Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Motto: Když nejde o život - jde o hovno...
Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto
cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala
ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí,
„že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do
komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů
časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do
uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to
nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho,
kdo nejsem…
Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat
nehodlám…
Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká
9.8.20 08:45
Tofu kupuji jen to uzené, ale i s ním to bylo výborné, sýr použit
Duko.
Příjemná a osvěžující snídaně, v tomto dni, kdy slunko pálí od
časného rána přišla vhod
8.8.20 18:50
Upraveno pro „neveg“ - prostě: klasické mléko + čerstvý zralý
banán + holandské kakao…
V tom horku to vychlazené bodne pokaždé, dělám už roky…
7.8.20 12:01
Našla jsem ještě sušený žlutý hrách (zbytek z loňské sklizně).
Přidala jsem trošku čerstvé majoránky.
Jen místo másla sádlo: nějak mi tam víc sedí…
23.7.20 09:46
Poměr surovin podle vlastních potřeb, mouka použitá hladká špaldová a
do těsta přidáno přiměřené množství čerstvého droždí…
Velmi dobré
22.7.20 21:35
Výborná…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi29.6.20 18:14
Děláno na jehle na ohni - místo oleje sádlo.
Líbí se mi23.6.20 15:25
Vejce do těst tohoto typu nikdy nedávám, jen tvaroh „kostka“ +
špaldová světlá mouka .
Místo strouhanky na másle špaldové otruby + místo cukru panela (ta
kombinace mi chutná víc, než klasika) a marmeláda domácí
rebarborovo-jahodová
23.6.20 13:26
Jedno už odebráno na zkoušku a super
Ocet použit domácí jablečný.
23.6.20 13:21
Palačinky pohankové, sýr uzený a pro sebe jsem přidala trošku domácí
rebarborovo-jahodové marmelády - neměly jedinou chybu… Snad jen, že jich
mohlo být klidně víc
23.6.20 13:17
Směs jsem nacpala pod kůži nevykostěného stehýnka, trošku sice vytekl, ale nebylo to na škodu… Sýr použit Uzená parenica…
Líbí se mi16.4.20 15:03
Dvojitá dávka - slazeno medem…
Dovoluji si foto přímo, ne do komentáře. Důvod je, že si ukládám do
oblíbených a snáz se mi to pak hledá…
Rohlíky sojové.
11.4.20 13:08
Letošní „Bedříšek“…
Jiného už si ani neumíme představit
10.4.20 18:12
Tradičně nesměly chybět - všem pohodové Velikonoce a opatrujte se v této těžké době…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi7.12.19 14:30
Dnes pudinky dva kokosové a dva vanilkové…
Doma ani kapka oleje, na rozpouštění másla nebyl čas, tak místo oleje
200 g smetanového bílého jogurtu a NIKDO NIC NEPOZNAL! Ani já… a to jsem
o tom věděla…
Do těsta jsem přihodila obsah sáčku čaje Earl Grey, po vzoru jiného
u nás doma oblíbeného bábovkového receptu z Labužníka - vznikla velmi
dobrá piškotová bábovka…
Foto dávám sem, neboť už minulé uvaření je moje…
28.11.19 11:21
Nelze vymazat - nechtěně jsem vložila k jinému receptu…
No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam:
Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a
troška česneku…)
Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré
Bez toho trojobalu…
Foto v komentáři.
Líbí se mi16.11.19 14:12
Bez papiňáku, na sádle, vývar z kostí z použitého masa (uvařený
večer předem).
S bramborovým knedlíkem…
Foto v komentáři.
14.11.19 14:54
Na přepuštěném másle - je to výborné!
Foto v komentáři.
11.11.19 17:30
Hledala jsem recept, který by šel použít jen na porcovanou husu..
Jednoduché, moc dobré… Děláno jen z husích stehen, na celou husu si sami
ve dvou netroufneme
K hotovým zelí a lokše zásadně bez vajec… pouze brambory a mouka…
Foto v komentáři.