van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 16.04.19 20:11
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Pórková polévka s kvasnicemi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.02.18 14:21

Chutná polévka, jednoduchá a rychlá. Na zahuštění bych dal méně jíšky.

Bramborové placky s křenem – Placki ziemnaczane z chrzanem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 20:06

Chuťově zajímavé, ale můj oblíbený recept to nebude.

Marinovaný králičí hřbet

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 20:01

Marináda mě trochu znějistěla, protože mrkev a cibule zalitá jednou lžící oleje je prostě jen trochu mastná zelenina, která si králičího hřbetu nijak zvlášť nevšímá. Během noci cibule pohltila zbytek oleje a králík druhý den suchem lapal po dechu. Jestli to má nějaký vliv na chuť masa, si netroufám prohlásit. Druhou hádankou byla instrukce „Přidáme procezenou marinádu“. I kdyby tam nějaká byla, nebylo zdaleka jasné, co z toho mám použít a co zahodit. Vzhledem k tomu, že marináda byla velmi sypká, jsem mrkev i cibuli zahodil a nic jiného tam už nebylo. Výsledek byl chuťově velmi povedený. Rajče jsem dal jen jedno a stačilo, s česnekem a bazalkou se krásně doplňovalo. Velmi chutný recept.

Žampiony s olivami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 19:41

Tak mám naloženo. Dělal jsem jen z třetiny. Výsledek asi nebude odpovídat originálu, neboť špetka tymiánu se dělí třemi dost obtížně. Nálev vyšel jen tak tak. Na stole se hrdě tyčí tři skleničky od přesnídávky. Až je otevřu, dám vědět, jak to dopadlo.

Játrové knedlíčky do polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 12:39

Chutné knedlíčky, klasika.

Polévka s kuskusem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 12:36

Hotovo, chutnalo. Prostě zavářka.

Rychlé pikantní králičí ragú

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.02.18 14:49

Mně vyšlo něco úplně jiného. Rozhodně to nevypadalo takhle. Ale to bude tím, že jsem vypustil tu dusivou fázi. Králičí hřbety přes noc naložené a na kousky o velikosti sousta nakrájené, pokud se dají restovat na pánev, jsou do dvou minut měkké a šťavnaté. Nechápu, proč bych je měl ještě dusit, natož trápit v papiňáku. Leda by to někdo dělal ze zadních stehen, ale to mi nepřijde jako vhodná surovina.

Závitky z králičího masa

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.02.18 16:04

Nejdřív jsem moc nechápal, proč mám dělat plátky masa, když je pak budu krájet na kousky. Ideální je pro tento recept zadní stehno, které se dělí tak nějak samo. Maso má výbornou konzistenci, je šťavnaté a vůbec není vysušené. Chuťově je to trochu mdlé, přecejen majoránka není zrovna typické koření na maso. Ale druhý den je to o něco lepší. Vyloženě rušivé je ale to rajče. Tři rajčata jsou rozhodně moc. Postačí jedno nebo žádné. I cibule bych dal méně.

Králík na hořčici pro Nera

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.02.18 15:57

Dobré to bylo, zkoušel jsem přední nohy. Místo kroket byl knedlík, přecejen k omáčce se hodí víc. Omáčku jsem měl poměrně hustou a vzhledově nebyla nic moc, ale chutnala dobře. Maso naložené v hořčici už není třeba solit.

Petrželový krém se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 01.02.18 17:39

Chuťově to není špatné, ale mixérem se mi nepodařilo rozmixovat petržel úplně dohladka, takže konzistence připomínala spíše zeleninovou kašičku pro mimina a barva taky. Největší předností této polévky je, že nepotřebuje ani zrnko soli či pepře. Pro diabetiky (a mimina) ideální. Druhou předností pro mě bylo, že jí byly jen tři porce a netrápil jsem se dlouho. :-)

Jehněčí kuličky na špízu s cizrnovou rýží

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.01.18 21:30

Trochu barbarsky jsem udělal karbanátky, protože listy citroníku jsem neměl a smažit kulatou věc na špejli mi přišlo nepraktické. Chuťově je to zvláštní, protože oči říkají, že jíte karbanátek, a ono to chutná jinak. Je to ale dobré. Cizrnu jsem z hotové rýže nakonec zbaběle vybral.

Hrachová polévka s klobásou 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.01.18 21:20

Nenáročná a bezproblémová polévka. Chemokostku jsem samozřejmě nahradil drůbežím vývarem. Polévka je hodně hustá, vývaru to schlamstlo opravdu hodně. Klobásu doporučuji napřed opéct.

Květákový krém se sýrovými knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 09.01.18 15:59

Velmi dobrá polévka. Másla stačilo do zavářky 50g, strouhanky jsem dal také méně. Pojem 1 tavený sýr může znamenat prakticky jakékoliv množství, já jsem dal 2 trojúhelníčky. Nebránil bych se zavářku něčím dochutit, ale i bez toho byla dobrá. Hlavně byla opravdu nadýchaná. Hodně zvětšuje objem. 1 květák je asi na 2,5 l vývaru.

Pikantní indické kuře

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.12.17 15:04

Jedním slovem nijaké. Přiznávám, že můj koriandr už žadonil o utracení, a tak byl hodně nevýrazný. Přemýšlím, jestli byl záměr, že v celém receptu není zrnko soli. Pokud se to osolí, pak to chutná velmi dobře. Pod grilem bylo maso opravdu za 5 minut hotové tak akorát. Rozdíl mezi nebem a propadákem je jen v té soli.

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.12.17 09:32

Nerad dupu po rodinné tradici, ale za sebe tu nic tak extrovního nevidím. Je to dobrá zelňačka, od ostatních se však nijak neliší. Prostě brambory, zelí, klobása. Jestli je klobása trhaná zleva doprava o půlnoci za úplňku, je úplně jedno, žádný chuťový vliv to nemá. Prostě normální chutná polévka.

Kachní prsíčka s pomerančovou šťávou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.17 16:20

Výborné. Kombinace zázvoru s koriandrem je znamenitá. Přidal jsem asi dva cykly potřít-péct navíc, protože kůže byla stále silná. Dokřupava se mi ji vypéct nepovedlo, ale i tak byla dostatečně tenká a chutná. Šťávy jsem dal jen z půlky pomeranče a nebyla příliš znát, asi jsem měl dát opravdu z celého. Doporučuji více slaniny, přecejen se dost speče. Množství koření vypadalo, že je na tři celé kachny, ale opravdu tam všechno patří. Jedna lžička soli stačila.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.12.17 19:51

Jednoduché, chutné, osvěžující. A s prostorem pro variace koření.

Rychlá koprová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.11.17 16:27

Ač jsem tomu původně nevěřil, je to dobré. Dopustil jsem se však malých úprav. Jelikož si myslím, že brambory v teplém mléce nejsou polévka, ale prostě brambory v teplém mléce, dal jsem jen čtvrt litru mléka a základem byl vývar z brambor. Proč taky vylévat zeleninový vývar a nahrazovat ho podravkou? Taktéž smetana stačila jen jedna. Umělá dochucovadla nepoužívám, příště bych zkusil brambory uvařit přímo s trochou koření. Ale i bez něj to chutnalo dobře.

Jehněčí po římsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.17 17:56

Tak na olivy jsem samozřejmě zapomněl, ale i bez nich to bylo výborné. Druhý den po odležení to bylo ještě lepší. Na konci vaření osolit.

Canederli – tyrolské knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.11.17 16:30

Z uvedeného množství jsem nadělal 18 poměrně velkých knedlíků. Tyroský špek jsem nesehnal, nahradil jsem jej schwarzwaldskou šunkou. Osobně bych asi nepoznal v knedlíku rozdíl mezi tyrolákem a dobrou slaninou. Mouku jsem nepotřeboval vůbec, protože jsem to musel nechat odležet celý den a krásně se to spojilo. Jako materiál jsem použil pšenično-žitný chléb. Petrželku jsem neměl a asi to byla chyba.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz