Yelen

Ikonka uživatele Yelen
Score: 0 Registrován od: 29.01.07, naposledy on-line 30.11.14 19:19
Počet příspěvků v diskuzích: 3
 

Makarony s omáčkou ze sépie

Odkaz na uvaření

Yelen 17.11.12 12:35

Konečně jsem pochopil, že se sépiové kroužky musí vařit jen krátce - přidání do omáčky na posledních 10 minut se mi zdá opravdu ideální. Protlak jsem nahradil passatou - myslím, že je k jemné chuti kroužků vhodnější.
I se špagetami výborné … díky za recept !!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Odkaz na uvaření

Yelen 20.9.12 20:33

Výborná a jednoduchá rychlovka. Použil jsem pekanové ořechy, čerstvou bazalku a nakonec zamíchal s těstovinami.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Chleba, jak býval

Odkaz na uvaření

Yelen 26.8.12 09:38

Tohle je můj třetí poskus o vzniknutí „božího daru“, kdy se konečně podařil i tvarově vzhedný bochník :-)
Co se týče kvásku - ač se nepovažuji za člověka, který by si měl „nechat zazdít a úředně zapečetit kuchyň“ (jak se píše v jednom článku na tomto serveru), kvásek se mi napoprvé zkazil.
Další pokusy o samovolné rozkvašení žitné mouky jsem vzdal a jako základ té správné kvasné kultury mi pomohl chlebový kvásek zakoupený v Podkrkonoší, kde se ho lze bez problému sehnat, neboť se používá na tamní tradiční kyselo.
Poměry (žitné/pšeničné mouky) plus mínus podle receptu. Chuťově fenomenální !! Jdu se ukrojit ještě krajíc ;-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Rizoto s liškami

Odkaz na uvaření

Yelen 24.8.12 19:47

Od receptu z Ambi jsem možná čekal trochu víc, ale ze sušených lišek se asi víc dostat nedalo :-) V každém případě ale nejvyšší hodnocení - velmi lahodné !!
Díky za recept !!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Srbská Pljeskavica

Odkaz na uvaření

Yelen 2.8.12 15:46

Inspiroval jsem se sice tímto receptem Pljeskavica , ale nakonec bylo tolik změn, že jsem Pljeskavici založil jako nový/další recept…

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Ostrá thajská krevetová polévka

Odkaz na uvaření

Yelen 15.7.12 08:28

TOM YUM je základem každé vydatné snídaně !! :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Sicilské purpetti fúze

Odkaz na uvaření

Yelen 25.5.12 17:53

Uvařeno z hovězího a vepřového výběrového mletého … Jak je vidět na fotce, poměr maso/omáčka nám vyšel řekněme trochu „nevegetariánský“ :-D
Chuťový zážitek se těsně blíží dokonalosti i přesto, že jsme neměli piniové oříšky … takže to budeme muset někdy uvařit ještě jednou !! Může se ale stát, že s oříšky pro hodnocení nebude stačit pět hvězdiček ;-)
Díky Bento !!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Klasická boloňská omáčka - Ragu Bolognese

Odkaz na uvaření

Yelen 18.5.12 17:36

„Tagliatelle con Ragu alla Bolognese“ - použili jsme čerstvé těstoviny a na posypání Pecorino. Jen škoda, že ještě nejsou čerstvé bylinky…
Výborná plná chuť. Díky za inspiraci !!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Ratatouille II

Odkaz na uvaření

Yelen 17.4.12 13:36

Lahodná velejemná chuť, použili jsme jako přílohu k rybě vařené v páře. Skvělý podtón celému pokrmu dodává bobkový list !!
Na focení jsem si bohužel vzpomněl, až když byl prázdný talíř …
Výborné, díky ;-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Babiččiny nudle s mákem

Odkaz na uvaření

Yelen 11.4.12 13:43

Příjemná změna !!
Pražené mandle jsou skvělý nápad a dobrá finta je vše nakonec ještě v hrnci promíchat - nudle se obalí mákem a mák pak při jídle nepůsobí suše a dusivě.
Do vody při vaření nudlí jsem přihodil jednu naštípnutou tobolku kardamomu, ale výsledek to téměř neovlivnilo.
Díky za recept :-)

Vietnamská Káva - Ca phe sua nong

Odkaz na uvaření

Yelen 9.4.12 10:02

Vietnamská „House Blend“ z odrůd arabica, robusta, catimor a excelsa má překvapivě výraznou čokoládvou příchuť, s podtónem mandlí. Harmonii dotváří slazené kondenzované mléko (osvědčilo se ca. 30ml na 1dcl kávy). Hrubost mletí neuvěřitelně sedí mému (na hrubost přecitlivělému) kávovaru. Jednoznačně výborné, díky za skvělou inspiraci :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Pekingská polévka

Odkaz na uvaření

Yelen 8.4.12 09:58

Místo chilli oleje jsem hodil rozdrcenou chilli papričku na rozpálený rýžový olej a následně jsem na něm krátce podusil houby. Sezamovým olejem jsem nešetřil, krásně zakulacuje ostrost rýžového octa. Ostatní dle receptu. Velmi příjemná snídaně ;-)

Napsat uživateli Yelen zprávu   Přidat uživatele Yelen do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz