van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 7.5.21 16:16
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Králičí bochánky se švestkami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.10.19 19:02

Příliš mě to nenadchlo. Králík je dost nevýrazný a jednodruhové karbanátky jsou trochu mdlé. Více něž pečená mi vyhovovala verze smažená na oleji. Pracnost neodpovídá výsledku.

Krupicové knedlíčky se zeleninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.10.19 20:33

Vyzkoušeno. Stejné krupicové knedlíčky lze jistě vytvořit i mnohem méně pracnou metodou. Chtěl bych vidět, jak někdo 25 minut míchá krupici v mléce. Z uvedeného poměru vznikne po třech minutách jeden velký knedlík, který můžete v hrnci tak akorát koulet, ale rozhodně ne 20 minut míchat a bobtnat. Výsledek je vcelku chutný, ale zabere to spoustu času a nádobí.

Dýňová polévka s koprem a skořicí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:40

Je to dobré. Překvapila mě jednoduchost, je to vlastně jen rozšmrdlaná dýně ve vývaru. Pak mě také překvapilo, že nevznikla hustá kaše, jak to u krémových polévek bývá, ale hodně řídká polévka, což se nakonec ukázalo jako výhoda. Kopr jsem použil klasický zelený, semínka jsem si schoval na jaro. Skořici jsem v polévce nezaznamenal, asi jsem jí dal málo. Celkově vzato moc dobrá polévka.

Hřbet z divočáka podle pana fořta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:35

Nenadchne, neurazí. Je pravda, že jsem měl jen ty žampiony, lesní houby nebyly. Dusit hrušky na víně je výborný nápad, omáčka z takového vína byla výborná a nebyla přehnaně kyselá.

Hráškový krém s čerstvou mátou (pro Blížence)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.9.19 12:57

Z uvedeného množství jsem vyrobil kaši, ve které stála lžíce. Ale když se toho hrášku dá jenom polovička, tak je z toho dobrá hrášková polévka. Ty slaninové kousky jsou moc dobrý nápad, klidně bych jich snesl i víc.

Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.9.19 11:13

Pomerančovo-zázvorovou marmeládu jsem sice nesehnal, ale zázvorovou ano. Až na tuhle drobnost jsem postup dodržel zcela. Na první pohled je to zajímavé a chutné. Na druhou stranu marináda je velmi výrazná, lze do ní naložit prakticky cokoliv, protože chuť masa stejně nepoznáte. Myslím, že to nepatří do žádné národní kuchyně, protože nakládat divočáka do sojovky mi přijde velmi neobvyklé. Spíš někdo zbastlil všechno možné dohromady a ono to náhodou vyšlo.

Sojová jitrnice "jakou svět neviděl"

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.9.19 16:47

Vždycky mě hrozně baví, když někdo, kdo nejí třeba párek a může si místo toho udělat vajíčko natvrdo, se ze všech sil snaží vyrobit ze soji právě párek. Nechápu takové počínání. Já třeba nejím cizrnu, ale nikdy by mě nenapadlo si ji vykrájet z bůčku a pak se kasat, že jsem oblafnul přírodu a udělal cizrnu z bůčku. Takže dělat bramboráky z cukety, jitrnice ze soji a řepu z kedlubny je podle mě pitomost. Ale přesto jsem to vyzkoušel. Místo kostek jsem použil granulát, nemusíte si pak znesvětit mixér a jde to tak nějak samo. Hotový polotovar jsem nechal odležet 24 hodin. Nastudeno jsem ochutnal, do jitrnice to má daleko asi jako do Japonska. Teplá verze mě ale překvapila. Lidi, ono to vážně chutná jako jitrnice, přesněji řečeno prejt! Chuťově je to hračka, jitrnice je především majoránka, česnek, pepř, a tak dále. Správnou konzistenci zajistí právě ten granulát, který se tváří jako hrubě mleté maso. A houska je v jitrnici taky. Úžasné! Ani jako zapřísáhlý masožravec bych nepojal podezření, že jím soju. Špatně se to smaží, původně zamýšlené karbanátky se rozpadaly a drť na pánvi vsakovala olej, takže žádná zdravověda, ale poctivá česká sebevražda tukem. Na talíři to ale vypadalo jako osmažený prejt a i to tak chutnalo. Osobně bych asi přidal koření, mohlo by to být výraznější. Cibuli jsem dal celou a nakrájet ji velmi jemně, já jsem to odflákl a velké kusy kazí dojem. Celkově vzato velké překvapení a rozšířené obzory. Smysl to sice nemá, ale chutná to skvěle.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Šunkový svítek I

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.9.19 14:37

Zřejmě nejsem svítkový typ. Knedlíčky mi v polévce vyhovují více. Ale když odhlédnu od lásky ke knedlíčkům a domácím nudlím, nebylo svítku co vytknout.

Ostrý jazyk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.19 15:26

Těžko hodnotit, protože hlavními dochucovadly jsou ocet a pálivá paprika, a já nesnáším kyselé a pálivé. Ale nicméně nakonec to bylo docela dobré. Vývaru jsem dal jen 200 ml a papriky taky o dost méně. Konzistence omáčky byla akorát, kdo má rád kyselé a pálivé, bude spokojen.

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:54

Ještě druhý pohled: ani po zdolání celého litru polévky se mi nezajídá, což se asi ještě žádné krémové polévce nepovedlo a rajské už vůbec ne. Stále je to chutné a svěží. Moc dobrá rajská.

Marinovaný králík, brambory se špenátem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:52

Tohle mě moc nenadchlo, celé je to tak trochu do kysela. Jsou tu i lepší recepty.

Česnekový králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.7.19 13:24

Moc dobré to bylo. Na finální zahuštění už nedošlo, protože jsem dělal jen jednu porci, ale jistě by to bylo ještě lepší. Maso je křehké, ideální na zadní stehno. Napřed dusit a potom péct je vynikající strategie. Ideální s bramborovou kaší.

Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.7.19 09:43

Funguje to. Chutný recept, rychlá příprava. Vyzkoušeno s předními stehny, ale zadní by asi taky šla.

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.7.19 17:10

Celkem chutná polévka. Nejsem příznivcem rajských polévek, ale tahle ušla. Když vynecháte chemokostku a tabasco, zbude vám dost nevýrazná polévka, kde je spousta příležitosti pro dochucování. Rozhodně bych přidal česnek, možná nějaká ta bazalka. Také jsem nepřišel na způsob, jak se dvě kila rajčat dají na pánvi zprudka opékat.

Vídeňský guláš - Wiener Herrengulasch (Fiakergulasch)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.7.19 17:09

Vyzkoušeno. Je to prostě normální hovězí guláš, ke kterému dáte párek a vajíčko, aby vypadal jinak. Je-li podáván v restauraci, tak aby se host zasytil párkem a vejcem za cenu hovězího masa. Je pravda, že jsem neměl morkovou kost, s ní je to třeba dokonalé.

Kedlubnová polévka se slaninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.7.19 17:05

Celkem chutná polévka, žádnou vlnu nadšení ale nezpůsobila. Prostě krémová polévka. Pokud je kedlubna starší nebo špatně oloupaná, je polévka výrazně cítit zeminou. Účinek křenu jsem nepozoroval.

Krevetový salát s avokádem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.7.19 11:14

Vynikající záležitost. Jen poměr surovin je ještě třeba doladit. Jako masožravec bych tam rád viděl víc krevet. Omáčku HP jsem nesehnal, zastoupil ji kečup. A místo creme fraiche česká šlehačka. Ale ten trik s citrónovou šťávou a smetanou je fenomenální!

Knedlík v mikrovlnce vařený

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 19:08

Opravdu to funguje. Na můj vkus je tam málo rohlíku, ještě jeden bych přidal. Vody jsem dal pouze 270 ml (prostě hrnek), neumím si představit, že bych tam nalil opravdu 600. Těsto před kynutím je trochu lepivější, než to, ze kterého děláte šišky. Nechal jsem ho nakynout ve skleněném kulatém pekáčku se skleněným víkem a v tom jsem to i uvařil. 7 minut na 800W bylo akorát. Není to žádný krasavec, je taky víc porézní, když se neválel, ale je dobrý.

knedlíky ze syrových brambor

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 13:47

Velmi dobrá klasika. Hodně materiálu zůstalo v hrnci, ale to mohlo být odrůdou brambor.

Vídeňský Rindsgulasch - podle mě ten nejpepší guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 13:45

S tím nejlepším gulášem na světě bych byl opatrný, ale chutné to je. Na mě je tam hodně papriky. Jinak je to prostě normální guláš.

Stránka:  « Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz