Zuzka1973

Motto: Když nejde o život - jde o hovno...

Ikonka uživatele Zuzka1973
Score: 0 Registrován od: 17.02.12, naposledy on-line 1.6.20 09:49
Počet příspěvků v diskuzích: 2364

Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí, „že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Pokud nestihnu vyfotit - svět se nezboří… i tak si uložím do uvařených, abych měla v receptech pořádek a přehled JÁ - a komu se to nelíbí či nezdá, tak má problém on… ne já…
Já nemám potřebu lhát nebo někomu něco dokazovat či si hrát na někoho, kdo nejsem…

Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat nehodlám… :kytka:

Jsem pokročilý kuchař

Oblíbené kuchyně: Česká Čínská Egyptská Evropská Francouzská Gruzinská Indická Italská Maďarská Mexická Německá Polská Rakouská Řecká Ruská Slovenská Španělská Turecká

 

Jablečné noky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.10.19 14:00

Dělám docela často…
Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou krupičkou.
Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji :)
Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou, pokápla jsem i lžičkou medu :)

Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

houbové karbanátky z ovesných vloček

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.10.19 15:04

Nedávala jsem tam to koření… Měla jsem aromatické houby (hnojníky a píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť…
Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným máslem.
Foto v komentáři.

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.19 14:48

Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně…
No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen 100 g na jedno vejce a lžíci vody.
Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru s knedlíčky a druhá půlka do sušičky.
Mouka celozrnná hladká špaldová.
Dělala jsem na strojku… moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako je válení, bohatě jim stačilo hnětení :D ;)

Foto v komentáři… :)

Haše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.19 18:50

Z vařeného slepičího masa, housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…
Foto v komentáři.

Jablečný ocet

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.10.19 19:21

Další várka :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Slepice na paprice

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.10.19 18:32

Opět jsme si pochutnali, foto dávám do komentáře.
Slepice opět naše, domácí…
Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar.
Mouka špaldová.

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.10.19 10:46

Velmi dobré!
Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky, žampiony, křemenáč).
Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smetanová houbová omáčka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 12:32

Pro sebe bez mouky, jen nakonec lžíci Tebi, pro muže podle receptu…
Bez masoxu, ten nekupuji, ale dobře posloužil vývar z kuřecích kostí z mrazáku.
Pro muže jsem k tomu udělala bramborovo-krupicovo-houskové knedlíky a plátek krkovice, pro sebe bramborovo-ovesné knedlíky a vykostěné kuřecí stehno.

Foto v komentáři.

Chléb pivního skauta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 08:26

Přesně podle mého gusta :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Řízky z hub

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 4.10.19 10:27

Ani letos nechybí… jen peču v troubě na sádlem vymazaném plechu… je to bez přepalování, pěkně najednou, s minimem sádla… jen v půli pečení otočím…
Odpadá nepříjemná pachuť po „nacucání mastnotou“. Dělám tak i květák, patizony, celr… jakoukoli zeleninu…

Dovoluji si dát foto sem, aby to bylo pohromadě…

Spirálky s cibulí a cuketou (fusilli con cipolle e zucchine)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.9.19 17:54

Sice nebyl parmezán, ale i s jiným druhem sýra to bylo velmi dobré…
Foto v komentáři.

Cuketová polévka 3

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.9.19 20:00

Moc dobrá, jako všechny tyhle tykvové… foto v komentáři.

Smažené patisony

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.9.19 20:24

Místo strouhanky pomleté cornflakes -je to pak krásně křupavé, peču na plechu v troubě, pečící papír pomazat sádlem, v půlce otočím…
Rovnou s tím jsem pekla i brambory…

Foto v komentáři…

Zapečené cukety a rajčata s mozzarellou po italsku

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.9.19 18:52

Foto se nevydařilo, pokrm ano - je to opravdu výborné!

Hamburgery

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.9.19 20:19

repete ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburger na americký způsob

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.9.19 17:58

Bez vejce, jen maso, cibule, česnek, pepř, sůl a lžička Tebi - nasucho na elektrickém grilu.
Sterilovaná zelenina nahrazená čerstvou cibulí a cuketou, místo kečupu domácí ostrá omáčka…

Foto v komentáři…

Lečo s klobásou a vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.8.19 18:30

Dělám v podstatě stejně: na nepřilnavou pánev kolečka klobásy spolu s proužky cibule a papriky, ani nepodlévám - jen chvilku míchám, pak přidám rajčata, až se jim začne loupat slupka (je to opět jen chvilka), bývá měkká už cibule a papriky. Klepnu vejce a míchám…
Nemám ráda, když je směs moc rozvařená, miluju když vše zůstane na „měkký skus“ (nebo jak to napsat).
Sádlo dávám jen když dělám bez klobásy.
Klobása byla domácí,pikantní - takže jsem mohla vynechat pepř. Četla jsem i diskuzi a myslím, že s lečem je to stejné, jako s gulášem: co rodina, to jiná konzistence, postup…

Foto v komentáři…

Zelené fazolky s bryndzou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.8.19 11:34

Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :)

Foto v komentáři.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 79 Další »
Napsat uživateli Zuzka1973 zprávu   Přidat uživatele Zuzka1973 do přátel

Přátelé uživatele

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz