van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line včera v 16:23
Počet příspěvků v diskuzích: 194
Jsem pokročilý kuchař
 

Panenka v těstíčku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.4.19 23:48

Mně se asi něco nepovedlo. Všichni máte na fotkách nějaké těstíčko, ale to moje maso je úplně holé. Dvě lžičky škrobu zahučely ve vajíčku jako nic, stále to vypadá jako vejce se sojovkou, o těstíčku se mluvit rozhodně nedá. Opečené maso vypadá prostě jako maso hozené do sádla, nikdo by nepoznal, že se to dvě hodiny válelo v nějakém vajíčku. Chutné to je, taky vyrobit z panenky něco hnusného musí dát práci, ale rozhodně to není maso v těstíčku. Brambory jsou dobré, na můj vkus zbytečně moc sýra. A rozhodně nepoznám, jestli je třetina Parmezán a třetina Oštiepok. Myslím, že to zbytečně prodražuje bez chuťového efektu.

Květákový karbanátek se sýrem a šunkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.19 20:51

Celkem dobrá věc. Čekal jsem, že s tím budu zápasit, ale nakonec to chutnalo dobře. Ten sýr tomu dodá příjemný šmrnc. Šunky jsem dal dvakrát tolik, ale příliš to nevytrhla. Na tloušťce karbanátků příliš nezáleží, jsou dobré tenké i silné.

Žampiony plněné parmazanem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.3.19 14:52

Jednoduché, rychlé, chutné.

Králík s rajčaty a fenyklem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.3.19 15:25

Tak já nevím. Tentokrát opravdu nevím, jestli mi to chutnalo, nebo ne. Na první ochutnání nic moc, později asi ano. Vzhledově to žádná krása není, vlastně se na kousku talíře válí unavená zmuchlaná zelenina a po celém talíři se vám rozlije voda, která se ke zbytku pokrmu nijak nehlásí. Tak nějak to nepatří k sobě. Možná jsem měl zeleninu nakrájet na menší kousky a olivy přepůlit, vodu nějak vydusit..... snad příště. Rozhodně to ale netvoří omáčku, stále jsou to jen ingredience vedle sebe. Chuťově k celkově mdlému králíkovi přibyla úplně stejně mdlá zelenina. Fenykl ztratil svou fenyklovou chuť, což je v pořádku, tymián se ztratil úplně, a že jsem ho tam dal požehnaně. Ale je pravda, že nakonec to k sobě nějak pasuje a celkem to chutná. Návštěvě bych se tímhle ale asi nechlubil.

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.3.19 13:14

Velmi chutné. Bál jsem se, že játra zhořknou, ale nestalo se. Ale nedusil jsem je, jen jsem směs trochu orestoval. Nedávat příliš vysoký kopec směsi, aby se v tom ten žampion neztratil. Čerstvé bylinky byly bezva, měl jsem jen tymián a saturejku, ale stačilo to. Sýr byl neuzený, Madeland. Moc dobré.

Špagety s pečenou červenou paprikou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 22:12

Vynikající. Teplé papriky jsem sice nikdy neměl rád, ale tohle nádherně voní a skvěle chutná. Pozor při pečení paprik, vypeče se hodně šťávy. Omáčku jsem nakonec popohnal kousky kuřete.

Treska po italsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 22:09

Jednoduché, chutné, rychlé. Jenom bez těch sardelek by se to obešlo. Jsou rušivé, samotná treska s bylinkami je lepší.

Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 11:39

Vynikající věc. Postup jsem dodržel skoro úplně, jen rozinky jsem neměl. Ale nijak mi tam nechyběly. Hrušky jsou ke kachně úžasné, až se divím, že je nepoužívám už dávno. Kůže se sice dokřupava nevypekla, ale vůbec to nevadilo, k masíčku byla moc chutná. Piniovou pastu jsem dal jednak na kachnu, tam udělala krustičku, jednak vedle, tam se rozplizla ve šťávě. Piniové oříšky jsou tu vlastně jen „nositel česneku“, žádnou zvláštní chuť nemají. Možná by se daly nahradit něčím levnějším. Za mě dokonalé.

Králík Marengo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.3.19 10:57

Za mě to žádná velká sláva není. Žádné bylinky, žádné koření, jen protlak a víno. Takže ve výsledku je to jen kyselé, což je škoda. Prostor pro vykouzlení nějaké zajímavější chuti zůstal nevyužit. Nemůžu říct, že by mi to přímo nechutnalo, ale čekal jsem víc.

Zadělávaná slepice s chřestem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:54

Chutná to dobře, použil jsem ale čerstvý chřest a žampiony.

Cibulová polévka z Cardaillacu

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:42

Jakmile nějaké jídlo označíte za francouzské, okamžitě je považováno za delikatesu. Přitom tohle je jen osmažená cibule zalitá vodou, do které musíte nacmrndat maggi, aby to vůbec nějak chutnalo. S opečenou bagetkou a sýrem to není chuťově špatné, ale nesmíte myslet na to, že jíte ochucenou vodu.

Srnčí maso s červeným vínem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:33

Moc dobré to bylo. Vynechal jsem citron, cukr a máslo. Omáčku jsem propasíroval, aby to ta zelenina trochu zahustila. Výsledek znamenitý.

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.2.19 11:57

Pokud do půl kila těstovin zamícháte deset deka šunky, už nikdy ji nenajdete. Poměr surovin je třeba výrazně vyvážit, ideálně 1:1. Pak je to vynikající.

Krevety s hráškem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.19 15:52

Na první ochutnání nic moc, krevety se v hrášku ztrácely a přišlo mi líto připravit tak drahou surovinu způsobem, který je k nerozeznání od hrášku. Ale druhé ochutnání už bylo lepší. Možná bych upravil poměr krevet a hrášku, celkově chce tento recept asi trochu cviku a hledání správného grifu.

Tymiánovo-česnekové kotlety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.19 15:09

Obdivuhodně jednoduché a chutné. Vlastně na tom nic není, prostě bešamel ochucený čímkoliv, ale vždycky mě překvapí, jak nádherně to funguje.

Zelňačka-2 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.19 15:06

Tak nechutnalo. Už jsem tu viděl mnohem lepší recepty na zelňačku, tady vlastně kromě zelí a česneku není zhola nic, co by mohlo nadělat nějakou chuťovou parádu. Ke dvěma porcím jsem se přemluvil, zbytek měly slepičky.

Racuchy ziemniaczane - Racuchy bramborové

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.1.19 20:22

Bohužel vám to musím pohanět. Chuťově je to dost ubohé, vlastně to nechutná nijak. Možná je to tím, že člověk tak nějak podvědomě čeká známou bramborákovou kombinaci česnek - majoránka - kmín. Tady je ale cítit jen droždí, trocha cibule (tím hůř!) a spoooousta oleje. Klasický bramborák je nesrovnatelně lepší. Za mě velké mínus.

Corsické hovězí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.1.19 11:19

Nacpat kostky masa slaninou je báječná finta. Kromě toho, že je to chutné, se navíc maso nesmrskne při vaření, protože je napěchované zevnitř. Chutově to bylo trochu výraznější, než jsem čekal, trochu podezřívám ty kupované houby, že byly před sušením napuštěné nějakou solí. Jinak mi to chutnalo.

Houskové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.12.18 16:26

Jednoduché, rychlé, dobré.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hustá zimní čočková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.12.18 01:29

Chuťově zajímavá polévka. Okořenil jsem poslušně vším, včetně citronové šťávy a octa, hezky se to tam prolne, aniž by to bylo kyselé. Nepřišel jsem ovšem na důvod, proč mám vařit čočku 4 hodiny, když předem namočená je hotová za 20 minut. Celkově to chutnalo, mrkev bych příště zkusil nastrouhat.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 18 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz