van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line dnes v 11:31
Počet příspěvků v diskuzích: 195
Jsem pokročilý kuchař
 

Pečené brambory se zeleninou a romarýnem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.2.17 18:36

Překvapivě dobré. Co se mě týče, obešel bych se bez té mrkve. Jinak nemám výhrad, jako příloha vynikající.

Mléčná polévka s houbami a jogurtem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.2.17 18:31

Jednoduchá chutná polévka. Na jogurt jsem samozřejmě zapomněl, snad si příště vzpomenu. Vynechal jsem éčkořenící směs. Uvedené množství ingrediencí bylo tak akorát na 1 litr vody, mléka by stačilo 150ml. Dala by se krásně uvařit na ohni v kotlíku.

Opilý daněk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.2.17 16:13

Ten nálev je opravdu kyselina. I když jsem dal ocet zředěný a vynechal citronovou šťávu, tak to maso naprosto zničí. Proto jsem nechal marinovat jen 4 hodiny, pak to celkem šlo, i tak to ale nebyl žádný gurmánský zážitek a maso přišlo o veškerou charakteristickou vůni. Kdybych to tam nechal celý den, tak mi to rozpustí hrnec.
Je třeba si uvědomit, ža tyto nálevy mají původ v době, kdy jediný možný způsob uskladnění masa bylo ve sklepě na háku. A před konzumací bylo třeba zabít všechno, co se nastěhovalo dovnitř před vámi a odstranit zápach mnohdy již kazícího se masa. V době ledniček a mrazáků již nemáme takových drasťáren zapotřebí. Do tohoto nálevu můžete dát pouze opravdu velké několikakilové kusy masa, které mají šanci zůstat uvnitř masem. Pokud tam naložíte 300g plátky, můžete k nim klidně přihodit starou cvičku a nepoznáte rozdíl. Věřím, že to několika strávníkům může chutnat (to jsou ti, co tlačenku octem zapíjejí poté, co na ni vysypou celou pepřenku), ale my labužníci víme, že zvěřina musí zvěřinou vonět a po zvěřině chutnat, což vám tento nálev neumožní.

Králičí stehýnka, česnek, kapary a rozmarýn

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.2.17 15:54

Vynikající. Ačkoliv kapari nemám příliš v oblibě, tohle je vyvážené a chutné. Pokud se dusí pomalu, zůstanou stehýnka šťavnatá, narozdíl od pečení v troubě.

Champ

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.2.17 15:50

Výborná příloha, kaše nezklame v jakékoliv verzi.

Krkonošské kyselo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 8.2.17 14:58

Je to překvapivě dobré. Jen bych to tak nějak čekal zahuštěné jíškou. Proto bych příště udělal kvásek moučný místo chlebového. Nebo aspoň do chlebového přidal i mouku. Dělal jsem z 1 litru vody, 100g žampionů a kvásku asi 80g.

Vyzkoušené Boeuf Bourguignonne pro levné hovězí maso

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.17 17:33

Velmi dobré. O hodně lepší, než minulá verze ze zvěřiny, kde se maso do vína nakládalo. Dokonce i ta mrkev tam má svoje místo. Vřele doporučuji.

Červená smetanová čočka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.17 17:26

Dobré to je. Zařadil bych to spíš mezi přílohy a k hovězímu mletému steaku to bylo výborné. Vody to schlamstlo o hodně víc. Na čtvrt hrnku by mi asi shořel hrnec.

Guláš s makarony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.1.17 20:45

Úžasné, vynikající, delikátní. Vařil jsem z dobře odblaněné hovězí kýty. Je to teda piplačka, dostat do každé kostky slaninu a česnek dá práci. Houby jsem měl pouze zmrazené a místo toho rajského speciálu jsem dal rozmixované rajče. Barbarské, ale chutné. Za 3 hodiny se maso jen rozsýpalo. Makarony uvařím dodatečně, první porci jsem snědl s čerstvým chlebem a je to lahůdka. Ještě mít ten parmezán.

Zelnice (pro Býky)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.17 18:32

Nuda. Prostě normální zelňačka. Jeden z tisíců receptů na úplně stejnou zelňačku. Klobása by mohla být osmahnutá.

Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.17 18:26

Za mě nic moc. Víno opět změnilo šťavnaté maso v kyselou kostku bez chuti. Nejchutnější na tom všem byly ty cibulky a žampiony. Maso bylo trochu utrpení. Snad s jiným vínem nebo bez něj.

Valašská kyselica - zelná

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.1.17 13:54

Je to překvapivě dobré, ten česnek tam dělá divy. Polévku jsem uvařil z poctivého kuřecího vývaru, dál už jsem ničím nedochucoval. Ačkoliv nemám rád kyselé, tohle mělo ten správný říz. Zelí jsem použil normální sterilované, nikoliv kysané. Doporučuji.

Celerová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.17 13:30

Upřímně jsem moc nadšený nebyl. Polévku jsem dělal z drůbežího vývaru, vynechal jsem smetanu a vejce. Není to špatné, ale jedl jsem už lepší polévky.

Hovězí řízky v tlakovém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.17 12:10

Ač jsem zprvu trochu pochyboval, výsledek mě mile překvapil. Maso je křehké a šťavnaté, obal na řízku i po dušení drží. Ta kečupová paráda je dobrá jen jako nálev během dušení, po vyjmutí masa jsem ji vylil. Celkově chutný pokrm, použita hovězí kýta.

Cibulačka 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.17 11:15

Ruku na srdce, rozvařit cibuli ve vodě a fláknout do ní masox je opravdové kulinářské zoufalství, které by Pohlreicha dohnalo k sebevraždě. Pokud to děláte z vývaru, pak záleží na tom, jak umíte udělat vývar. Jinak to bude mdlé. Rozmixování, jakkoliv jsem proti němu, je tentokrát nutné, protože takové množství cibule jinak bezpečně do pusy nedostanete. Trochu to zachraňují ty sýrové krutony, jinak nic moc.

Velikonoční jehněčí plec

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:22

Světe div se, ono to opravdu jde bez jediného zrnka soli. Noha se povedla, těším se na další.

Kachní prsa s růžovým pepřem pro někoho....!

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:21

Červený pepř jsem sice nesehnal, ale i se zeleným nakládaným to bylo dobré. Omáčka byla skvělá, můžu doporučit.

Zvěřinový guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:17

Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.

Tyrolské knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:10

Chuťově výborné knedlíčky, ale pro svou výraznou chuť se nehodí do každé polévky. Vlastně je to obyčejná nádivka, kterou můžete nacpat do kuřete. Porce je to pořádná, v první chvíli jsem se bál, že z toho bude tak 450 knedlíčků. Nakonec jsem uplácal 75 kousků velikosti vlašáku, takže si připravte opravdu hodně polévky. Jak se krájí tvrdé housky, to nevím, já dělal z čerstvých. Ale rozhodně se to nemusí krájet na moc drobno, ono se to v tom mléce stejně všechno rozpatlá.

Polévka z hovězí oháňky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.11.16 17:07

Je to velmi zajímavá polévka. Přiznám se, že jsem dělal zrychlenou verzi bez čištění. Pórek jsem dal jenom jeden a myslím, že to bylo akorát. Líbí se mi ta nakonec přidaná zelenina, je to opravdu křupavé, křehké a chutné. Chuťově je malinko mdlá, ale to je spíše jen o zvyk. Jsem zvyklý na polévky se spoustou libečku a nového koření, portské liju do polévek zřídkakdy. Jinak je moc dobrá a působí slavnostně.

Stránka:  « Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Cibulačka Cibulačka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz