Zuzka1973

Motto: Když nejde o život - jde o hovno...

Ikonka uživatele Zuzka1973
Registrován od: 17.02.12, naposledy on-line včera v 18:38
Počet příspěvků v diskusích: 2294

Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí, „že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho, kdo nejsem…

Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat nehodlám… :kytka:

Jsem pokročilý kuchař

Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká

 

Rizoto na víně

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.05.12 13:15

Tak tohle mně (a nejen mně) hodně překvapilo… Při tak málo surovinách tak jemňounká chuť… :)

Já tam jen přistrouhala zbyteček jemného salámu (opravdu ani ne 5 dkg…) Spíš jen kvůli optickému klamu (dala jsem ho hned na cibulku, aby chytil taky šmak…)

Měla jsem strach, jak to s tím vínem bude chutnat, jestli to jako nebude moc nakyslé… Bylo, ale tak strašně příjemně, že se toto rizotko dostalo na seznam oblíbených, aby bylo k nalezení i pro příště :)
Je to výborné jak se sýrem, tak bez sýra - zkoušela jsem obojí ;)

EDIT: Musím se přiznat, že jsem pro případ neúspěchu měla v záloze ještě vepřové klasické rizoto… no, to holt se sní k večeři :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Rýže v mikrovlnce

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.05.12 13:09

A já to udělala ještě jednodušeji:
„Kolik rýže - tolik vody“, předtím jen 1× proprat. Asi lžičku soli, promíchat a pk to nechám v „mikrovlnémtlakáči“ bez míchání „vlnit“, dokud není měkká (zůstává vážně sypká) :)
Ta doba vlnění je různá typ od typu (jak od typu trouby, tak od typu rýže).
Já obyčejnou sypanou „vlním“ 15 minut (v mojí obyčejné mikrovlnce staršího typu… Rýži ze sáčků stačí i méně, ale ať je to jaký chce druh, stejně ji pak nechám ještě „dojít“ cca 5 minut po vypnutí, než ji vyndám ven ;)
Líbí se mi, že ji nemusím hlídat, aby se nerozvařila, prostě nastavím časovač a hotovo… :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zázvorová limonáda (3 recepty + jeden na Ginger beer)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 21:25

Připravená včera, aby se dobře rozležela.
Výborný nápoj a super tip na letní dny nebo večery…

(Z receptu jsem vybrala zatím variantu č. 1) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Paštika z vepřových jater

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 21:17

Jednoduchý recept na domácí paštiku, vhodný hlavně pro ty, kdo nemají moc času a ani začátečníci by s ní neměli mít žádné problémy…
Od včera se nádherně proležela, koňak jsem nakonec neměla, takže jsem ho nahradila „půldeckou“ bílého vína, do paštik je fajn nějaké dobré, suché, s kořeněnou chutí…
Na výsledek to vliv nemělo, chutě se rozvinuly dobře i tak, stejně co si pamatuju, i babička do paštik používala víno a maminka taky…

Celerová kaše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 16:04

Tahle kaše mi připomněla dětství, sama jsem ji nikdy nedělala… proč, to nevím, když je tak výborná chuťově, ale díky Labužníkovi se polepším a uvařím ji častěji… ;)
Dělala jsem k ní mrkvové karbanátky:

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a spokojenost veliká :)

P.S.
Já místo sladké smetany dala zakysanou, protože milá sladká smetánka byla pod víčkem pěkně plesnivá :( A to byla včera kupovaná i datumově je v pořádku…
Ale proč to píšu: ne proto, abyste mně litovali, to ne… Píšu to proto, že s tou zakysanou to bylo vynikající :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Mrkvové karbanátky *

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 15:58

Opravdu mně překvapily… chce to nešetřit česnekem ;)
Měli jsme k nim kaši, kterou jsem nalezla také zde:

http://www.labuznik.com/…lerova-kase/

Výborná kombinace, jak chuťově, tak docela i pro oko… Na talíři jsem to oživila doma naloženýma okurkama a největší úspěch byl, když jsem sklidila od všech pochvalu, to se totiž u čistě zeleninových jídel u nás jen tak často nestává :)

Líbilo se mi, že při pozvolném smažení si uvnitř uchovaly krásnou mrkvovou barvu.
Začátečníkům doporučuji dělat karbanátky menší, nízké… Aby se uvnitř dobře propekly. (Staří mazáci toto už dávno znají, ale soudě podle začátečnických pokusů mé dcery, je lépe toto raději zmínit) ;)

Bublanina, která je dlouho vláčná

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 15:50

Výborná a rychlá :)
Já do ní dala poslední hruškový kompot z loňska, který se skromně krčil v koutě spíže… Hotovou jsem posypala práškem z bílé čokolády a kokosem…
Jen jsme ji snědli tak rychle, že ani nevím, jak dlouho vláčná vydrží ;)
Pečenou jsem ji měla ani ne za půl hodinky… Nechat ji tam déle než těch 25 minut, asi by moc jedlá nebyla, ale ono to je v každé troubě jiné… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kokosová bábovka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.05.12 19:29

Lehká a chuťově velice příjemná bábovka…
Já ji měla pečenou při doporučené teplotě 170 stupňů už za půlhodinku :)

S polevou z bílé čokolády a posypaná čokoládovou rýží vypadala docela hezky a dobře i chutnala ;)
Možná by nebylo na škodu příště do té čokolády zamíchat hrst kokosu…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Bramborový salát 859

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.05.12 15:07

Oč obyčejněji vypadá, o to lépe chutná ;)

Byl vynikající k rychlým špízům z česnekového „točeňáku“ a cibule, které jsem před vložením na gril (jen ten v naší el. troubě) potřela směsí z trošky oleje, lžíce Dijonské hořčice, lžíce směsi koření „Havana kouřový gril“ a pár kapek sójové omáčky.

Edit: vynechala jsem jen ta rajčata… v této roční době čerstvá ze zahrady ještě nemám a ti nedomrlci z obchodů jsou beztak bez chuti, takže s rajčátky holt až v létě, to už si ten salát dáme snad i přímo u grilování v přírodě… když tedy počasí dovolí ;)
Ke grilovaným dobrotám, hlavně těm co voní po mase či uzenině se mi zdá být tento salát jako dělaný…
Trošku jsem ještě ošidila i tu petrželku, dala jsem jen sušenou z loňska, té čerstvé ještě moc nemám, však ona to dožene ;)
Ale chuťově tam je dobře zřetelná i ta sušená… Suším ji vždy v sušičce, takže si zachovává jak vůni, tak i chuť…

Vídeňská melanž

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.05.12 08:25

Jemná chuť… já si „čepici“ ze šlehačky posypala čokoládovou rýží ;)
Já se snad ještě díky Labužníkovi odnaučím svému nešvaru sladit kávu :)
Tyhle „omlékované“ a „ošlehačkované“ typy zvládám už i bez cukru a přesto si pokaždé pochutnám… :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Ranná vzpruha

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.05.12 18:15

Tak jsem neodolala :)
Kávu mám moc ráda a od té doby, co jsem na Labužníkovi, nacházím jeden tip za druhým, jak si ji obmněnit pokaždé jinak…

Mohu si dovolit jen jeden šálek denně (zdravotní důvody), a proto si to patřičně vychutnávám :)

A dnes jsem v kuchyni na stole našla po dceři zbytek marshmalow… vzpomněla jsem si, že jsem tu zahlédla recept na kávu, kde jsou tyto bonbonky zmíněny, a jelikož mi to přišlo ve spojení s kávou, mlékem, čokoládou aj. zajímavé - ba dokonce lehce legrační, sáhla jsem podle toho i po hrnku, který jsem kdysi dávno dostala od dětí k jakémusi jubileu…
No, hodí se k tomu nápoji znamenitě a znamenitě to i chutnalo! :)

Milovníkům kávy doporučuji ;)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Křenová pochoutková pomazánka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.05.12 18:18

Olizuju se ještě nyní a nejsem sama… ;)
Tak kdo rád příjemně ostrou chuť sladěnou s jemnou uzeninou (já použila kuřecí zauzený salám), tak s chutí do toho :)
A majolky vážně stačí bohatě jen ty dvě lžíce, dávka mi stačila na 6 bohatě namazaných chlebů.
Namazané krajíce jsem posypala nastrouhanou nakládanou okurčičkou a troškou zelené cibulové natě.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kokosové mléko

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.05.12 08:40

Tohle jsem měla moc ráda jako malá, ale naposledy jsem to dělala někdy v době, kdy jsem byla na internátě :)

S nostalgií jsem si toho ráno udělala z celého litru mléka :) Ale už je fuč… ;)
Zdobila jsem se jen s tou jednou skleničkou na focení, což je jen šlehačka sypaná instantní čokoládou…

Dík za připomenutí dětství a určitě se k tomu ještě vrátím :) Snad dříve, než zase až za spoustu let :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Crazy Cake

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.05.12 18:47

Tak dlouho jsem se chodila dívat na tento recept, až jsem se konečně rozhoupala a pustila se do něj :)
Je to opravdu vynikající věc a naše slípky si s úlevou oddechly, protože tento moučník je stresovat nemusí: není v něm ani jedno vajíčko ;)

Já použila krém z tvarohu, bílé čokolády a vmíchala jsem do toho jeden sáček pudinku „lesní jahoda“, takže krém byl lehounce narůžovělý. Povrch jsem posypala kakaem a kokosem… ;)
Obě vnitřní plochy jsem natřela lehce švestkovými povidly a doprostřed ten krém…

Úspěch sklidil u všech, rozhodně jej nemáme dnes naposledy :)

Super k němu byla káva dle místního receptu:
http://www.labuznik.com/…denska-kava/

Na fotce omluvte na řezu trochu rozteklou náplň, ale já to zbrkle plnila i krájela ještě vlažné… no jo, no… jsme holt takové huby nedočkavé ;)

Upřímně doporučuji všem :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Dekadentní vídeňská káva

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.05.12 18:39

Vynikající k podvečernímu posezení…
Rozhodně si ji musíme udělat častěji, stojí to za to :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jarní játrové placičky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.05.12 13:36

Tak další recept, díky kterému jsem nenásilnou formou dostala do mých zmlsanců játra :)
Placičky byly poměrně rychle hotové, krásně to drží pohromadě. Dělala jsem je hodně placaté a líbí se mi, že nemají sklon k připalování se…
Na masovém strojku jsem namlela vše: jak játra, tak kopřivy (+ kousek cibulové nati), vařené brambory (vařila jsem je do placiček ve slupce „na loupačku“) a nakonec jsem to prohnala hrstí strouhanky… Ta pěkně vyčistila strojek ;)

V misce už jsem jen lehoulince osolila, opepřila a dodala vajíčko a drobet strouhanky - s tou to nepřehnat!

Placičky jsem „rozcápla“ vždy v talíři se strouhanlou, šlo to velice dobře. Sice se to lepí, ale to je u játrové směsi předem jasné ;)

Z dávky je jich vážně dostatečné množství a milovníkům jater vřele doporučuji. U nás doma tyto placičky snědli i ti, kteří ještě donedávna hlásali světu, že játra v životě do pusy nevezmou… A díky Labužníkovi je s chutí snědli dnes již podruhé během cca týdne :) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Brambory v mikrovlnce

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.05.12 11:36

Rychlé a nejvíc mně těší, že jsou „tak akorát“, jak by měly být… ;)
Zachovávají si krásnou barvu, chuť i vůni.
Jak z mikrovlnky chutnají kupované brambory, nevím… já mohu posoudit pouze naše, domácí :)
Pořídila jsem si za pár korun „tlakáč“ do mikrovlnky, vřele mohu doporučit, dá se v něm dělat snad vše…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

čajíček pro labužníky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.05.12 11:30

S tím grepem je to skvělá chuť! :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pivní smaženky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.05.12 19:21

Nebyla to špatná večeře, jen toho piva je psáno vážně asi víc, než je třeba…
Já se držela komentáře předchozí kuchařinky a dobře jsem udělala, no, ale přiznám se, že by toho pivka stačilo klidně ještě o něco méně… ;)
Použila jsem tedy světlé pivo, ale naštěstí výsledek byl dobrý, zvlášť když se k němu dopil zbytek plechovky ;)
Zapekla jsem cca 5 minut pod grilem, v klasické troubě by to asi stihlo „zmokvat“ - myslím tím zapařit se pod tou pastou…, to samé asi v té mikrovlnce…
Pod grilem to zůstalo v pohodě…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Karamelové mléko

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.05.12 16:36

Vaření z Labužníka je asi nakažlivé…
Proč?
Protože tu mám na hlídání syna mojí kamarádky a právě poprvé v životě vařil…
No, hned na začátek si vybral Karamelové mléko… se toho, kluk jeden mlsnej, nebál ;)
Teď mi tu diktuje, že mám napsat, že je to moc dobré, že si to už i doma zvládne udělat úplně sám :)
A měli jste vidět jeho překvapení, když jsem mu kousíček karamelu (ještě před zalitím) nechala vychladnout a on ho pak ochutnal :)
Prý to chutná jako lízátka od kolotoče :)
Má postřeh :) Hned jsem mu řekla, že příště si ta lízátka uděláme spolu, přece jen někde tu jsou po babičce formičky na lízátka, tak proč to nezkusit ;)

Tak vidíte, jak může nakonec být inspirativní recept na „obyčejné“ karamelové mléko :)

(Slovo: obyčejné, je v uvozovkách proto, protože Kuba mi dal tu druhou skleničku a já si pochutnala taky náramně…) :)

S pozdravem: Zuzka a Jakub ;)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 Další »
Napsat uživateli Zuzka1973 zprávu   Přidat uživatele Zuzka1973 do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cibulačka Cibulačka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz