van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line včera v 16:23
Počet příspěvků v diskuzích: 194
Jsem pokročilý kuchař
 

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:54

Ještě druhý pohled: ani po zdolání celého litru polévky se mi nezajídá, což se asi ještě žádné krémové polévce nepovedlo a rajské už vůbec ne. Stále je to chutné a svěží. Moc dobrá rajská.

Marinovaný králík, brambory se špenátem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:52

Tohle mě moc nenadchlo, celé je to tak trochu do kysela. Jsou tu i lepší recepty.

Česnekový králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.7.19 13:24

Moc dobré to bylo. Na finální zahuštění už nedošlo, protože jsem dělal jen jednu porci, ale jistě by to bylo ještě lepší. Maso je křehké, ideální na zadní stehno. Napřed dusit a potom péct je vynikající strategie. Ideální s bramborovou kaší.

Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.7.19 09:43

Funguje to. Chutný recept, rychlá příprava. Vyzkoušeno s předními stehny, ale zadní by asi taky šla.

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.7.19 17:10

Celkem chutná polévka. Nejsem příznivcem rajských polévek, ale tahle ušla. Když vynecháte chemokostku a tabasco, zbude vám dost nevýrazná polévka, kde je spousta příležitosti pro dochucování. Rozhodně bych přidal česnek, možná nějaká ta bazalka. Také jsem nepřišel na způsob, jak se dvě kila rajčat dají na pánvi zprudka opékat.

Vídeňský guláš - Wiener Herrengulasch (Fiakergulasch)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.7.19 17:09

Vyzkoušeno. Je to prostě normální hovězí guláš, ke kterému dáte párek a vajíčko, aby vypadal jinak. Je-li podáván v restauraci, tak aby se host zasytil párkem a vejcem za cenu hovězího masa. Je pravda, že jsem neměl morkovou kost, s ní je to třeba dokonalé.

Kedlubnová polévka se slaninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.7.19 17:05

Celkem chutná polévka, žádnou vlnu nadšení ale nezpůsobila. Prostě krémová polévka. Pokud je kedlubna starší nebo špatně oloupaná, je polévka výrazně cítit zeminou. Účinek křenu jsem nepozoroval.

Krevetový salát s avokádem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.7.19 11:14

Vynikající záležitost. Jen poměr surovin je ještě třeba doladit. Jako masožravec bych tam rád viděl víc krevet. Omáčku HP jsem nesehnal, zastoupil ji kečup. A místo creme fraiche česká šlehačka. Ale ten trik s citrónovou šťávou a smetanou je fenomenální!

Knedlík v mikrovlnce vařený

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 19:08

Opravdu to funguje. Na můj vkus je tam málo rohlíku, ještě jeden bych přidal. Vody jsem dal pouze 270 ml (prostě hrnek), neumím si představit, že bych tam nalil opravdu 600. Těsto před kynutím je trochu lepivější, než to, ze kterého děláte šišky. Nechal jsem ho nakynout ve skleněném kulatém pekáčku se skleněným víkem a v tom jsem to i uvařil. 7 minut na 800W bylo akorát. Není to žádný krasavec, je taky víc porézní, když se neválel, ale je dobrý.

knedlíky ze syrových brambor

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 13:47

Velmi dobrá klasika. Hodně materiálu zůstalo v hrnci, ale to mohlo být odrůdou brambor.

Vídeňský Rindsgulasch - podle mě ten nejpepší guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.19 13:45

S tím nejlepším gulášem na světě bych byl opatrný, ale chutné to je. Na mě je tam hodně papriky. Jinak je to prostě normální guláš.

Cibulová polévka zapékaná se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.6.19 16:01

Vcelku chutná polévka. Na mě trochu kyselejší, ale záleží na víně, které se použije. Mimochodem… název polévky je zavádějící, na té polévce není zapékaného zhola nic.

Kuřecí stehna se zázvorovým máslem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.6.19 14:01

Má to něco do sebe, je to zajímavé ozvláštnění pečeného kuřete. Másla by jistě stačilo méně.

Kulajda s houbami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.5.19 23:13

Prostě kulajda. Je to chutné, z lesních hub by byla lepší, ale měl jsem jen žampiony. Rozmíchat mouku ve smetaně jsem si netroufl, tak jsem ji rozmíchal ve vodě a smetana šla zvlášť. 5g mouky je asi překlep, dal jsem 50. Nad jinými kulajdami ničím nevyniká, prostě kulajda.

Kuřecí stehna na kari s mandlemi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.5.19 13:26

Jablka s mandlemi jsou zajímavou kombinací, kterou jsem na talíři po chvíli vyloženě vyhledával. Poměr surovin není uváděn, můj výsledek byl chuťově mdlý, ale asi je to jenom o cviku.

Okurkové gazpacho s avokádem a čerstvým sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.5.19 19:20

Tak tohle zelené bláto nikdy nebude Hynečkovo oblíbené. Avokádo s česnekem dobrý, syrová okurka taky dobrý, ale dohromady to prostě nechutná nijak a nepomůže tomu ani vagon estragonu. Zamítám jako zhůvěřilost pomateného zelináře.

Ledový salát s kuřecími prsíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.5.19 18:57

Vyzkoušeno. Vinný ocet má něco do sebe, ale na zálivku jsem použil jen šťávu z kuřete, která vznikla grilováním na pánvi a pečením v troubě. Slanina pustila spoustu sádla, které se do tak zdravě vypadající věci vůbec nehodilo. Takže jsem ho tam nedal. Celkově mi to připadalo trochu nesourodé, nespojité. Prostě suroviny vedle sebe.

Fazole podle našeho mamouse

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.5.19 18:22

Jsem z toho takový rozpačitý. Chuťově to je dobré, ale ke stejnému výsledku by se jistě dalo dojít kultivovanějším způsobem. Každopádně hanba lajdákovi, který ten recept psal. V postupu je spousta ingrediencí, které v seznamu surovin nenajdete. A ty, co tam najdete, se zase nedostaly do postupu. Tohle by se na Labužníkovi stávat nemělo. Vařit fazole v litru vývaru je nesmysl, zejména když voda, ve které se fazole vaří, se nekonzumuje. Lépe je uvařit fazole ve vodě a omáčku pak udělat z decky vývaru, který se vlije do jíšky. A z vývaru si udělejte polévku.

Langoše dlouhotrvající

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.4.19 20:13

Já asi někde udělal chybu. Těsto sice krásně vykynulo, ale že by ty langoše byly nějak extra nadýchané, to se říct nedá. Dobré byly, ale čekal jsem víc. Odpočívaly asi 6 hodin, ale ne v lednici.

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.4.19 20:09

Nejsem odborník na italské rizoto, vlastně rýži nemám moc rád, takže to byl můj první exkurz. Dělal jsem jen z poloviny, protože jsem chtěl dvě porce, místo čtyř. Stejně jich mám šest. Jaké porce, lidi, jíte, že kbelíku rýže říkáte čtyři porce? Postup jsem téměř dodržel, jen citron jsem nedal. Brokolici jsem musel nahradit žampiony. Chuťově je to moc dobré, jen jsem to popohnal orestovaným vepřovým masem, aby tam člověk taky potkal zvířátko. Bez toho by to byla trochu nuda. Jen mi bylo divné, že v té Itálii nejsou nějaké čerstvé bylinky. Chutnalo to velmi, doporučuji.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 18 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz