19 18:04
Mouky jsem dala 200 g - pečeno na nepřilnavé pánvi, jogurt Selský
bílý od Hollandia.
Jdou péct velmi tenké i „alá lívanečky“ - měli jsme s jogurtem
smíchaným s domácím broskvovým džemem a lehce posypané kakaem…
Foto v komentáři.
22.12.18 20:27
I letos k plné spokojenosti - foto v komentáři…
Líbí se mi21.12.18 19:26
Letos opět - a opět na výbornou
21.12.18 19:22
Klasika - ale velmi příjemná
Opět k plné spokojenosti.
Foto v komentáři…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi21.12.18 19:14
Obaleno v kakau - moc dobré…
Fotot v komentáři.
Líbí se mi21.12.18 18:57
Křehoučké, moc dobré!
Foto v komentáři…
21.12.18 18:48
Využito na tři způsoby: slepované domácí broskvovou marmeládou - potřené čokoládou, důlkové s domácím třešňovým džemem a jako věnečky…
Foto v komentáři.
Líbí se mi15.12.18 19:40
Po téměř celodenním pobíhání po předvánočních trzích vyloženě
potěšila … Doporučuji vyzkoušet, kdo má rád tu „klasickou“
(z brambor a dýně), tak ten rád zařadí do svého seznamu i tuto, je
opravdu velmi dobrá a na tohle období jako dělaná
Foto v komentáři
13.12.18 16:33
S tím kakaem je to moc dobrý nápad, cukr jen symbolicky (špetka kokosového) a oříšky kešu (potřebovala jsem je dozpracovat).
Foto v komentáři.
Líbí se mi13.12.18 16:29
Z poslední letošní cukety… pro muže na sádle, pro sebe jen tak na
nepřilnavé pánvi…
Foto v komentáři.
12.12.18 13:50
Tak tohle je moc dobré!
Foto v komentáři…
11.12.18 14:41
Bez slaniny… neb ji kdosi v noci sežral a nikdo se nechce přiznat…
Ale myslím, že to nic nemění na tom, že jsme si výtečně pochutnali
Ta kapusta takto udělaná nemá chybu: klidně bych k ní ani nepotřebovala
to ptačisko
Foto v komentáři…
Líbí se mi10.12.18 17:44
Použila jsem kapustu růžičkovou, máme jí letos lehce nadbytek, tak si
to užívám, protož ji mám moc ráda, naštěstí nejen já… Takže na
pomazánce jsme si pochutnali oba
Foto v komentáři.
10.12.18 13:37
Sýr jsem nechala v celku (plátkový) a dala před dokončením…
Jednoduché, leč velmi dobré
Foto v komentáři.
10.12.18 09:39
Jelikož nebyl po ruce krémový sýr (po víkendu na malé vesnici ráno
nebývá moc velký výběr v lednici) - použila jsem tvaroh… obyčejný
„staniolák“, s banánem a medem rozetřený jak jen to šlo - a nelituji:
myslím, že to s tím tvarohem je daleko lepší, alespoň pro moji osobu to
bylo výborné
Měla jsem 100 gramový banán, k němu lžíci medu (10 g) a 50 g měkkého
tvarohu od Milkin, ve staniolu a pár kapek citronu, neb tvaroh sám o sobě
jistou kyselostí sám oplývá…
Foto v komentáři…
9.12.18 17:49
Zbytek vývaru z uzeného masa, do knedlíčků jsem přidala kousek
strouhaného sýra.
Polévku jsem doplnila sušenou celerovou natí a hrstí mini růžičkových
kapustiček (takové ty, co nestihly už dorůst, ale u nás se nic
nevyhazuje…)
Tři hvězdičky proto, že sice ta naše byla deset hvězdiček, ale zmínka
v receptu, že „maggi na dochucení“ - to mi přijde u poctivého vývaru
doslova barbarský počin… Udělat z takové dobroty chuťově
„unikfikavanou“ srágoru, to je snad i hřích…
Gramáž na porci knedlíčků z fotky (je v komentáři) - jedno vejce, 50 g
celozrnné krupice, strouhnout muškátový oříšek, 40 g strouhaného
tvrdého sýra dle chuti a stavu zásob v lednici…
Bez mléka.
9.12.18 10:55
Dnes hned ta první - s ořechy
S ohledem na moji alergii musím používat aspoň lehce opražené, ale
mívám pro sebe sklenici pražených zvlášť, tak mám vždy kam sáhnout
Foto v komentáři…