Yanez

Ikonka uživatele Yanez
Score: 0 Registrován od: 07.07.13, naposledy on-line 1.8.13 22:07
Počet příspěvků v diskuzích: 6 Liberec
 
Yanez
6 příspěvků 17.7.13 06:40
@cooky píše:
Jen ten tuk se ve vodě nerozpouští…

No je pravda, že tuky rozpustné ve vodě nejsou :D, ale díky té zvýšené konzumaci vody se z těla vyplavuje spousta „špatností“ a tělu se tak ulehčuje. Proto to pití je tak důležité. Navíc je voda (čistá) pH neutrální, což je také důležité z hlediska snižování překyselení organismu. Ta voda s citrónem má údajně nastartovat metabolismus, má se pít na lačno hned časně z rána, ale jestli je to nějak vědecky potvrzeno, nevím. Ale občas si kilo citrónů koupím a citronovou vodu piju, při nejmenším je to chutnější, než samotná voda. :mavam:

Diskuzní téma - Dieta a trápení
Yanez
6 příspěvků 11.7.13 22:34
@casino píše:
Jen bych doplnil @Yanez, který to nezmiňuje…
Jak jsem měl možnost v Itálii poznat přípravu těstovin v domácnosti, tak používají HLADKOU mouku. Z prostého důvodu: jiná než hladká mouka se běžně neprodává…
(hihi, podobně to tam mají s mletým cukrem! Za fůru peněz vám prodají sáček, jako by to byl šafrán…) :)

Tak tak. V obchodech je většinou jen farina doppio zero. A o cukru ani nemluvím. Cukr moučku jsem prostě nesehnal, to bylo v Bibione. Mají tam cukr, kde je udávána velikost zrna cukru, tak jsem vzal tu nejmenší, ale i tak to byl skoro náš kristal :lol:.

Diskuzní téma - Domácí těstoviny - z jaké mouky?
Yanez
6 příspěvků 11.7.13 22:27
@VašekL píše:
Prodám čerstvé lanýže

Rád bych věděl původ oněch lanýžů, děkuji.

Diskuzní téma - Prodám čerstvé lanýže
Yanez
6 příspěvků 11.7.13 22:19
@Bea 22 píše:
Moc hezké články, ale když člověk musí držet dietu, tak je to opravdu zoufalé, dívat se na ty dobroty..

To ale přeci není pravda. Většina dobrot se dá bez problémů konzumovat i při redukční dietě. Je jasné, že nebudu papat špekáčky, salámy, buřty, vepřové koleno i bůček. Je třeba jit na http://www.kaloricketabulky.cz/ a prostě jen si psát, co za ten den spořádám a kolik kj to koštuje. Ubrat tučná jídla a přidat ovoce a zeleninu. Jíst 5 x denně jídla v průměru 1400 kj a to uvidíte, jak kila půjdou dolů. Je to vlastní zkušenost.

Co mohu jen kladně doporučit. Pít jen vodu. Pochopitelně ochucemou a to čerstvým citronem. Na půl litru vody si dávám půl vymačkaného citronu. A hned od samého rána a pít a pít a pít. Tuk se rozpouští ve vodě a to by jste se divila, kolik ho pak vyčůráte! Zeleninové saláty, které se dochucují octem, dochucuji octem jablečným. A maso lze jíst dle libosti, ale vařené! Prostě si hubnutí jen spočítáte. Musíte jednoduše více vydat a méně přijmout. Ze začátku je to těžké, ale pak si na buřta nebo přesádlovanou Vysočinu ani nevzpomenete. :mavam:

Diskuzní téma - Dieta a trápení
Yanez
6 příspěvků 11.7.13 21:58

Ano, máte pravdu. To, že jste se nezasmála, však nebude ani dabingem, ale bohužel ani filmem. Film je výborný. Byl jsem i na divadelním představení, z kterého film vzešel. Vynikající. Co se týká zelňačky: mám film nahrán hlavně z důvodu zjištění ingrediencí oné polévky. Je jen jeden, možná dva záběry do hrnce s polévkou. Po absolvování krátkodobého kurzu francouzštiny jsem byl schopen na internetu na francouzských stránkách získat recept na francouzskou zelňačku, po které Louis de Funes si tak hezky ulevoval :D. Zjistil jsem, že zelňačka je ve Francii ve velké oblibě. Zjistil jsem, že francouzská zelńačka nemá s českou zelňačkou pranic společného.

Diskuzní téma - Zelňačka (1981)
Yanez
6 příspěvků 7.7.13 15:32
Těstoviny dělané doma

Základem je určitě výběr té správné mouky, ale řekl bych, že se nejedná o kritickou volbu. Na těstoviny se používá mouka z tvrdozrnné pšenice - semoliny, ale stejně tak se používá mouka z měkkozrnné pšenice. Důležité je, aby mouka obsahovala dostatečné množství lepku.

Ingredience:
mouka pšeničná (tvrdá, měkká)
vejce
sůl (ne vždy)
voda (ne vždy)

Platí, že na každých 100g mouky dáváme jedno vejce. Hmotnost vejce by měla začínat na 70g. Pokud použijeme vejce menší, bude většinou nutno dodat lžičku nebo dvě teplé vody. Těsto není nutné solit, záleží na nás, jak rádi máme slané jídlo. Obecně platí, že pokud k těstovinám budeme zhotovovat omáčku nebo jinou výraznou přílohu, solíme méně.

Technologie výroby: těsto se vyrábí přímo na dřevěném válu, kde se z mouky vytvoří fontánka, do jejíž středu se rozklepnou vejce a vidličkou či lžičkou se zapracovávají do mouky. Pokud bude těsto moc suché, včas dodáme lžičku teplé vody. Těsto musí být nelepivé, ale měkké a vláčné, jinak se u rozválení hodně zapotíme :lol:.

Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1 hodinu odpočinout na chladném a suchém místě. Těsto by mělo být elastické a měkké. Nyní se těsto vyválí na vále na co nejtenčí vrstvu a můžeme se pustit do výroby raviol či vykrájet lasagne :mavam:.

Diskuzní téma - Domácí těstoviny - z jaké mouky?

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Yanez »

Napsat uživateli Yanez zprávu   Přidat uživatele Yanez do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Karbanátky Karbanátky
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz