van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 10.5.21 19:41
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Pstruh na bylinkách

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 13:54

Tady toho asi není moc co zkazit, prostě ryba v bylinkách zalitá vínem. Chutné.

Dušený králík s olivami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 13:36

Vyzkoušeno ze zadních stehen vykostěných. Postup jsem dodržel, jen místo šalotky byla obyčejná cibule. Oliv by mohlo být i více. Je to výborné, určitě zopakuji.

Cuketová kulajda

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.3.21 19:46

Tak tohle je hodně velká bída. Je jasné, že vývar z jedné malé cukety a jedné střední brambory nebude žádný svalovec. Přesto jsem na to skočil a nalil tam ten litr vody, což je ale vééééliká hovadina. No nic, stejně jsem ji udělal. Nepomůže tomu ani kmín, ani kopr, ani ocet. Je to prostě jedna brambora v litru vody a žádné cuketové kouzlo to za polévku nepřevleče. Ani když se to rozmixuje i s utěrkou. Autora za trest poslat do kuchařské školky a začít znovu od pudinku!

Pstruh na rajčatech

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.3.21 20:51

Přijde mi to jako taková domácí bastlírna. Rajčata k pstruhovi moc nepasují, i když vyloženě zlé to není. Opečený pstruh je samozřejmě vynikající, a pak si to každý „vylepší“ po svém. Někdo marmeládou, někdo rajčaty…

Nejlepší zelný salát - s fíglem!

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.3.21 12:36

Vyzkoušeno. Dokud nebude vyvinuta příslušná mačkací mechanizace, dám přednost karbanátku.

Francouzské kluski s houbama

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.3.21 12:31

Recept jsem se snažil dodržet, byť jsem vařil menší množství (ze dvou vajec). Výsledek jsem použil jako polévkovou zavářku. Zřejmě je v tom nějaký fígl, který jsem neobjevil, protože jsem musel dost improvizovat, abych dosáhl nějakého výsledku. Po přidání mouky (polohrubé) do utřených vajec vzniklo poměrně husté těsto, do kterého se sníh z bílků zamíchával dost obtížně. Musel jsem ho do těsta prakticky vetřít, což sněhu nedělá moc dobře a část ho nejspíš ubyla. K mému překvapení se první noček okamžitě rozpustil a na hladině plaval jen bílek a houby. Musel jsem zvýšit množství mouky asi na dvojnásobek, aby nočky držely. Autor zřejmě měl na mysli vrchovatou lžíci mouky, zatímco já dával zarovnanou lžíci (protože lžíci oleje s kopečkem taky neuděláte). A nebo mají ve Francii lžíce jak lopatku na uhlí. Se zvýšeným množstvím mouky už noky držely pěkně, ale zase si nedovedu představit, jak bych do takového těsta zamíchával sníh. To už bych musel to těsto do sněhu asi nastrouhat. Výsledek byl chutný, možná bych ubral trochu hub.

Mrkvová rýže

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.2.21 14:59

Jednoduché a efektní. Barevná rýže vypadá skvěle, chuť to taky trochu pozvedlo. Jen pozor na poměr, pokud je mrkve moc, dělá to na skus dojem rozvařené rýže.

Smetanová polévka se žampiony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.2.21 19:56

Úplně na větvi z ní nejsem, ale dobrá je. Jen to množství vývaru je nesmysl, z hrnku vývaru a půl kila zeleniny vznikne spíš salát s trochou zálivky na dně. Mně tam zahučel litr a půl kuřecího vývaru a stále je kapusta jasně v převaze. Smetana to opět trochu zazdí, polévka by se bez ní obešla úplně.

Bažant z Francie s pikantní rybízovou omáčkou s Portem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.2.21 19:46

Uvařil jsem podle receptu. Můj bažant už kůži neměl, možná proto byl i přes alobalovou proceduru vcelku suchý. A nebo jsem měl nějakého starého ptáka. Omáčka byla výborná, ale bylo jí málo. Možná tak na pokapání brambor, ale na knedlík to nestačilo. Chuťově dobré, jen to maso trochu dusilo.
V druhém kole jsem vyměnil knedlík za brambory a úplně to změnilo celý zážitek z jídla. Maso omočené v omáčce je vynikající, brambůrky orestované na másle taky. Jen té omáčky je prostě málo.

Hraběnčiny řezy

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.2.21 21:04

Nevím, mně to připadá takové připosražené. Asi jsem to čekal nadýchanější, či co, úplně okouzlený teda nejsem. Třetinu cukru jsem z těsta přesunul do jablek. Do bílků jsem dal jen polovinu cukru a i tak je to sladké až až. Vyloženě špatné to není, ale už se k tomuto receptu nejspíš nevrátím.

Kari rýže

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.2.21 11:51

Vyzkoušeno. Prostě normální rýže na kari.

Tolstolobik nakládaný

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.2.21 18:18

Tak zase po dlouhé době. Tentokrát jen koriandr, sůl, cukr, rozmarýn. Pepř jsem zapomněl, dobře mi tak. Chuťově je to stále trochu mdlé, chtělo by to něčím popohnat. možná trochu víc oleje, možná víc koření do masa. Uvidíme.

Krůti závitky se sýrovou náplní

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.2.21 15:16

Je to chutné, náplň zajímavá. Máslový sýr jsem nikde nesehnal, tak posloužil eidam. Sýr má tendenci opouštět maso.

Sekaná zo sójového mäsa

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.21 20:12

Vyzkoušeno. Myslím, že ten časopis se nejmenoval jenom Život, tam muselo být ještě něco. Život pod psa, Život naprd nebo tak nějak. :-) První porce se dá sníst, další už dá zabrat. Udělal jsem dvě šišky. Jednou jsem se potrestal sám a druhou jsem podložil kůlnu. Takhle sekaná chutnat nemá.

Pečený bažant na divoko

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.2.21 21:49

Velmi chutné. Špeku mi dost zbylo, celeru bylo opravdu hodně. Většina zeleniny šla z pekáče nevyužita zvířátkům. Pekl jsem přes dvě hodiny na 160 a 170°. Určitě by stačila i kratší doba.

Kynuté knedlíky s petrželkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.2.21 21:47

Druhá verze je na světě. Tentokrát opravdu z hrubé. Knedlíky jsou chutné, ale královnou kuchyně se asi nestanou. Řekl bych, že ty z hladké byly lepší. Dvě šišky jsou tentokrát akorát.

Knedlíčky se špenátem - Passatelli all"Urbinate

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.2.21 13:45

Panejo, 18 let to tu visí, a ještě si na to nikdo netroufl. Tak já jo. Dělal jsem poloviční dávku, ale měl jsem jen 100g masa. Rozemlít tak drahé maso do polévkových knedlíčků už chce trochu odvahy. Asi by posloužilo i levnější, ale to telecí má něco do sebe. Přítomnost morku jsem nezaznamenal, ale asi tam svou funkci má. Maso a špenát umleto na mlýnku, ostatní vetřeno později. Špenát jsem nestačil osušit a rozmrazené maso také pustilo nějakou vodu, proto jsem asi neměl těsto moc tuhé, jak se píše v receptu. Z poloviční dávky je cca 30 knedlíčků. Vyplavaly téměř okamžitě, proto jsem vařil o chloupek déle. Jsou vynikající. Mít správný poměr masa, byly by ještě lepší.

Grilovaný pstruh

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.2.21 13:35

Je to výborné, což grilovaný pstruh prostě být musí. Vynechal jsem citron a koření na ryby. V elektrické troubě na 250° gril 7 min po každé straně bohatě stačilo.

Rýžový nákyp s meruňkami 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.2.21 14:52

Zlaté pravidlo „Dělej jen z polovičního množství, jinak to budeš jíst týden“ se vyplatilo, z polovičky to byly 3 větší nebo 4 menší porce. Čtyři nakládané půlšvestky byly málo, příště aspoň dvojnásobek. Výsledek byl chutný, i když nadýchaný moc ne, ale taky jsem to šlehání žloutků trošku odflákl.

Jáhlová polévka se šunkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.2.21 20:05

To jsem vám zase jednou na něco skočil, vy Pohlreichové! Kdyby tohle bylo na 4 porce, musel by každý sníst litr polévky a ještě chtít přidat! Už jak se mi pod rukama hromadila zelenina a postupně nebyla kam dávat, mi bylo jasné, že tohle se do litru vývaru, který jsem zamýšlel, prostě nevejde. A to jsem dal jen jednu cibuli a jen půl pórku. Zato šunky jsem dorovnal na 150g, aby tam nějaká byla vidět. Po osmahnutí zeleniny bylo jasné, že pokud nechci vařit v prádelním hrnci, musí půlka pryč. Takže jsem z poloviny zeleniny pokorně vyšťoural brambory a zelenina šla do mrazáku. Taaakže: Zelenina i jáhly jsou nejmíň na dva litry vývaru, šunka je tak na podezření z vegetariánství. Žloutek jsem nedával a smetany jen trošičku. Polévka je velmi dobrá, jen se nedá vyklopit z hrnce. Po naředění vývarem je ještě lepší, ale zase je nás na ni málo.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz