Zuzka1973
Motto: Když nejde o život - jde o hovno...

Počet příspěvků v diskuzích: 2381
Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto
cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala
ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí,
„že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do
komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů
časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do
uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to
nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho,
kdo nejsem…
Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat
nehodlám…
Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká
Velikonoční mazanec
Odkaz na uvaření5.4.21 17:41
Gramáž upravena na jeden střední kus - jen tedy já dávám máslo, Hera
dnes už dávno není to, co kdysi…
A nedávám mandle ani rozinky: rozinky nejí muž - na mandle mám alergii já
Ale jsme na to zvyklí, na chuti to neubírá…
Mouka použitá špaldová hladká a asi dvě lžíce celozrnné špaldové -
nechtělo se mi kvůli dvěma lžícím otevírat nové balení té světlé
špaldovky - na chuť a funkci to vliv nemělo, jen je trošku tmavší (i cukr
jsem použila třtinový moučkový, i to má na barvu vliv… Ale chuťově
pohádka - věci z obyčejné mouky mi přijdou na chuť divně nakyslé a
pálí mi po nich žáha - odvykli jsme… Už jsme zvyklí na plnější chuť
pšenice špaldy…
Hlavně je výhoda, že ta světlá špaldovka je bílá a lze použít jak
místo hladké, tak i místo polohrubé…
Velikonoční nádivka (ve staročeské kuchyni známá jako hlavička)
Odkaz na uvaření4.4.21 23:49
nesmí chybět…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmBeranek s vajecnym konakem
Odkaz na uvaření4.4.21 23:48
ani letos nechybí
Medové jidáše
Odkaz na uvaření31.3.21 16:47
Jasně, že nechybí ani na letošní Škaredou středu
Bez nich by to ani nebyly ty správné Velikonoce…
Čočkoráky
Odkaz na uvaření31.3.21 14:19
Z nedostatku času dané na plech vytřený sádlem - krásně drží
pohromadě, ač jsem nemixovala - je to výborné
Focaccia
Odkaz na uvaření30.3.21 18:26
Je to návykové
Dnes se zelenými olivami (část je jich i uvnitř těsta) a víno pro změnu
červené suché
Hrách se zelím
Odkaz na uvaření30.3.21 15:46
Moc příjemná kombinace
Zelí naložené doma - hříbky nasušeny loni na podzim - hrách žlutý,
předloňská sklizeň (zapomenutá sklenice sušeného, loupaného)
Už jen česnek je dokupovaný - náš už došel, máme děsnou spotřebu
Hamburger z ovesných vloček (pro Dendu)
Odkaz na uvaření27.3.21 21:19
Díky Zpestřilo mi to skvěle toto bezmasé
období
Housky jsou také zde z Labu…
Ale už se těším zase na maso
Hamburgerové bulky
Odkaz na uvaření24.3.21 21:53
Bez toho prášku do pečiva a mouka hladká špaldová - druhá várka byla hladká špaldová napůl s celozrnnou… Obě várky dopadly skvěle - jen ze zbytku těsta i jiné tvary…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDýňová polévka
Odkaz na uvaření24.3.21 18:21
Dýně máslová - ještě poslední z loňské úrody
Doplnil si každý čím chtěl - já s vejci, muž opražené rohlíky a
strouhaný sýr…
Zelňačka s fazolemi
Odkaz na uvaření24.3.21 15:56
Výborná!
Tuk použit sádlo a jelikož milujeme hodně husté zelňačky, tak vody méně
- ale objevila se až se část ujedla
Doplněno vejci.
Chilli se sojovým masem
Odkaz na uvaření19.3.21 15:24
Místo oleje sádlo (olej fakt mám problém pozřít) a nepoužívám kečup
(ani domácí) - tak doma naložená rajčata a raději více chilli než
„ostrý kečup“
Dělala jsem v multifunkčním hrnci: takže konzistence super - vypla jsem ve
fázi, kdy se mi to zdálo pro mě ok
Brambory jsem měla vařené zbytek od včera - před koncem jsem je tam
vmíchala…
Sojové maso předvářím vždy pouze v osolené vodě, nechutná mi dle
návodu na balíčcích, miluju prostě jen tak - ono stejně nasákne spíš
chuť z pokrmu, tak mi přijde divné rvát tam ještě něco dalšího…
Pro chlapa to samé, ale s masem (nevadilo mi zapnout hrnec ještě jednou -
dle ochutnání také moc dobré )
Hrachová kaše
Odkaz na uvaření19.3.21 15:16
Snad i letos bude úroda hrachu skvělá - mražený i naložený už
došel, sušený zelený také fuč a už pomalu dochází i ten žlutý…
Ale na kaši se ještě najde
Opět místo másla sádlo…
Focaccia
Odkaz na uvaření18.3.21 18:17
Kvůli alergii na olivový olej potřeno bohužel jen vodou a použity olivy
- na ty naštěstí alergii nemám, takže vpašovány netradičně
i dovnitř…
Jen mi díky tomu vyběhly vyšší než jindy Ale nevadilo to
Cibulový koláč po francouzsku
Odkaz na uvaření18.3.21 11:35
Jen tedy nedávám nikdy rajčata - zkusila jsem to s nimi jednou a nebylo
to ono…
Mám nejraději takto „alá pissaladiere“ - uvozovky proto, že pravou
Pissaladiere si bohužel už nikdy neochutnám, i moje verze je uzpůsobená
mé alergii na olivový olej…
I ty ančovičky mohu jen naložené ve slunečnicovém a pak oprané,
osušené…
Naštěstí na plody olivy alergická nejsem, tak si mohu aspoň takto dopřát
to, co mám ráda.
Zapékané sójové boby
Odkaz na uvaření17.3.21 16:49
Potřebovala jsem zpracovat zbytek sojových bobů a vzpomněla si na tenhle
uložený recept…
Jen sušené houby už mám jen hřiby - takže mi tam chybí taková ta tmavá
barva, ale na chuť paráda (hřiby jsem podpořila přidáním prášku ze
sušeného vatovce).
Paráda - je to jednoduché (boby namočeny včera, dnes uvařeny
v tlakáči (mám nového pomocníka: multifunkční hrnec ETA).
Pochutnala jsem si přesně podle mého gusta
Celerový nákyp se sardelovou omáčkou
Odkaz na uvaření14.3.21 12:38
Jednoduché, ale moc dobré!
Zapékací formičky mám jen ty ve tvaru medvídků… ale „na funkci to vliv
nemělo“
Vyloupnout šly perfektně…
Bábovka bleskovka
Odkaz na uvaření13.3.21 16:45
Právě vytažená z trouby - dělávala jsem ji když byly děti
malé…
Já na to sladké poslední dobou moc nejsem, (pro sebe jsem si udělala něco
méně sladkého), ale muž si dá rád Část těsta obarvena kakaem…
Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato..
Odkaz na uvaření12.3.21 16:07
Přizpůsobeno člověku (mně), který nesnáší olej v jakékoli podobě
a v jídle snese jen nezbytně nutné „zbytkové“ množství např.
z těch ančoviček (na olivový mám bohužel dokonce alergii), ale
recept mi prostě nedal dlouho spát…
Tak bez té směsi „pangrattato“ a petržel pouze kudrnka - u nás na vsi
teď jinou neseženu, ani kdybych se rozkrájela…
Ančoviček mám zásobu, načatou sklenici potřebuji postupně zpracovat, tak
každá dobrota z nich vítána
Našla jsem zde už dost tipů, mám uloženo…
Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou
Odkaz na uvaření10.3.21 21:11
Místo sardel-pasty utřená nasolená filátka z ančoviček (sardelí) -
tentokrát to „mdlé“ nebylo, naopak - moc dobré
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz