van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 16.04.19 20:11
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.11.17 15:23

Vynikající! Ten bílý pepř s tou šalvějí se báječně doplňují. Kysané smetany jsem dal jenom půl a omáčka byla báječně sladká. Neváhal bych ji označit za švestkovou.

Dušený králík s křenem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.17 12:34

Velmi chutná úprava. Vlastně je to velmi jednoduchý recept, ale ten čerstvý křen udělá své.

Výborný pečený králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.10.17 14:26

Nevím, čím to je, ale ten králík chutná jako ryba. Nicméně to není na závadu, mně to chutnalo.

Zeleninová polévka s vývarem z uzeného kolene

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.10.17 14:02

Chutnalo to, byť jsem tomu zpočátku nevěřil. Strouhaná zelenina ani kroupy nejsou moje oblíbené vložky do polévek. Ale podpořil jsem to 250g cikánského šálu a bylo veselo.

Konfitovaný králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.10.17 18:18

Králíka jsem marinoval klasicky, tedy s trochou oleje, rozemletým kořením a přiměřenou dávkou soli. Upečené v oleji je to skvělé, maso není vysušené a zbylý olej má fantastickou vůni.

Brokolicová krémová polévka s parmezánem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.10.17 12:30

Vyzkoušeno. Mléka polovic a smetany jen trochu, aby to nebylo moc těžké. Jinak postup dodržen. Úplně nejoblíbenější polévka to asi nebude, ale propadák taky ne.

Tvarohové prsty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.09.17 15:25

Je mi líto, ale z tohohle těsta se nedá vytvarovat zhola nic :-)) Ale to vůbec nevadí, prostě jsem lžičkou odkrajoval noky a bylo to výborné. Jsou to křehké a nadýchané nočky, nikdo by nepoznal, že je v tom tvaroh. Dával jsem vaničkový plnotučný, s kostkou by to asi vytvarovat šlo.

Hovězí líčka na víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.09.17 17:58

Maso se povedlo krásně měkkoučké, ale chuťově mě to neoslovilo. Snad jindy.

Vaječné cuckance z máslové jíšky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.04.17 15:56

Dobrý nápad, je to vítané zpestření mé zavářkové palety. Chutnalo to.

Staročeská zelňačka s klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.04.17 23:09

V podstatě obyčejná, nicméně chutná zelňačka. Nevím, kde berete ty 4 porce. Já udělal z poloviční dávky a mám to minimálně na osm dní. Klobása byla maďarská polosuchá až suchá a opekl jsem ji. Vypečený tuk jsem použil místo sádla na jíšku.

Celerová polévka s opečenou houskou (pro Vodnáře)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.04.17 23:02

Musím uznat, že je to chutná polévka. Použil jsem půl litru vývaru a jen 200g celeru a tento poměr je vyhovující. Je to sice dost husté, ale ještě je to stále polévka. Žloutek jsem nedával, už takhle mám mrazák plný bílků. Chutnalo to i bez veky.

Mexické fazole

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.04.17 22:56

Jednoduché, chutné a hezky to vypadá. Fazolí bylo o trochu méně, celkem necelých 600g, česneku jen jeden velký stroužek, protože mám domácí a ten má sílu. Ostatních surovin dle receptu. Klobása byla maďarská polosuchá až suchá. Cibuli a klobásu jsem osmahl zvlášť, protože klobása pustila spoustu tuku.

Čočka po orientálsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.04.17 16:09

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ta lžička kari má být to „po orientálsku“. No bezva. Sníst se to dá, ovšem laťka kuchařského umění je tak nízko, že se přes ní dá i upadnout.

Pikantní těstoviny s dýní

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.04.17 13:26

Navzdory tomu, že jsem masožravec a nic poživatelného z dýně jsem zatím nejedl, tohle je vskutku výborné. A to jsem neměl feferonku ani petrželku. Teda malinko jsem to popohnal orestovanými kuřecími kousky, to je fakt. A taky jsem přidal jarní cibulku, která není v ingrediencích, ale na fotkách ano. Se špagetami vynikající!

Fazole s klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.03.17 16:37

Tenhle „dělníkův šmak“ rozhodně není žádné mistrovské dílo. Po rozležení (masox jsem vynechal. Dost na tom, že je v tom mouka a kečup) se to docela dalo jíst, ale je to opravdu ta poslední možnost, jak sehnat potravu v případě, že už jste snědli i nábytek. Česneku, ačkoliv ho miluji, jsem dal jen tři stroužky a stačilo. Kdybych dal celou palici domácího česneku, uletěly by mi uši. Další důkaz toho, že tento recept není pro lidi, kteří mají chuťové buňky. V žebříčku kuchařských schopností bych to řadil hned za ohřívání konzerv.

Hrušková polévka s plesnivým sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.03.17 16:19

Rokfor jsem nesehnal, tak jsem dal nivu. Snad to není takový rozdíl. Chuť je to rozhodně netradiční, hodně sladká. Dokonce jsem tentokrát přidal i tu citronovou šťávu, což obvykle vynechávám. Na to, že je to z necelého půllitru vývaru, je toho překvapivě hodně. Dokonce bych se nebál použít to jako omáčku ke zvěřině, konzistence tomu odpovídá. Ačkoliv je dobrá, nedá se moc jíst vícekrát po sobě.

Zbojnická krkovice

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.02.17 08:24

Výborná věc. Zprvu se mi to zdálo trochu nedochucené, přecejen spousta hub bez soli navíc je znát, ale přes noc se to krásně rozleželo a bylo to vynikající. Ani omáčka nebyla nijak moc hustá, maso jsem před obalením nechal řádně oschnout a mouka držela na svém místě.

Pečené brambory se zeleninou a romarýnem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.02.17 18:36

Překvapivě dobré. Co se mě týče, obešel bych se bez té mrkve. Jinak nemám výhrad, jako příloha vynikající.

Mléčná polévka s houbami a jogurtem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.02.17 18:31

Jednoduchá chutná polévka. Na jogurt jsem samozřejmě zapomněl, snad si příště vzpomenu. Vynechal jsem éčkořenící směs. Uvedené množství ingrediencí bylo tak akorát na 1 litr vody, mléka by stačilo 150ml. Dala by se krásně uvařit na ohni v kotlíku.

Opilý daněk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 16:13

Ten nálev je opravdu kyselina. I když jsem dal ocet zředěný a vynechal citronovou šťávu, tak to maso naprosto zničí. Proto jsem nechal marinovat jen 4 hodiny, pak to celkem šlo, i tak to ale nebyl žádný gurmánský zážitek a maso přišlo o veškerou charakteristickou vůni. Kdybych to tam nechal celý den, tak mi to rozpustí hrnec.
Je třeba si uvědomit, ža tyto nálevy mají původ v době, kdy jediný možný způsob uskladnění masa bylo ve sklepě na háku. A před konzumací bylo třeba zabít všechno, co se nastěhovalo dovnitř před vámi a odstranit zápach mnohdy již kazícího se masa. V době ledniček a mrazáků již nemáme takových drasťáren zapotřebí. Do tohoto nálevu můžete dát pouze opravdu velké několikakilové kusy masa, které mají šanci zůstat uvnitř masem. Pokud tam naložíte 300g plátky, můžete k nim klidně přihodit starou cvičku a nepoznáte rozdíl. Věřím, že to několika strávníkům může chutnat (to jsou ti, co tlačenku octem zapíjejí poté, co na ni vysypou celou pepřenku), ale my labužníci víme, že zvěřina musí zvěřinou vonět a po zvěřině chutnat, což vám tento nálev neumožní.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz