van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line dnes v 06:19
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Hovězí na víně 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.07.18 16:57

Vyzkoušeno, ale příliš mě to nezaujalo. Maso vyprané v octě zkrátka ztrácí svou jedinečnou chuť. Poživatelné to je, ale tím to končí.

Pečený hovězí krk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.07.18 12:39

Chutné pečené maso. Nic na tom dohromady není, prostě pečené maso. Ale chutná to dobře. Žádný masox tam samozřejmě nepatří, stačí trocha vody a v mase je chuti dost, ale někteří ho ze sportu dávají i do zmrzliny.

Falešná manželka 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.05.18 15:46

Velmi chutné. V marinádě může zůstat i několik dní. Po opečení masa ve zbytku opékám brambory a je vypadá to moc hezky. Recept je zcela shodný s receptem Falešná manželka.

Falešná manželka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.05.18 15:44

Velmi chutné. V marinádě může zůstat i několik dní. Po opečení masa ve zbytku opékám brambory a je vypadá to moc hezky. Recept je zcela shodný s receptem Falešná manželka 2.

Chřestová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.05.18 15:35

Vyzkoušeno, ale zázrak se nekonal. Chuťově to nebylo špatné, ale asi bych z drahého chřestu raději vytvořil jiné lahůdky, kde vynikne jeho chuť. Do téhle polévky můžete dát klidně květák a výsledek bude stejný. Dělal jsem ze zeleného, pár kousků jsem špatně oloupal, tak jsem trochu plival nitky. :-) Máslo bych přidal na poměr 1:1.

Bramborová polévka nakyselo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.05.18 17:56

Upřímně řečeno to žádný zázrak není. Prostě vařené brambory s houbami. Možná kdyby se to trochu přikořenilo a vynechalo se to mléko… za mě hodně velká nouzovka.

Polévka z uzeného kolena a zelí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.05.18 20:18

Život je samé překvapení. Normálně kyselé věci nemám rád. Tohle je kyselé jako šťovík, a přesto mi to chutná. Hrášek jsem nakonec nedal, protože jsme ho spálili na popel a ke druhému pokusu už nedošlo. Z celého kolene je jí opravdu hodně. Měl jsem ji asi osmkrát, a přesto mi stále chutná.

Červené maso

Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.05.18 19:29

Velmi chutné. Rád bych to vyzkoušel i z toho koně. Doporučuji začít na poloviční dávce, jinak je toho opravdu hodně. Poměr masa a cibule bych srovnal na 1:1, jinak se, dle mého vkusu, na maso narazí zřídkakdy. Ten doušek vína tomu dodá opravdu dokonalou tečku.

Sýrové nočky do polévky (nerozvářejí se)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.04.18 13:54

Má to zajímavou konzistenci. Takové gumové něco. Určitě je tam prostor pro dochucování. Nějaké to koření by to sneslo. Špetku soli jsem aplikoval přímo do těsta. Uměl bych si uprostřed knedlíčku představit kostičku uzeného. Nabyde to docela slušně. :-) První dojem byl dobrý, druhý už tolik ne. Asi bych příště zkusil menší kuličky, které se nemusejí v polévce krájet.

Hovězí po pekingsku (Pej-ťing ťiang niou-žou)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.04.18 13:55

Vytvořeno a chutnalo to. Maso měkké, omáčku jsem nepasíroval ani nezahušťoval z časových důvodů.

Drožďové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.04.18 11:22

Vynikající. Po prvotním přimíchání strouhanky jsem nechal asi půl hodiny odstát, aby se strouhanka nasákla, a pak jsem dohušťoval. Knedlíčky jsou krásně nadýchané.

Králičí hřbety s omáčkou z Nivy

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.03.18 22:45

Jednoduchý recept, rychlá příprava. Nevím, jak máte kdo velké králíky, ale naše vykrojené hřbítky z jednoho králíka jsou tak pro dětskou porci. Omáčka z půl kila surovin je na hřbet ze dvou prasat. Adekvátní množství sýra a smetany je tak poloviční množství na hřbet ze dvou králíků. Omáčka byla výborná, dokud jsem do ní nenalil víno. Možná záleží na druhu vína, ale určitě se omáčka obejde bez něj.

Osceolovy kvasnicové knedlíčky mířené pro Airan

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.03.18 14:53

I mně se povedlo to se strouhankou trochu přehnat. Čerstvé byly dobré, mražené měly příliš výraznou drožďovou příchuť.

Žampiony s olivami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.03.18 15:41

Otevřeno. Asi to dopadlo, jak mělo. Olivy jsem kupoval vážené a pravděpodobně jim tam spadl z vedlejšího salátu kousek feferonky, tak jsem ho tam dal taky. Ač nemám rád pálivé, tohle je posun vpřed. Drobný peprný ocásek je příjemný. Nicméně na mě je výsledek příliš kyselý, takže zakládám do archivu pro budoucí generace. :-)

Celerová polévka z Abruz

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.03.18 15:33

Není to špatné, ale můj favorit to nebude. První porce chutnala, druhá už tolik ne, a třetí porce byla víceméně otázkou osobní statečnosti.

Kachní prsa s brokolicí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.03.18 15:30

Vařil jsem dvě várky. Když se brokolice povede, je to znamenité. Bohužel napodruhé se mi brokolice rozvařila a v takovém případě je lepší podpálit kuchyň, protože se to opravdu nedalo jíst.

Kachní prsa s pomeranči

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.02.18 15:14

Dobré je to. Jednoduchá a účinná kombinace koření i kůry. Pekl jsem i s kůží a myslím, že by bylo lépe kůži odstranit předem.

Zelná polévka s houbami a klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.02.18 15:05

Asi nejhustší polévka, co jsem kdy uvařil. Nejen že v ní stála lžíce, ale problém byl do ní tu lžíci vůbec dostat. Nezbylo než ředit dalším vývarem, aby se dalo mluvit o polévce. Doporučuji méně zelí, méně mouky. Jinak je to celkem dobré a ani šestý den ji neproklínám, což je u mě pochvala. Sušené houby jsem neměl, tak jsem dal žampiony. Chuťově samozřejmě lesní houby nenahradí, je třeba jich tam dát hodně, aby se v tom zelí neztratily. Možná bych se spokojil s obyčejným, nekvašeným zelím.

Pórková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.02.18 18:10

Když se použije vývar místo masoxu, bude to chutná polévka. Teda pórky jsem dal jen dva a i tak v talíři nebylo k hnutí. Z pěti už by to byla pórková kaše. Žádný majstrštyk, ale dobré to je. Jen nevím, jak jste na té fotce vykouzlili bez smetany tu barvu.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz