van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line včera v 14:04
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Kančí rolka (pro Florentýnu)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.12.18 11:29

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Frankfurtská polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:49

Tak já nevím, ale frankfurtská polévka snad vypadá jinak. Tohle jsou vařené brambory s párkem v jednom hrnci, zahuštěné moukou a ochucené grilovací směsí z Penny. Takhle vaření nevypadá.

Kedlubnová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:40

Polévku jsem vyzkoušel a moc mi chutnala. Vařit nudličky zeleniny půl hodiny je samozřejmě nesmysl, stačí orestovat na pánvi a ve vývaru vařit jen minutu nebo dvě, aby byla zelenina na skus tak akorát, podle síly nudliček a chuti. Mražený hrášek se nevaří vůbec, stačí nasypat do polévky ihned po odstavení a on už si poradí.

Ďábelská směs

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 10:19

Původně jsem připravoval jako alternativu ke kečupu. Nejdřív jsem ji chtěl zavrhnout, ale po několika použití jsem tomu přišel na chuť. Je to dobré i k toastu nebo k párku, prostě jako kečup. Jen to chutná jinak, než čekáte. Ale dobře.

Bylinkové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.18 14:05

Moc dobré. Jen té mouky by podle mého postačilo 100 g.

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.11.18 16:18

Vynikající polévka. Recept jsem příliš nepochopil, takže jsem si ho trochu upravil, ale výsledek byl úžasný. Stavět polévku na vývaru z košťálu jedné čtvrtiny květáku mi přišlo prostě nemožné, to už hraničí s homeopatií. Takže jsem prostě uvařil celý rozebraný květák v cca 5/4 litru vody. Maso už bych nevařil ani nedusil, stačí ho orestovat jako na čínu, pak už se vysouší a tvrdne. Kokosového mléka padlo 160 ml a bylo to akorát, ale asi záleží na značce. Výsledek je skvělý, možná bych příště zkusil použít kuřecí vývar.

Králík na smetaně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.10.18 03:02

Jedlé to je, ale žádný zázrak se nekonal. Je to hodně výrazné a velmi mastné. Rozhodně jsou tu i lepší recepty.

Jehněčí kotlety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:51

Sice jsem neměl tymián a pažitku jsem nahradil natí jarní cibulky, ale i tak to bylo naprosto vynikající. A ten dip je skvělý určitě i k jiným příležitostem.

Srnčí tokáň

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:36

Papriku jsem dal pouze jednu červenou a místo sušených hub jsem použil žampiony. Jinak jsem postup dodržel a je to vynikající.

Svíčková pečeně dle šéfkuchaře – pro Toasta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:28

Jedna z nejchutnějších svíčkových, co jsem tu našel. Přiměřeně sladké, přiměřeně husté. Doporučuji.

Králík nejmilejší

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:20

Výborný recept. Místo lesních hub jsem dal žampiony, ale i tak to stálo zato. Samozřejmě jsem se obešel bez masoxu.

Hovězí na způsob Stroganov

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:11

Z hovězí špičky z mladého býčka to bylo vynikající. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo opečené brambory.

Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:03

Navzdory očekávání to bylo poživatelné. Použil jsem strouhanou goudu, která se okamžitě rozpustila a nijak se v polévce neprojevila. Mléko jsem vynechal. Zařazuji do kategorie „Pro případ války“. Kdyby se použil nějaký vývar, mohl být výsledek lepší.

Špenátové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 15:57

Velmi zajímavé. Rozhodně to hezky vypadá. Z uvedeného množství jsem udělal dvě šišky. Jako knedlíky do polévky je to dobré, ačkoliv to asi nebude do každé polévky. V králičím vývaru to chutnalo zvláštně, většinou do něj totiž sušená rajčata nedávám. :-) Ale po chvilce jsem si zvykl a chutná to. Špenát jsem použil zmazený.

Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.09.18 17:25

Vyzkoušeno jako knedlíčky do polévky. Možná jsem netrefil správný poměr velikosti knedlíčků a kostiček šunky, ale moc mi to nedrželo pohromadě. Chuťově v pořádku.

Králičí hřbet s vůní sladké Francie

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.09.18 10:37

Chutná to dobře, i když jsem nedodržel postup zcela. Předně anýzový olej neznají ani e-shopy, leda bych tam nalil olej do vonných svíček, což se mi nechtělo. Tak jsem prostě prohřál lžíci anýzu v oleji a zase vyndal. Jestli to pomohlo, to nevím, ale trocha vůně tam byla. Na škrob nedošlo, konzistence omáčky vyhovovala i tak. Kombinace koření je úžasná, jen ten zelený pepř jsem neměl. Určitě by se tak dala podusit i přední stehna.

Svíčková z králíka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.09.18 15:18

Tento způsob mě neohromil. Máčet maso v octě je prostě barbarství. Je to kyselé až běda a to jsem tam nedal tu citrónovou šťávu. Musel jsem dochucovat trochou cukru, omáčka pak byla snesitelnější. Škrtám si.

Králík na zakysané smetaně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 01.09.18 22:00

Recept jsem malinko přizpůsobil okolnostem, protože smažit cibuli 25 minut, přijeli by hasiči. Dusil jsem bez papiňáku. Taky jsem napřed cedil a pak teprve zahušťoval a lil smetanu. Okurky a citrón jsem vynechal, na to jsem nenašel odvahu. Jinak celkem dobrý, i když už jsem ochutnal lepší omáčky.

Krkovička s černým pivem dle Hany Hegerové 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.07.18 00:52

Tady není moc co hodnotit. Když se dá na krkovici cibule a slanina a šoupne se to do trouby, tak je výsledek celkem zřejmý. Ten recept je výjimečný pouze tím, že ho údajně vaří někdo, kdo umí líp zpívat než vařit.

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.07.18 15:14

Vyzkoušeno. Normální chutný knedlík.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz