Zuzka1973

Motto: Když nejde o život - jde o hovno...

Ikonka uživatele Zuzka1973
Score: 0 Registrován od: 17.02.12, naposledy on-line 23.5.20 19:23
Počet příspěvků v diskuzích: 2364

Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí, „že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho, kdo nejsem…

Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat nehodlám… :kytka:

Jsem pokročilý kuchař

Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká

 

Rýžový nákyp z kompotu

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.6.12 12:36

S domácím švestkovým kompotem a domácími vajíčky…
Ani nám nevadilo, že sníh se zde vmíchává do nákypu, chuťově moc dobrý, není to přeslazené, takže jsme si pochutnali :)

Jediné, co mi trošku vadí je to, že se při porcování drolí… Když dělávám podle svého receptu z rodinné „kuchařky“, tak dávám sníh nahoru (před koncem pečení) a ten jde vždy naporcovat na docela úhledné kostky…)
Jestli je to tím sněhem uvnitř… netuším, ale jinak je to úplně stejné, jako dělám vždy i já, rozdíl je vážně jen v tom „umístění“ sněhové nadílky ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Rybičková pomazánka 2

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 20:14

Moc dobrá pomazánka! :)
Jen vajíčka jsem dala dvě…
Použila jsem šproty a místo lžíce obyčejné hořčice jsem dala lžičku dijonské… ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Muffinky s vůní lesních jahod

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 17:26

Nepovedlo se mi fotky přidat hned při přidání receptu, uklikla jsem uložení nechtěně příliš brzo…
Proto dodávám pomocí uvaření…

Tyhle muffiny děláme často, není na nich co zkazit, jsou velice jednoduché a pokaždé se slupnou hned :)

Jejich výhodou je, že pokaždé mohou chutnat jinak - stačí jen se nebát zkoušet nové příchutě :)

(Zde jsem hodnocení dala, protože recept není můj, ale je od kamarádky, která již delší dobu žije hoooodně daleko a toto je taková památka na ni… Proto zde hodnocení považuji za vhodné, nechválím zde sebe, ale ji, coby autorku.)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 13:46

Hned, jak jsem je viděla na obrázku, bylo jasno… ty musím co nejdříve udělat… Okamžitě jsem je ukázala i rodině a též zaznělo jednohlasné: „Ano, udělej je…“
Tak jsem je udělala :)
S těstem se velice dobře pracuje a není to tak složité, jak to vypadá, vlastně je to dost rychlé, když tedy odečtu dobu, po kterou kyne těsto ;)
Než jsem je smotala, dala jsem do nich osmahlou cibulku, neboť k nim připravovaný pokrm po ní tak trochu „volal“ a nedalo se tomu ubránit ;)
Joj… to je dobrota!
To se slovy, ani fotkou, popsat nedá… to se MUSÍ vyzkoušet :)
Já k nim dělala „Variace na moravské vrabce“ zde z Labu, a též odsud: „Špenát“ a dětem, které špenátek moc nemusí, jsem dělala „Hlávkové zelí s křenem“. Se vším tyto knedlíčky náramně dobře ladily :)
přikládám fotky na důkaz, že knedlíkům to na talířích vážně slušelo, ale moc si těch talířů neužily… Hned po vyfocení zmizely v našich žaludcích během několika málo minut…

Jediné, co jsem trochu pozměnila, byl postup: nedávala jsem dva na sebe, ale jen jeden „buclatější“ (nebo jak to napsat) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Variace na moravského vrabce

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 13:33

Četla jsem diskuzi pod tímto receptem a rovnou píši: mně je FUK, jak se to jmenuje, ale je to výborné!
Kousky masa jsem dala menší, ale ne s ohledem na název, ale proto, že prostě velké kusy masa moc nemusíme…
Se špenátem (děti měly se zelím) vynikající - s oběma přílohami…
Skvěle to doplnily výborné knedlíčky také nalezené v útrobách Labužníka ;)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Špenát

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 13:29

Jednoduché, rychlé a famózní…
Sice jsem neměla „mrazem pokřtěný“ špenát, jak je uvedeno v popisu, ale on tenhle první letošní je také křehoučký víc než dost, takže tento způsob úpravy se báječně hodil a pochutnali jsme si :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Hlávkové zelí s křenem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 13:25

Naložené bylo předevčírem, ale jedna sklenička se teď hodila, jelikož jsem dnes dělala špenát a děti jej zrovna moc nemusí, udělala jsem k jejich porcím toto zelí a pochvala byla veliká :)
Jiné po ruce nebylo a je to dobré i podušené… :)
Zbytek snad vydržím poctivě nechat uležet dostatečně dlouho :) ;)

V jedné sklenici dle uvedeného receptu, ve druhé sklenici s přídavkem mrkve…
Na talíři je vyfocené v podušeném stavu…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Sekaná pečeně na plechu II

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.6.12 15:13

Já místo mražené zeleniny použila čerstvou, před orestováním jsem ji nahrubo postrouhala.
Použila jsem mrkev, celer, petržel…
Dělala jsem cca z půl kila masa, pomlela jsem ořez nastřádaný v mrazáku, takže směs vepřového a hovězího masa.
Zelenina: 3 větší mrkve, 2 petržele a necelá čtvrtka menšího celeru.
Bylo toho bohatě na veliký plech a porce dostatečně veliké pro 4 až 8 osob.
Chuťově vynikající, krásná kůrčička :)
Jen jsem přidala trochu majoránky… ;)
Kdo má rád sýr, může bez váhání přistrouhat - pasoval by tam ;)
V sezoně bych klidně přistrouhala ještě papriky a přikrouhla rajče… Ano, byl by to už sice jiný recept, ale proč ne… miluju recepty, se kterými se dá pomocí fantazie pracovat dál… :)
A úplně nejvíc by tento recept mohl nadchnout ty, kdo se bojí péct sekanou v šišatém tvaru… zde se není třeba bát popraskání nebo nedopečení - vyloženě ideální recept pro začátečníky.
Měli jsme se salátem z červené řepy, výborně se k tomu hodil, ale zde se nedá zkazit nic žádným salátem, ba i kompot by k tomu lahodil (třeba švestkový klidně…) ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Srdíčková omáčka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.6.12 14:54

Kuřecí srdíčka máme rádi u nás doma všichni…
Našla jsem zde více receptů na jejich upotřebení, ale tento dnes vyhrál, protože podobné typy omáček se u nás nikdy nepřejí :)
Chutná to překvapivě jemně a s vynikajícím knedlíkem (též odsud, z Labužníka - Karlovarský knedlík z hotelu Pupp) to nemělo chybu :)
Kdo rád srdíčka, určitě si také pochutná tak, jako my… ;)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Karlovarský knedlík z hotelu Pupp

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.6.12 14:48

Vynikající, nádherně nadýchaný a hlavně „neoslizlý“ knedlík…
Lahodí nejen chuti, ale i oku a hodí se ke všem možným pokrmům…
Ač to možná na první pohled nevypadá, příprava je snadná a rychlá. Než se začne vařit voda, knedlíky jsou připraveny k vaření.
Díky zauzlované folii se i skvěle tahají z vody ;)
Krájet jdou jak nožem, tak nití, ale jistě i kráječem (ten moc nepoužívám, tak nemohu posoudit).
Nedá mi to a znovu musím vyzdvihnout to, že knedlíky vůbec nejsou kluzké, mají krásně jemný povrch a jsou opravdu nadýchané…
Množství je ideální pro čtyři větší porce, v případě nutnosti by se ale jistě najedlo i 5 - 6 osob, já měla tři plátky a najedla jsem se do syta :)
Doporučuji všem, kdo rád změnu v přílohách a třeba ještě váhá…
Já jsem ráda, že jsem nezaváhala ;)
Tento knedlík bude hostem v naší kuchyni jistě ještě mnohokrát…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Rychlý rebarborový zákusek

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.6.12 17:37

Cukr jsem ubrala a musela jsem přidat malinko mléka a oleje, řekla bych, že zde „jedna sklenice = jeden hrnek - cca 250 ml) ;)
Ale to je jen takový detail, který si každý doladí stejně sám podle hustoty těsta.
Rebarboru jsem dala čerstvou, bez "vyšťavení“ a v pohodě… moučník zůstal vláčný a „nemokvavý“.
Líbí se mi rychlá příprava i rychlé pečení, já to měla při 160 st.c. za 20 minut. (Ale pozor - každá trouba peče jinak).
My měli před chvilkou ke kávě, pěkně jen se šlehačkou a čokoládovou rýží a jelikož toho byl celý veliký plech, bude ještě v pohodě pro všechny ještě na zítra k snídani :)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Netradiční ledvinky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.6.12 15:18

Vynikající!
Jen jsme si je nesypali tím sýrem, ale to můžeme dohnat třeba příště ;)
I bez sýra to bylo moc dobré :)
Já na ty plátky z ledvinek mám svůj postup: Ještě napůl zmrazené je rozkrojím, ostrým nožem vykrojím vše, co tam být nemá a každou půlku ještě rozkrojím podélně na plocho, takže z jedné ledvinky mám čtyři plátky, ty „vyřezané“ mají uprostřed díru, ale na „funkci to vliv nemá“ ;)
Plátky poté buď namočím na noc do mléka a před vařením osuším, nebo pokud to nestihnu, pořádně properu ve vroucí vodě.
Tento způsob je čistý a rychlý…
Obracet opatrně, ke konci měly snahu se přichytávat, tak asi cca poslední čtyři - pět kousků jsem musela stále hlídat, aby se nepřichytily k pánvi. Do té doby to šlo ale úplně bez problémů. Možná jsem je neměla všechny obalovat dopředu, ale vždy čerstvě před vložením do pánve. Obalovat jdou krásně… No, každopádně se ta piplačka vyplatí - pokrm to je opravdu moc dobrý.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jarní špenát zapečený se sýrem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.6.12 13:40

Špenát na záhonu bujně bují… Miluju ho ve všech možných podobách, tak jen tak sama pro sebe jsem si dopoledne upekla toto a je to vynikající :)
A zhýrale jsem použila dva druhy sýra, dospod ementál, nahoru eidam… Dokonalá dobrota! ;)
Jako jedinou přílohou mi byla moje mlsná huba, ale moc dobře by to chutnalo nejen samotné či s brambory, ale i s hranolkami či bramborovou kaší… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Pomazánka z játrové paštiky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.6.12 19:17

Ze dvou desetidekových paštik bylo podle tohoto receptu dost na chleby k večeři pro nás všechny a ještě zbylo dceři na rohlíky na zítra k svačině do školy ;)
Chuťově o moc lepší, než jen samotná paštika…
Chce to pořádně našlehat, je to pak nádherně jemné… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Brambory na smetaně - zapečený

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.6.12 16:00

Chutnalo všem :)
Použila jsem směs zbytků anglické slaniny a zauzeného šunkového salámu.
Brambory jsem nakrájela „mřížkovacím nožem“, vypadalo to pěkně nejen na pohled, ale hlavně se to neslepilo, takže pokrm držel nakonec sice pohromadě, ale zároveň nebyl „spečený“ v jednolitou masu…
Cibule jsem dala čtyři, dvě (ač velké) byly na první pohled málo a bylo to tak akorát.
Klidně by to sneslo přidat jako obměnu i sýr, papriky, rajčata… Prostě se to samo nabízí k dalším variacím, což mám ráda :)
Ani přidat trochu čerstvého, jemně krouhaného zelí, by nemuselo být špatné… ;)
Hlavně se tam příště nebudu bát šoupnout něco „zeleného“, třeba pažitku, cibulovou nať nebo petrželku…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Gránátos kocka - pokrm z brambor a těstovin

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 4.6.12 14:56

„Grenadýr“ znám v jiné „sestavě“, proto jsem s chutí sáhla po receptu, kde jsou trošku jiné suroviny i postup. A je to vynikající :)
Chutnalo všem :)
Tato verze je o poznání rychlejší, než ta naše - u nás doma se po generace dělá s domácími nočky místo flíčků a cibulka se přelévá až přes smíchané brambory s nočky. Když je po ruce dobrá anglická, přidá se k cibulce… Paprika se přidává také rovnou k cibulce…

Jsem ráda, že jsem narazila na tuto verzi „Grenadýra“, je to vítaná změna, děkuji :)

P. S.
Ať šteluji foťák jak chci, nechce mi nafotit tu správnou barvu… Na fotce hází barvu do „kari“, ale na talíři má jemně cihlovou barvu po paprice…
Takže když zlobí technika, musím to zmínit alespoň takto ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Rychlá mrkvová buchta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.6.12 19:11

Výborná, šťavnatá chuť… Poleva z hustějšího čokoládového pudinku s přidáním dvou řad čokolády na vaření a ještě v horkém rozmíchat necelou čtvrtku másla nebo hery. Posypáno kokosem.
Moučník je opravdu rychle pečený, já pekla při 150 stupních rovných 25 minut.

EDIT: Zapomněla jsem napsat, že toho prášku do pečiva stačí bohatě jen půl pytlíčku… já dala jednu čajovou lžičku, což je cca ta polovina sáčku a opravdu to stačilo, na fotce s řezy je docela dobře vidět, že byla buchta vysoká akorát…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Nákyp z kysaného zelí

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.6.12 13:26

Chutnalo :)
Je to taková rychlovka, když nemáte moc času pobíhat po kuchyni…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Rebarborový koláč

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.6.12 19:56

Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky ;)
V komentáři se kdosi ptal, zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky - prostě super :)
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kandovaná, citrusová kůra (i jiné ovoce)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.5.12 16:35

Tak jsem vyzkoušela i tento způsob kandovaného ovoce, je to skvělé :)
Použila jsem směs citronové a pomerančové kůry a k tomu kostičky zázvoru.
Takže mám zase tak na měsíc zásoby doplněné ;)
Tohle je nejlepší někam zamknout… aby mě to pořád nelákalo chodit ujídat ;)
Je to vážně výborné a rozhodně daleko lepší, než ta směs kupovaná v obchodech…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  « Předchozí 1 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Další »
Napsat uživateli Zuzka1973 zprávu   Přidat uživatele Zuzka1973 do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz