Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Motto: Když nejde o život - jde o hovno...
Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto
cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala
ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí,
„že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do
komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů
časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do
uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to
nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho,
kdo nejsem…
Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat
nehodlám…
Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká
12.5.12 12:20
Nechtělo se mi pouštět se do složitého rodinného Vánočního kuby.
Proto jsem prolezla zdejší historii, jestli nenajdu nějaký rychlejší
postup a hele… on tu je
Takhle rychle hotového kubu jsem ještě nikdy neměla a chuťově je
srovnatelný s tím zdlouhavým, který jsem podědila po babičce
Takže rodinný recept nechám vážně jen na ty Vánoce a když nás popadne
chuť na kubu během roku, už vím kam sáhnout A už se nemusím vymlouvat, že se mi do toho
z časových důvodů nechce…
Na uvedeném postupu jsem změnila jen jednu věc: cibuli jsem osmahla společně s houbami a ještě několika stroužky česneku a do uvařené směsi z krupek jsem to vmíchala - nedělala jsem vrstvení…
S domácími okurčičkami to bylo moc dobré
11.5.12 16:34
Moc dobrý moučník, tvaroh milujeme doma všichni, takže nebylo co řešit
a dnes vyhrál tento skvělý recept.
Na fotce je akorát vytažený z trouby, potom ještě dostal „kabátek“
z „cik cak“ mřížky z čokolády
11.5.12 16:26
Super
Nějak se nám nakupily rohlíky a jen na strouhanku mi jich bylo líto…
Díky za tenhle tip, měli jsme je se zelným salátem a zasytily dokonale!
Jen jsem přidala trochu více mléka, ale asi to bylo tím, že tyhle rohlíky z pekárny jsou o něco větší než ty běžné v regálech…
Překvapilo mně, jak se s těstem dobře pracuje - nádherně šlo
rozetřít po pánvi a hlavně: skoro vůbec to „nepilo“ tuk, takže to ve
finále nebylo mastné tolik, jako klasické bramboráky
10.5.12 15:28
Tak tohle je ňamina…
Dělala jsem ji z hodně jemně namletého masa a náplň z domácích
vajíček a volně rostoucích bylinek tomu dodala ten správný šmak…
Z bylinek jsem použila mladé kopřivy, popenec, pažitku a jeden malý list
libečku.
Sýr jsem nastrouhala plátkový, neboť jiný jsem v lednici neměla
Opravdu doporučuju!
Já ji balila klasicky za pomocí vlhkých rukou a strouhankou posypané potravinářské folie…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům10.5.12 15:19
Klasika, ale potěšila
Potřebovala jsem dnes něco hodně rychlého, protože se nečekaně
ohlásila kámoška, tak abychom u kafe nemlely hubou jen tak na
prázdno…
10.5.12 11:02
Tak tyto nočky mně překvapily jak rychlostí, tak kvalitou a i chuťově…
Bohužel jsem je zapomněla vyfotit samotné, tak musím použít fotku, kde
jsou již vloženy do polévky, ale to snad nevadí…
Jsou vážně dobré a ač neumím moc dobře fotit, přeci jen si obrázek zaslouží…
(Polévku jsem zvolila tuto: http://www.labuznik.com/recipe.php?… )
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi10.5.12 10:56
Moc dobrá polévka a v podstatě skoro zadarmo
Je poměrně sytá, takže jsem snědla jeden talíř a asi v pohodě vydržím
počkat na hlavní chod do doby, než se vrátí moji hladovci
Jako zavářku jsem použila tyto sýrové nočky:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi10.5.12 09:50
Ještě jsem to letos stihla
Pampelišky sice pokvetou dál, ale už ne v tak nádherně žlutém
„koberci“…
Dodnes jsem dělala jen se dvěma citony, ale tento tip, kde je i pomeranč,
jsem nyní dělala prvně a z ulizování během vaření mohu s klidným
svědomím napsat, že je to moc dobré
Já tento med používám jak do nápojů, tak i do pečení či vaření -
má široké využití… Chce to jen fantazii… a té se meze nikdy nekladou,
zvláště v kuchyni je fantazie přímo povinnou nutností
Líp se mi vyfotit nepovedl, je to ještě horké…
9.5.12 14:05
Tak na to, že v naší rodině jím játra jenom já a toto mělo být pro
mne na dva dny, tak podotýkám, že na mně toho moc nezbylo…
Hladovci ochutnali ze zvědavosti a já nahonem ještě smažila hranolky i pro
ně
Zblajzli vše a ještě mi bylo řečeno, že játra ode dneška ano, ale
pouze tato!
P. S.
Ono je to vážně hodně dobré a s těmi hranolkami a zeleninovým salátem
to bylo vážně skvělé papání…
Jen jsem stihla nafotit akorát to, jak se to smaží
Ale to je vlastně to nejdůležitější
Jo, a zázvor jsem použila čerstvý… je podle mně lepší…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům9.5.12 13:59
Tak tato bábovka zaslouží plný počet hvězdiček
Je vynikající!
Na fotce je jen tak, jak jsem ji vyklopila z formy - ta barva je úžasná a
je úplně škoda matlat na ni nějakou polevu, i když… citronovou polevou
se určitě nic pokazit nedá
Rozkrájenou už jsem ji vyfotit nestihla, protože než jsem vyměnila
baterky v aparátu, půlka byla dávno pryč a já jsem ráda, že na mně
zbyly aspoň tři plátky ke kafi
To právě teď popíjím, k tomu uždibuju tu dobrotu a ještě za tepla
podávám hlášení o úspěšně využitém tipu z vašich řad…
Díky jménem nejen mým, ale i jmény mých hladovců
9.5.12 11:55
Jelikož nejsem zastánce kupovaných těstovin nebo jiných kupovaných zavářek, s radostí jsem uvítala bohatou Labužníkovu nabídku…
Sice téměř všechny ty věcičky do domácích polévek znám, ale zdejší „loviště“ je úžasné v tom, že si při brouzdání připomenu i ty, které už jsem delší dobu nepoužila…
Jelikož jsem se dnes pustila do této Česnekové polévky -
tak jsem hledala něco, co by k ní sedlo místo jen tak osmahnutých
rohlíků. No, a našla jsem svítek, který mi vždy tak chutnal od mé
babičky…
Takže volba jasná, honem vytunelovat slípkám vajíčka přímo z pod
zadků, cestou uškubnout trs pažitky a během chvilky bylo hotovo
Zjistila jsem, že na té pánvi je to daleko rychlejší, než když
podobný dělávám v troubě - díky za tip
9.5.12 11:45
Jednoduchá a rychlá polévka.
Akorát jsem přidala navíc nějaké ty bylinky a zeleninu. přece jenom: jsem
z vesnice a všude kolem roste plno vhodných surovin, tak by to byla ostuda
toho nevyužít
Přidala jsem mrkvičku z loňské sklizně a z čerstvé nabídky „co
zahrada a dvůr dá“, jsem použila pažitku, kontryhel a mladé kopřivy.
Rohlíky jsem nahradila svítkem dle receptu:
http://www.labuznik.com/…-svitek-pra/
8.5.12 17:22
Bude dnes k večeři - zatím je dána na „rozležení“ do lednice
Potřebuju sdělat loňskou mrkev a letošní křen už je taky moc pěkný,
to samé pažitka
Takže volba padla na tento recept…
Jen se přiznám, že jsem to musela udělat z trojité dávky, původní
množství by u nás asi neprošlo
8.5.12 17:15
Zapékané pokrmy máme u nás všichni moc rádi. Tento mi padl do oka
svojí jednoduchostí.
A vážně to byla rychlovka
Chuťově moc dobré jídlo, krásně drží po upečení pohromadě, takže
se dobře servíruje. Na pekáček se vešlo přesně patnáct masových
kuliček, což bohatě stačí pro čtyři osoby, je to syté, ale zároveň to
není suché, což je velké plus
Dávám pár fotek, opět v obráceném pořadí
8.5.12 17:02
Už jsem tento moučník dělala kdysi dávno pod pojmem: sypaný jablečný
moučník.
Potřebovala jsem sdělat posledních pár jablek z loňské úrody a tak jsem
náhodou narazila na tento recept a volba padla na něj.
Je to rychlé, nenáročné na čas a na suroviny.
Jen jsem to dělala jen po jednom hrnku a Hery jen půlku, na dortovou formu to
bohatě stačí, takže ve finále byly tři hrnky směsi a dva hrnky jablek.
Moučník dlouho chladne, ale to se dá vydržet
Je to hodně křehké, takže talířek a desertová lžička jsou
nezbytné
Formu jsem vyložila pečícím papírem a pekla při 170 stupních cca 30 minut.
Porcování doporučuji opravdu až po úplném vychlazení…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům7.5.12 16:00
V jednoduchosti je síla… a zde to platí opravdu
Našla jsem v mrazáku kousek hovězího a jelikož se u nás vaří hlavně
levně, vybrala jsem si tento recept.
Je to rychlé, překvapivě chuťově výrazné (v dobrém slova smyslu) a z kousku masa a několika brambor jsem měla během krátké doby dobrý oběd pro celou rodinu…
Jelikož se mi nechtělo mazat se s každým plátkem masa zvlášť, tak
jsem maso jen osolila, opepřila a pokapala hořčicí. Nandala do kastrolu a
zatím, co se první strana masa už pekla, jsem to samé udělala i s druhou
stranou plátků - přímo v kastrolu
Maso jsem ani nenaklepávala - bylo křehké, takže bylo brzo měkké i bez
tlakového hrnce, jen tak, pod obyčejnou pokličkou
Takže dnešní oběd podle Labužníka dopadl na výbornou a jako tečku za
ním jsme měli ve formě mrkvových mufinků (recept na ně jsem nalezla též
ve zdejším „lovišti“)
Opět přikládám pár fotek z vaření a opět v obráceném
řazení…
7.5.12 15:51
VÝBORNÉ MRKVOVÉ MUFINKY
Výborné!
Já přidala jen kapku mléka - těsto bylo totiž i po tom všem tření
husté, ale na výsledek to vliv nemělo… Mufinky jsou šťavnaté,
nadýchané…
Přidávám pár fotek, jsou řazené pozpátku, ale to nevadí
Ukládám do oblíbených, určitě budou ještě vícekrát
(Umím si v nich dost dobře představit rozinky… vyzkouším příště…)
Marcipánové mrkvičky jsem na ozdobu neměla, ale příště prubnu
citronovou polevu, podle mně se k nim dost dobře hodit bude
7.5.12 11:22
KŘENOVÁ POMAZÁNKA
Včera byla k večeři na domácím chlebu - vynikající!
Kdybych chtěla nastavit množství, nebála bych se přidat vajíčka na tvrdo,
jedno jsem přidala do zbytku a měla to dnes k snídani a také to chutnalo
moc dobře…
Přidala jsem domácí pažitku, když teď tak pěkně roste