Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
3.5.11 14:54
Doporučuji použít spíše drůbeží vývar.
Líbí se mi9.10.10 21:23
Miluju recepty, kde jedna ingredience je zadána s přesností na 5 gramů a druhé se má dát něco mezi dvěma a třemi hrnky a je jedno, jak jsou veliké. U mě například bylo 2 a 2/3 hrnku cca 750 gramů brambor, coz je zoufale moc. Vařil jsem přesně podle postupu, ale vyšla mi rozbředlá kaše, která se přitulila na ruce a už nikdy se nepustila. Vymodelovat se z toho nedal ani kravinec, natož karbanátek. Co se smažení týče, konzistence bláta vytrvala od začátku do konce. Na spodku se okamžitě vytvořil spálený film, ostatní zůstalo syrové. Pokud bylo dost oleje, bláto se rozuteklo po pánvičce dle libosti. Osmažit se to nedalo a obrátit už vůbec ne. Nakonec to zachránilo čtvrt kila mouky nad plán a dvě vejce. Poté jsem z toho udělal cosi jako tenké bramboráky. Pouštět se do karbanátků bych se ale neodvážil ani tak. Už jen proto, že tepelná úprava kuřat z Číny zde rozhodně v kouli není dostatečná. Mimochodem, maso je zde spíše jako koření a na talíři ho nepotkáte. Spíš je ho škoda, dala by se z něj udělat slušná minutková porce.
Líbí se mi