van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 7.5.21 16:16
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Snadný salát s okurkou a rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.3.20 11:17

Tak druhá verze. Úplný top to sice není, ale jedlé to je. Chce to holt čerstvou zeleninu.

Bramboráková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.3.20 12:33

Mně se taky první tři pokusy rozvařily na bláto. Chce to opravdu hodně mouky a raději polohrubé. Pak už to jde. Bramboráková chuť se nekonala, byť ze zbytku byly dobré bramboráky. Za mě spíše nouzovka, jak zpracovat zbytek bramborákového těsta, které už nikdo nemůže ani vidět.

Býčí láska - Rocky Mountain Oysters

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 20:10

Vynikající. S tím vařením to nepřehánět, jinak se začnou vydrolovat, jako se to stává u převařených jater.

Langoše 4

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 18:24

Dobré langoše. Malinko jsem si upravil postup dělání kvásku, droždí nikdy nedrobím, ale rozpustím ve vodě či mléce. Z uvedeného množství rozhodně neudělám 10 dospělých langošů. Zkusil jsem to rozdělit na deset dílů podle váhy, ale výsledné langoše jsou prťavé a je skrz ně vidět až na Šumavu. Ideální je 5 poctivých langošů. Pro dva dospělé je to porce akorát.

Labužnický králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:33

Udělal jsem z poloviční dávky, přičemž papriku jsem dal jen červenou a to ještě ne celou. Po rozmixování vznikne něco jako králík na paprice, trochu říznutý rajskou. Ale chutná to vcelku dobře. Jako přílohu jsem udělal bramborový knedlík a páslo to k sobě dobře.

Bramborové knedlíky z horkých brambor (bez vejce)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:29

Tak u mě to žádná nadýchanina nebyla, ale to může být druhem brambor nebo i rukama. Ze 3/4 kg oloupaných brambor mi vyšly dvě hezké šišky akorát. Mouky jsem dal o dost méně, protože mi už těsto připadalo trochu tuhé. Zajímalo by mě, jak teplé ty knedlíky kdo stihnete vyválet. Strouhání vařících brambor je lahůdka, kterou doporučuji každému masochistovi. Ruka mě tak pálila, že jsem si ani nevšiml, že jsem si ustrouhal kus prstu. Ale uplácané šišky už stejně byly jen tak vlažné. Možná proto nebyly moc nadýchané. Ale jinak to funguje.

Pórková polévka - klasická

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 11:31

Prostě zeleninová polévka, kde výsledná chuť hodně závisí na poměru zeleniny. Vzhledem k domu, že poměry ingrediencí nejsou dány, může vzniknout cokoliv. Mně vznikla mokrá zelenina, většinu vývaru zelenina natáhla. Po dodání dalšího kuřecího vývaru a trochy kuřecího masa je to dobrá polévka.

Pikantní králičí řízky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.2.20 19:58

U mě nic moc. Po osmažení dozlatova byl králík stále tvrdý jako bota musel na hodinu do trouby na převýchovu. Pak už to šlo, ale žádná bylinková paráda se nekonala. Někde vzadu se slabounce ozýval rozmarýn, ale tím to zvadlo.

Květákový mozeček 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.2.20 15:52

Prostě mozeček. Chutná to jako mozeček, vypadá to jako mozeček, je to mozeček.

Moje smetanová květákovo-mrkvová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.2.20 16:23

Vytvořeno přesně podle postupu s tím rozdílem, že jsem vynechal chemický tfujtajbl, místo toho použita voda z vaření brambor a vývar z dalšího květáku, který byl použit jinak. Takže docela slušný zeleninový základ. Výsledný verdikt je následující: Sníst se to dá, ale je to opravdu fuška. Rozhodně to není nic, na co by se dospělý chlap cestou z práce těšil. Spíš se vám stane, že se někde dva dny zdrží. Polévka budiž prohlášena za domácí násilí a její autor poslán do horoucích pekel na tři sta let. Šmytec.

Králičí roláda na víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:13

Dělal jsem ze zadních nohou a bříšek, nádivky poloviční množství. Pečicí teflonovou fólii nemám, posloužil starý dobrý alobal. Maso pečené půl hodiny na 180 a půlhodinu na 160 horkovzduch, bylo krásně šťavnaté a na povrchu zlatavé. Náplň už takové terno není, ta strouhanková hmota udělá takový kompaktní sádrovec. Osobně bych dal přednost nějaké houskové nádivce do kuřete, které bude nadýchanější. Párek v králíkovi taky moc smysl nedává, to bych ho raději zbaštil samotný k večeři. Ale jinak dojem pozitivní.

Česneková bramborová kaše

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:04

Vcelku chutná příloha. Dělal jsem poloviční dávku takřka přesně podle postupu. Jen ta práce s česnekem mi přijde zbytečně komplikovaná a na to, že jsem zlikvidoval celou palici česneku, tam moc cítit nebyl. Mám pocit, že stroužek syrového česneku by udělal stejnou parádu a rychleji. Vyzkouším, uvidím. :-)

Provensálský dušený králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.20 11:12

Asi to není recept úplně pro mě, ale špatné to není. Hodně záleží na tom, jaké použijete víno a jestli máte provensálskou směs ze záhonku, nebo z Alberta. Nádherně to voní a není to kyselé. Zeleninu se mi povedlo udělat na skus a možná by stačila jako příloha.

Labská pochoutka s bramboráčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.2.20 18:09

Za mě nic moc, je to taková socialistická minutka z roku 83, kdy chcete nóbl večeři a máte jen vepřové a cibuli. Maso je samozřejmě nejlepší ihned po orestování, tady se však jede podle tehdejšího hesla dusit, dusit, dusit! Trápit to pod pokličkou je zcela zbytečné.

Lemiešky se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:37

Podle toho obrázku jsem měl obavu, že mi vyjde něco jako šišky s mákem, ale výsledek mě mile překvapil. Dělal jsem z polovičního množství a vody jsem tam nechal asi deci a půl. Příště bych dal asi méně, bochánky byly na okrajích hezky zlatavé a křupavé, ale uvnitř bylo stále dost blátivo, takže křupavost vydržela jen chvilku. Určitě to stojí za experimentování, možná by tomu slušela i nějaká petrželka dovnitř. Mouka byla polohrubá, pekl jsem dvacet minut a víc na 180 horkovzduch.

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:32

Šikovná věcička. Z polovičního množství je toho až až. Dost se do toho vpíjí olej, ale jinak je to dobré, rychlé a bez nádobí. :-)

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:33

Chutný a rychlý recept. Jen ta doba pečení je opravdu přehnaná. Pórek tam dát rovnou, spíše do smetany než na lososa, aby se nevysušil. A pak dvacet minut stačí až až.

Vařené masové taštičky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:14

Velmi zajímavé. Na uvedené množství náplně mi stačilo těsto ze dvou vajec. Chuťově je to výborné, zato estetika dost pohořela, ale to je jistě praxí. Výhoda je, že ani protržená taštička (spíš polštář) se nerozeběhne po polévce, ale drží pohromadě. Ta velikost je trochu moc. Čtverec 10×10cm se v polévce navaří na 13×13, takže se nevejde do hrnce, zvlášť když se jich tam má vejít osm. Tím mi vznikly různé patvary, nic úhledného to nebylo. Jedna taška je na dvě porce polévky a do talíře se celá nevejde. Takže bych začal na míře 5×5. Druhou várku jsem udělal jako ravioli ve formičce na led a až je z ní dostanu ven, tak se uvidí, jak obstojí v polévce. Každopádně mi ta zavářka většinu polévky zblajzla, chce to vařit ve větším množství. Ale přesto vynikající.

Hermelín ve víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:05

Za mě nic moc. Možná to bylo vínem, ale tak nějak to nahořklo, chuť hermelínu se ztratila úplně a vlastně to byly jen oříšky v neurčité hmotě. Jestli někdo máte osvědčené víno, které vykouzlí ten kulinářský zážitek, tak poraďte. Já si raději naložím hermelín klasicky do oleje.

Jehněčí kotleta po provensálsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.1.20 16:30

Jehněčí nezklame. Naložené maso mi vydrželo v pohodě tři dny, ani jsem ho, myslím, nesolil. V salátu jsem vynechal ocet. Studený salát působí dost nepatřičně, jako studená příloha, která příliš dlouho čekala, než se dodělá maso. Orestované brambůrky k tomu pásnou líp.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz