van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 16.04.19 20:11
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Králičí stehýnka, česnek, kapary a rozmarýn

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 15:54

Vynikající. Ačkoliv kapari nemám příliš v oblibě, tohle je vyvážené a chutné. Pokud se dusí pomalu, zůstanou stehýnka šťavnatá, narozdíl od pečení v troubě.

Champ

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 15:50

Výborná příloha, kaše nezklame v jakékoliv verzi.

Krkonošské kyselo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 08.02.17 14:58

Je to překvapivě dobré. Jen bych to tak nějak čekal zahuštěné jíškou. Proto bych příště udělal kvásek moučný místo chlebového. Nebo aspoň do chlebového přidal i mouku. Dělal jsem z 1 litru vody, 100g žampionů a kvásku asi 80g.

Vyzkoušené Boeuf Bourguignonne pro levné hovězí maso

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.17 17:33

Velmi dobré. O hodně lepší, než minulá verze ze zvěřiny, kde se maso do vína nakládalo. Dokonce i ta mrkev tam má svoje místo. Vřele doporučuji.

Červená smetanová čočka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.17 17:26

Dobré to je. Zařadil bych to spíš mezi přílohy a k hovězímu mletému steaku to bylo výborné. Vody to schlamstlo o hodně víc. Na čtvrt hrnku by mi asi shořel hrnec.

Guláš s makarony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.01.17 20:45

Úžasné, vynikající, delikátní. Vařil jsem z dobře odblaněné hovězí kýty. Je to teda piplačka, dostat do každé kostky slaninu a česnek dá práci. Houby jsem měl pouze zmrazené a místo toho rajského speciálu jsem dal rozmixované rajče. Barbarské, ale chutné. Za 3 hodiny se maso jen rozsýpalo. Makarony uvařím dodatečně, první porci jsem snědl s čerstvým chlebem a je to lahůdka. Ještě mít ten parmezán.

Zelnice (pro Býky)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.01.17 18:32

Nuda. Prostě normální zelňačka. Jeden z tisíců receptů na úplně stejnou zelňačku. Klobása by mohla být osmahnutá.

Dančí, srnčí, nebo jelení Bourguignonne

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.01.17 18:26

Za mě nic moc. Víno opět změnilo šťavnaté maso v kyselou kostku bez chuti. Nejchutnější na tom všem byly ty cibulky a žampiony. Maso bylo trochu utrpení. Snad s jiným vínem nebo bez něj.

Valašská kyselica - zelná

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.01.17 13:54

Je to překvapivě dobré, ten česnek tam dělá divy. Polévku jsem uvařil z poctivého kuřecího vývaru, dál už jsem ničím nedochucoval. Ačkoliv nemám rád kyselé, tohle mělo ten správný říz. Zelí jsem použil normální sterilované, nikoliv kysané. Doporučuji.

Celerová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.01.17 13:30

Upřímně jsem moc nadšený nebyl. Polévku jsem dělal z drůbežího vývaru, vynechal jsem smetanu a vejce. Není to špatné, ale jedl jsem už lepší polévky.

Hovězí řízky v tlakovém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.01.17 12:10

Ač jsem zprvu trochu pochyboval, výsledek mě mile překvapil. Maso je křehké a šťavnaté, obal na řízku i po dušení drží. Ta kečupová paráda je dobrá jen jako nálev během dušení, po vyjmutí masa jsem ji vylil. Celkově chutný pokrm, použita hovězí kýta.

Cibulačka 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.01.17 11:15

Ruku na srdce, rozvařit cibuli ve vodě a fláknout do ní masox je opravdové kulinářské zoufalství, které by Pohlreicha dohnalo k sebevraždě. Pokud to děláte z vývaru, pak záleží na tom, jak umíte udělat vývar. Jinak to bude mdlé. Rozmixování, jakkoliv jsem proti němu, je tentokrát nutné, protože takové množství cibule jinak bezpečně do pusy nedostanete. Trochu to zachraňují ty sýrové krutony, jinak nic moc.

Velikonoční jehněčí plec

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:22

Světe div se, ono to opravdu jde bez jediného zrnka soli. Noha se povedla, těším se na další.

Kachní prsa s růžovým pepřem pro někoho....!

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:21

Červený pepř jsem sice nesehnal, ale i se zeleným nakládaným to bylo dobré. Omáčka byla skvělá, můžu doporučit.

Zvěřinový guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:17

Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.

Tyrolské knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:10

Chuťově výborné knedlíčky, ale pro svou výraznou chuť se nehodí do každé polévky. Vlastně je to obyčejná nádivka, kterou můžete nacpat do kuřete. Porce je to pořádná, v první chvíli jsem se bál, že z toho bude tak 450 knedlíčků. Nakonec jsem uplácal 75 kousků velikosti vlašáku, takže si připravte opravdu hodně polévky. Jak se krájí tvrdé housky, to nevím, já dělal z čerstvých. Ale rozhodně se to nemusí krájet na moc drobno, ono se to v tom mléce stejně všechno rozpatlá.

Polévka z hovězí oháňky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.11.16 17:07

Je to velmi zajímavá polévka. Přiznám se, že jsem dělal zrychlenou verzi bez čištění. Pórek jsem dal jenom jeden a myslím, že to bylo akorát. Líbí se mi ta nakonec přidaná zelenina, je to opravdu křupavé, křehké a chutné. Chuťově je malinko mdlá, ale to je spíše jen o zvyk. Jsem zvyklý na polévky se spoustou libečku a nového koření, portské liju do polévek zřídkakdy. Jinak je moc dobrá a působí slavnostně.

Játra se zeleninou na smetaně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.11.16 16:22

K vyzkoušení jsem potřeboval notnou dávku odvahy. Přecejen pečený celer a mrkev není to, co by zdobilo menu v hotelu Hilton a i podle obrázku to spíš připomíná nouzovku ze školní jídelny. Kupodivu chuťově je to docela dobré.
Zde několik postřehů:
Doporučuji rozhodně nesolit vůbec, jinak to ztvrdne.
Pokud nemáte nesolený vývar, podlijte jenom vodou, chuťově to neztratí.
Omáčky udělejte víc, je fakt dobrá.
Chybí mi tam nějaké bylinky, já dal rozmarýn. Špeku to chce opravdu hodně, jinak se tam ztratí.
Hodina pečení je i při mírném výkonu strašně moc. Bude z toho tvrdá podrážka na cvičky. Já pekl 40 minut a i tak to bylo přes.
Vcelku dobrý recept, ale opakovat jej nejspíš nebudu, protože pečení není pro játra úplně nejvhodnější způsob přípravy.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Mrkvová polévka 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.11.16 10:40

Jsem nebezpečným optimistou. Pokaždé, když si uvařím nějakou mrkvovou polévku, zjistím, že tudy cesta nevede a zapřísáhnu se, že už nikdy takovou chybu neudělám. A vždycky za pár měsíců najdu jiný recept a řeknu si: „Třeba tentokrát nebude hnusná…“ A koloběh se opakuje. Tak tedy: Mrkvová polévka je spolehlivý prostředek k vypuzení chlapa z domu. Ještě že jsem toho neštěstí udělal jen litr, tak se s tím snad nějak popasuju. Po rozmixování by se to dalo směle zařadit mezi omáčky. Vhodit do toho knedlík, nikdo nic nepozná (ani ten knedlík ne). Sníst se to dá, ale snadné to nebude. :-)

Kulajda od Elenky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.11.16 09:49

Trochu se to ve mně tluče. Na jednu stranu musím uznat, že chuťově je to moc dobré. Na druhou stranu, co si budeme povídat, brambory s moukou rozvařenou ve vodě není žádná výživová ani kulinářská pecka. A půllitr smetany je už úplný nesmysl. Já to přikrášlil houbami, smetany stačí klidně jen půl kelímku. Je tu spousta místa pro další vylepšování kvalitními surovinami.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz